tisdag 14 februari 2023

4 duktiga kockar

Har varit dålig med att uppdatera bloggen nu på min lediga vecka fast jag nog skulle haft tid men det har liksom inte blivit av.




Tittar så gott som dagligen på en massa inrednings/pyssel tips och resor. Nu har jag ett roligt projekt på gång som jag skall fixa till och ni får se det då jag får det färdigt. Skulle ha kunnat börja med mitt projekt idag men så fattades det en sak så jag har sprungit runt i en massa affärer men hittade ingenstans det jag behövde, men vet ni var jag till slut hittade det som jag behövde jo på Tori.fi. Synd bara att jag inte hinner få paketet innan jag far på jobb så det blir att pyssla först nästa gång jag kommer hem på ledigt. 

Sportlovet börjar nästa vecka men vi har inget inplanerat för tillfället i och  med att Mikko jobbar hela vecka och jag blir ledig först på torsdag så jag bestämde att hyra ut stugan och skjuta fram min semestern. Kidzena får för en gångs skull njuta av att bara ta det lugnt hemma. Jaromir är så trött på att resa men Michelle vill att hon och jag hittar på något kul då  jag kommer hem nästa gång.

Detta veckoslut hade Mikko inte dejour, Michelle ingen simträning och Jaromir var bara hemma så vi bestämde att vi skulle baka pizza tillsammans där alla får fylla sin pizza med det man tycker om. Oj det doftade så gott i vårt pizza fabrik då vi var 4 duktiga kockar som grejade på där i köket. Vem som plockade bort allt efter kockarna kan ni säkert gissa. I alla fall när allt var uppstädat så satt vi oss ner framför tv:n och gotta oss.







Innan vår pizza kväll så var Mikko och jag en sväng på dagen ut åkande för att se hur bygget av Icon framskridit. Det var super fint väder så jag fick en massa fina foton på fartyget. Vi gick en liten sväng också på isen där jag knäppte lite bilder på henne. Själv tycker jag bättre om Oasis class modellen på fartygen , Mikko tycker denna Icon class är snyggare men det är smak sak. 



Visst är det lite spännande att så här nära kunna följa med bygget av detta mega fartyg och i ord kunna stå där och säga "med henne skall vi kryssa någon gång". Tänk att i nästa år den här tiden är detta fartyg redan i Karibien och vad jag läst så har dom sålt otroligt bra med kryssningar redan. 

Som tex dessa Family town house hytter i 3 våningar är redan till 55% slutsålda för nästa år då hon börjar köra och då skall ni veta att  en veckas kryssning i en sådan hytt går på 75 000 dollar. Själv kommer det nog att ta ett bra tag innan vi kommer kunna kryssa med henne för nytt är alltid nytt som betyder att priserna är därefter. 



Men ibland kan man göra otroliga fynd , första gången vi kryssade med Harmony of the Seas så var hon bara 9 månader gammal och minns att jag hittade ett super bra erbjudande som gjorde att vi kunde åka med henne när hon var så ny.

Har ett inlägg kvar från vår senaste kryssning som jag skulle skriva om men så kom julen och en massa andra inlägg  som jag skrev så skall i något skede försöka få ihop ett inlägg av den sista etappen på vår senaste kryssning. När vi väl hade drömt oss bort en stund vid nybygget så var det att komma tillbaka till vardagen. 

För övrigt har det varit skönt att vara ledig , jag har under denna lediga vecka hunnit börja se 3:e säsongen av serien YOU. Tycker inte den är lika bra som första och andra säsongen men har ännu några avsnitt kvar så får se om jag kanske hinner ändra mig.




På söndagen bakade vi fastlagsbullar. Köper alltid färdiga bullar från frysdisken  så är det bara att grädda ca 5 min och så har man färdiga bullar.

Sen har vi firat Vändagen , Mikko köpte bakelser då han var och söka Michelle från simträningen. Dagen till ära så skall jag sova ute på balkongen i mitt "ute sovrum" och njuta av den friska luften. Hoppa i min tjocka , mysiga Onepiece, på med yllesockor/ vantar och sen ner under 2 täcken.  









 



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar