tisdag 22 februari 2022

Magisk sifferkombination

Som ni märker så har det inte kommit  inlägg sen vändagen och det beror på att det faktiskt varit mycket att göra nu på jobb. Kan inte säga att det varit så kroppsligt tungt det vi gjort men har varit mycket att lära sig och tanka in i hjärnkontoret. 


Redan det att man  skall lära dig känna båten är en stor utmaning. Att komma ihåg en massa olika hytt kategorier och var dom ligger , en massa hytt gångar med en massa numror och en massa städskrubbar som man bara ännu vet var hälften finns. Men tror att vi som jobbat som hyttisar på Grace har en lite bättre kontroll på hytterna än dom som kommer från andra båtar för hytt numrorna är rätt så lika som Grace.




Sen är det nog tungt att starta en båt från zero där det inte finns något och allt skall fyllas på , ni kan säkert gissa att bildäck varit överfullt med saker till alla avdelningar , men som sagt det börjar ta sig. Om man jämför då jag var första gången ombord tills denna arbetsvecka så har mycket hänt , blir finare och finare hela tiden då allt börjar hitta sin plats. 


Denna vecka hade vi också mass
or med säkerhets övningar som var obligatoriska och närvara innan Glory går i trafik  plus att vi hade en storövning som vi skulle klara av. Kan säga att det var verkligen en utmaning att "evakuera"  i och med att man ännu inte känner fartygen. Själv hör jag för tillfället till livbåtsbemanningen och visst går tekniken framåt med stormsteg. Jätte fina livbåtar och jätte fin teknik.




Sen hade vi denna vecka fullt upp med att ordna städskrubbarna för  den 1 mars skall det vara klart att ta emot våra första passagerare , klart och klart kan säga som så av erfarenhet av att starta Grace så är det ännu efter ett år inte klart. Allt rör på sig hela tiden och det kan verkligen ta lång tid innan system och saker börjar hitta sina platser. Men jag är redo att som sagt en gång till utmana mig själv att starta upp ett nytt fartyg.

Lätt kommer det inte att bli och det visste jag redan då jag sökte att jobba kommer vi få så att svetten sprutar. Nu är det bara att hoppas och önska att kroppen håller för jag har ju 9 år till på nacken sen jag var med och körde igång Grace.



Men som det känns nu så blir det nog bra ,  en super fint båt och toppen personal så tror nog vi klarar starten bra och kan nu med gott samvete ta mina små hotell/spa nätter då man kommer hem på ledigt och kroppen ropar hosianna och behöver få vila.

Som sagt nästa vecka kommer jag äntligen att få börja visa bilder från vårt nya och fina fartyg , skall bli spännande och se vad Glory får för feedback. Vi kan som sagt inte alla ha samma smak och som tur så finns det massor med olika fartyg som kryssar mellan Finland/ Sverige så det finns att välja på.

Nu skall jag försöka så gott det går att ladda massor med ny energi till nästa vecka då jag går ombord den 2:a mars och sparkar igång min första arbetsvecka med passagerare ombord. 



Lediga veckan har börjat med att jag verkligen slappat , ingen var hemma då jag kom från jobb så jag fick bara tänka på mig själv. Som sagt Jaromir är på skriba läger och dom andra är uppe i Himos och njuter av sportlovet.  Efter en hektisk arbetsvecka då man hela tiden har ljud omkring sig så är det nog så skönt att komma hem till tystnaden plus att jag inte behöver göra något. Ingen mat som behöver fixas, inget körande någonstans , inget byke som skall tvättas osv.  Så ni gissar säkert vad jag gjort då jag kom på ledigt , jo legat hela dagen i sängen och sett på Netflix och ätit sushi med andra ord smålyx på en tisdag.

Har planer att den här veckan åka upp till Himos men vet ännu inte vilken dag för just idag så känns det så otroligt trögt att börja packa. Har planer att åka dit med buss så kommer vi med bilen hem på söndag. Michelle och hennes kompisar åker hem på torsdag med bussen till Åbo och Jaromir kommer hem från lägret på fredag så dom får vara här hemma på tvåman medan vi är i stugan. 

Spännande att åka upp till stugan och se min nya soffa som jag beställt dit. Den fanns inte i lagret så därför har jag fått vänta så länge  men nu kom den passligt till sportlovet. Sen gick det så smidigt att dom skruvade ihop den där när dom hämtade den och på samma gång förde dom bort den gamla soffan. 

Nästa gång blir det att blogga på nya soffan och höra hur det sprakar i öppna spisen,  med andra ord stugmys på kommande.

Alltså jag avsluta detta inlägg med denna magiska sifferkombination som jag tror många skrivit idag nämligen  22022022   kl 22.22



Tog detta foto från min öppnings sida på min data just då det visade en massa 2:or.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar