torsdag 23 februari 2023

Röd taxidress och klövervaselin

Hemma äntligen, fy fasiken vad skönt att bli ledig igen. Det är svårt att beskriva i ord hur det känns då man rivit lakanen i sista hytten den morgonen man skall hem men känslan är euforisk ( överlycklig). Då man vet att man gett allt, rivit lakan efter lakan i en hel vecka plus en massa annat jobb därtill då vet man att man är värd denna ledighet.




Det var heller inte så fy skam att kidzen har sportlov för Michelle hade varit snäll och dammsugit och plockat undan så för en gångs skull behövde jag inte börja med det direkt då jag öppnade dörren. Hade lite planera att jag skulle laga brunch och se på en film så som jag gjorde förra gången jag kom hem så jag hoppade direkt i bilen och åkte till affären men då jag kom hem så tyckte jag att det var dags att byta lakan i sängen så jag kastade täcken och dynor ut på balkongen och vädra. Det är så härligt och bädda rent då sängkläderna fått ligga ute i friska luften.

När jag väl bäddat rent i sängen så tänkte jag att nu passar det bra att duscha och sen kryper jag ner en stund i crispiga lakan men då var klockan redan så mycket att det var dags att börja med maten. Här var 2 vrålhungriga tonåringar hemma som ville ha mat och jag började också bli lite hungrig för jag hann aldrig fixa någon brunch åt mig idag.

Då jag fått allt undanplockat och lakan, handdukar och en hög med kläder tvättade så tänkte jag att nu sätter jag mig äntligen ner och tar mig en kopp kaffe. Tror ni det gick så som jag planerade, nej för då kommer Jaromir och säger att han skall på bastukväll till sin kompis så då körde jag han dit. Han skulle nog sluppit med buss men då måste han först in till stan och därifrån byta till följande buss så det skulle ha tagit så länge.

Lovade också att jag far och söka honom för vill inte att han skall snurra ensam på stan så sent då han måste byta buss vid torget. Så kl 22.30 skulle "Taxi Lissu" och söka grabben. 




Fick en röd Onepiece dräkt till julklapp ( av mig själv) och brukar skoja med kidzen att det är min taxi dress som jag alltid kastar på mig då jag skall köra dom hit och dit. Den är så enkel att dra på sig och så jätte skön, Angelica fick en grå Onepiece av julgubben och hon stortrivs i den. Sen fick vi alla skinnmössor sådan som Angelica har på bilden.



 Så råkar ni se någon yrboll som rusar runt i en röd Onepiece här i Åbo så är det stor risk att det är "Taxi Lissu".

Detta blogg skrivande är nog så otroligt rogivande och roligt. Ofta skriver jag därför jätte sent för då har resten av gänget  gott och lagt sig och jag får äntligen en ledig stund att sitta för mig själv i lugn och ro. Nu är det dags att krypa ner i rena lakan för i morgon skall taxi dressen på igen för Michelle skall och simma så jag skall föra och söka henne. 

Men skall skriva ett fredags blogg inlägg så ni får veta vad jag har för kul grej att berätta. Spännande eller hur , jag tycker i alla fall att det är det (fniss).

Till slut måste jag ännu tillägga, vem minns denna burk från det ljuva 80talet? Tror den fanns i många ungdomars fickor för det var superbra läppfett. Var det inte så att det blev en hel del pussandes i tonåren och då var det bra med ett ordentligt läppfett.



Minns att en min kompis alltid hade sitt Klöver vaselin i fickan och då ville jag ha likadant så köpte mig också en burk. Nu då jag köpte denna blev jag lite smått nostalgisk för jag kommer ihåg att man lånade inte ut detta åt någon förman tog inte vaselinet med fingertoppen utan man doppade direkt läpparna i burken. Oj den ljuva ungdomstiden , men inte är det aldrig för sent att uppleva minnen igen. Nu går jag runt med en Klöver vaselin i fickan och doppar läpparna direkt i burken som förr i världen.

 Med det säger jag God natt allesammans.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar