onsdag 22 februari 2023

Vem får min röst

Så börjar sporlovs veckan ticka mot sitt slut och likaså arbetsveckan , lediga veckan väntar bakom hörnet med massor av spännande/roliga saker på agendan. Vad skulle en lediga vecka för mig vara om jag inte har tusen projekt på gång. Livet skall levas här och nu , man skall ta det som ett äventyr.



Ni som lite följer med eurovision vet ju att nu på lördag väljer vi Finlands bidrag som skall åka till Liverpool i maj och jag är verkligen inne i ESC bubblan nu. Harmar så otroligt att jag inte köpte biljett till UMK finalen i Logomo/Åbo då jag bor så nära men då när dom kom till försäljning så var jag tveksam men nu skulle jag göra allt för att få se det live. Hittar ingenstans biljetter, allt är slutsålt för länge sen. Men om någon har biljetter som läser detta och inte är på väg så kontakta mig genast , kan åka med kort varsel. 



Hur är det med er andra , är ni redo för lördagen eller stänger ni helst av tv:n eller byter kanal då UMK börjar??

Finns inget roligare än att planera för dessa kvällar med snacks , mat , efterrätt osv därför är det så synd att jag igen detta år måste fira den stora Eurovision Song contest finalen med att vara på jobb. Så i år blir det igen att ta med alla flaggor ombord och pynta min hytt i maj. Helst skulle jag fira ESC i Liverpool men biljetterna har stigit otroligt för oss som är i  ESC fan club så i år blir det nog inte att se det live.



Nästa år skulle vara kul att kunna åka och se det live för då fyller min Eurovisions hobby 50 år. Började se på Eurovison då som ABBA vann med Waterloo och efter det har det varit en av mina stora hobbyn år efter år.

Min favorit av Finlands bidrag är Portion Boys och av dom som för tillfället är klara för den stora finalen så håller jag tillsvidare starkt på Norge. Skulle inte vara tokigt alls om Norge skulle vinna för då kanske jag äntligen skulle komma mig iväg och hälsa på min kompis där. Var och hälsade på henne 2010 då som jag var och såg på Eurovisionen live i Oslo.



Spännande tider framför inom Eurovision och fast jag följer med hela året vad som händer i Eurovisions världen så blir ju allt lite mera intensivt så här i början på året då alla land börjar välja sina bidrag. Sen kan man säga att tempot bara stiger ju närmare maj vi kommer. För innan final skall Top5 listan vara klar och mina egna förberedelser inför Eurovisionsveckan skall vara klara. 

Så egentligen går hela våren till att jag om och om lyssnar igenom alla lands bidrag för att sen sakta men säkert börja plocka ut mina favoriter. Småningom har alla länder valt sina bidrag så det skall bli intressant att se vad det är för bidrag i år. Tillsvidare tycker jag inte  Sverige haft någon låt som sticker ut men kanske det dyker upp en bubblare innan deras final.

Nu skall ni som är lite små nyfikna och vill veta vad hon där Lissu nu igen skall hitta på så öppna bloggen på fredag för då skall jag berätta något roligt. Har alltid lite nu som då roliga saker att berätta och har man "Gasen i botten" så får man nog vara med om mycket i livet och tror nog min gas kommer hållas nertrampad så länge min kropp orkar med mitt tempo. 



Ni vet att jag vill ha massor med roliga saker att minnas sen om det kommer någon dag som jag tänker ta det lugnt , undrar nog själv ibland att månne det alls kommer någon sådan dag för nog är det så otroligt mycket jag vill göra ännu fast åldern kommer smygande. Men varför egentligen varva ner då jag trivs med mitt liv så här som ger mig så otroligt mycket lycka och glädje.

Hoppas ni som varit lediga under sportlovet njutit av detta vackra vintervädret som varit och tankat ny energi till våren. Själv har jag tagit chansen så for jag haft möjlighet att gå ut en sväng på deck för att njuta av den friska luften och alla dessa härliga vyer. Denna vecka har verkligen vintern visat sin bästa sida , hoppas det ännu fortsätter lika fint någon månad till. Mycket snö och kallt så vi hinner skida lite ännu innan det är dags att sjösätta "Buster of the Seas " och det blir skärgårdsliv igen.





Vi skall faktiskt om några veckor upp till Himos och åka slalom med Mikko , vet inte om någon av kidzen kommer med men vi tycker i alla fall att det är roligt i backarna. Sen är det så härligt då det börjar bli ljusa tider och lite varmare att sitta vid dom mysiga grillkåtorna och grilla korv då man chillar där i slalombackarna.

Ja så är det då dags att ta den sista finslipningen i hytten så här är rent då min bytes kompis kommer på jobb. Oj som jag längtat efter torsdag, tänk att på fredag få sova hur länge jag vill utan att någon  förbannad väckarklocka  väcker mig och inget körande på kidzen när dom har sportlov.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar