onsdag 1 februari 2023

Julklappen invigd

 Så är jag hemma igen efter en några härliga dagar i Himos som gick alltför snabbt som vanligt. Känns ibland lite trögt innan man kommer igång att packa kassen då man skall till stugan och vet att det är körtid på ca 3 timmar. Men då allt är lastat i bilen och man tar en bekväm körställning och öser på med bra musik då känns allt toppen. Sen är ju fördelen dom gånger  jag åker dit ensam att jag får höra på just mina favorit låtar , full volym och så sjunger jag till varenda en låt. Stannar någonstans då kaffe tanden värker och tar med mig en take away kaffe och fortsätter sjunga. Så dessa 3 timmar går egentligen rätt snabbt , skulle nog vara mycket tuffare och sitta ensam och köra upp till Lappland. 

Nu dessa gånger som ingen av mitt team har haft möjlighet att komma med till Himos så har jag gjort så att vi haft veckoslutet tillsammans och sen har jag startat först på söndag eftermiddag för sen har dom fullt upp på vardagen med skolor, jobb , simning osv så jag tror dom inte ens märker att jag inte är hemma och så kan jag  med gott samvete koppla av i stugan och göra vad jag vill i min egen takt. En sak som jag tycker om att göra då jag är ensam där är att jag sitter hur länge som helst och hör på musik och sen sova länge på morgonen. Finns inget bättre än att få sova ut tills jag är utvilad, kokar mig en kopp kaffe, lagar en smörgås och kryper tillbaka i sängen och har min sena frukost där. 

Hemma då jag är ledig så ringer väckarklockorna i olika etapper hos oss så det är jätte svårt att ha sovmornar kan jag lova. Mikkos klocka ringer oftast 5.30 och då vaknar jag förstås. Sen slumrar jag till en stund så ringer Jaromirs klocka 7 tiden och så är det att kliva upp och köra han till skolan. Sen kommer jag hem så är det dags att köra Michelle till busshållplatsen i Kaarina. Så det är nog ingen lugn och ro på mina lediga veckor då det är vardag här hemma. Därför är det nog så skönt ibland att kunna fly till stugan , inte höra en jäkla klocka som ringer och få kvitterat min sömn brist med att sova till mitt åt dagen.


Sen kan hag sitta flera timmar och höra på musik, se på filmer en hel dag eller  fara en sväng till backen och åka skidor. Det var jätte dåligt väder på måndag så det blev en inne dag med mys framför öppna spisen , Kotipizza och Coca Cola. Tycker det är så roligt med lite extra då jag är där för det känns som semester när man avviker från vardagsrutinerna.




På tisdagen var vädret mycket bättre så jag åkte till Jämsä och hälsa på en äldre dam som jag blev bekant med samma sommar som jag köpte stugan. Hon ville bjuda på kaffe då hon visste att jag skulle komma till Himos. Igen hade hon stickat så fina sockor åt mig. Hon är så otroligt duktig på att handarbeta så vi har hela familjen verkligen varmt om fötterna tack vare henne.

När jag åkte därifrån så for jag till  stugan och bytte kläder och for en sväng till backen innan dom stängde. Förra gången jag var till Himos så var skidorna ute i Dalsbruk men denna gång fick jag då hela skidutrustningen med mig. Det  blev också premiär för min nya jacka som julgubben hämtade , en jätte snygg röd skidjacka av märket  Superdry. Det är bra att köpa julklapp åt sig själv så får man just det man önskar sig. Så nu är julklappen invigd och jag är super nöjd.


"Spaceman Lissu"





Mjukstartade lite försiktigt efter sommarpausen i dom mindre backarna och det är bra också att inte ta i för mycket direkt . Vill lite känna mig för efter sommarpausen hur det känns i knä då jag skidar. Brukar oftast ha ett mjukt knästöd då jag åker slalom , tycker det känns bra att ha det på efter olyckan 2019 då mina ledband i högra knä for av.



 Trodde först att jag aldrig mera skulle kunna åka slalom men det går nog helt bra. Jag åker förstås inte i dom brantaste backarna , har mina favorit backar som jag vet att jag klarar av. Visst är jag försiktig så att det inte blir någon snabb vridning i mitt knä för det tror jag nog inte det skulle tycka om.




Jag skidade 1 1/2 timme , riktigt passligt för när jag inte skidat nu sen förra vintern så blir man hastigt trött i ben och fötter. Efter det blev det att åka till stugan och sätta sig i en varm bastu och förstås eld i öppna spisen. När vi inte har öppen spis hemma så är det så mysigt att elda varje dag då vi är där för den ger en så härlig stämning då det sprakar och knastrar i spisen.




Tänkte plocka bort lite jul belysning och granen jag har på terassen men så ändrade jag mig och tänkte att det får nog vara kvar för det är så fint med lite små lampor som lyser ute. Hinner nog plocka bort det sen då vi åker upp dit i mars. Mikko och jag jobbar sportlovsveckan ( jag blir ledig på torsdag) så vi bestämde att jag hyr ut stugan  istället under februari. Tror vi bara gör något roligt hemma sportlovs veckoslutet då vi är lediga för det är så fullt med folk över allt och så trissas priserna upp så otroligt. Kidzena får njuta med att koppla av hemma på sportlovet. 


Tror att vi kanske till sportlovs veckoslutet lagar egen pizza och så ser vi på filmer. Vi brukar göra så att vi alla har ett eget botten och sen får man fylla på vad man vill ha på sin pizza. Köper hem olika fyllningar  och häller upp dom i skålar och så får man plocka åt sig vad man vill ha. Minns att Jaromir förra gången då vi bakade delade upp sin pizza i sk fyra rutor och varje ruta hade sin egen fyllning men nu kommer jag inte ihåg vad han döpte sin pizza till, något roligt var det vill jag minnas.

I morron är det dags igen att söka mig ner till hamnen , arbetsveckan börjar men som tur kör vi ännu kvällstur så jag börjar först i morgon kväll. Men på måndag är det byte så då blir vi morgon båt igen. Jag har tyckt jätte bra om då vi varit kvälls båt , den rytmen passar mig bättre. 

Nu är jag då fulltankad med ny energi för inkommande arbetsvecka efter mina dagar i Himos och lyfter nog verkligen hatten åt Mikko att han låter mig köra mitt race och göra saker jag brinner för då jag är ledig. Tänkt om jag skulle ha en karl som nekar mig till allt roligt  jag vill göra på mina lediga veckor och tänk att inte få sätta foten utanför dörren förrän man flera timmar förklarat vad man har för planer. 

Oj oj tror det finns alltför många kvinnor ( också säkert män) som inte få göra något ensam utan att den andra alltid skall vara med och kolla vad den andra gör. Nej tack det skulle inte fungera i vårt förhållande. Tänk vad mycket härligt jag skulle missa om Mikko skulle kräva att jag bara hålls hemma då han är på jobb. Vet att många absolut inte vill göra saker ensamma men jag tycker det är så roligt att få ha sitt eget revir och göra saker för mig själv och jag är  super lycklig att jag också får den möjligheten.

Kan lova att jag hela tiden har så mycket roliga planer på gång och vi planera nog också mycket roligt tillsammans som vi skall göra i den mån han har möjlighet att hålla ledigt från jobbet. Han ser hur glad jag är att få göra det jag gillar och just nu vill han faktiskt inte resa men är jätte glad för mig som brinner för det och gång på gång orkar planera någon roligt. Tänk er sådana som aldrig får göra något roligt utan att den andra där hemma lägger käpp i hjulet för allt , lider verkligen med dom.

Men det har jag sagt åt Mikko att fast han nu har resande lite på sparlåga så är han nog illa tvungen att damma av passet detta år då rese fixaren Lissu är på gång. Har egna resor på kommande men en härlig resa skall vi göra tillsammans om allt går så som jag planerar.

#livingmylife#livingmydreams#travelismypassion med dom hashtag säger jag god natt. 

Hoppas Mikko får sova ordentligt hela natten att jag inte börjar snarka.Tror nog han är jätte glad att jag har mina tusen projekt och nu som då pyser iväg på mina resor så får han sova i fred en hel natt( fniss).









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar