fredag 13 augusti 2021

Levi centrum

Veckoslut igen och förbereder för den årliga höstfesten....nämligen kräftparty. I år komner vi fira den uppe i Himos. Vi har till tradition att fira en sk familjekräftskiva där kidzen bjuder in kompisar.

Detta år ville Jaromir bjuda med 4 killar till stugan men det var bara 2 som hade möjlighet att komma. Michelle skulle bjuda med en kompis men hon kunde inte komma med detta veckoslut. Men vi skall nog få stämningen på top fast vi inte är full kapacitet.

Dom har lovat regn till veckoslutet men hoppas att det i något skede klarnar upp så jag kunde duka långbord ute på gräsmattan, återkommer med uppdatering av kräftskivan.

Nu hoppar jag igen tillbaka till Lappland och om resan dit. Vi var alltså stationerade i Levi , sjömans unionens stuga. Som tur var den ledig just den veckan vi tänkte så jag slog fast och bokade den. Dom större helgerna som jul , ny år och sportlov så är det  så att man skickar in ansökan och sen drar dom lott vem som får den men då det inte är säsong så får man direkt hyra den om den är ledig. Skulle gärna ha hyrt den 2 veckor men 1 vecka är max per gång som man får hyra den.








Stugan är parhus (Levi1 och Levi2)  , bra med utrymme men skulle nog behöva en sk uppdatering. Sängarna var så mjuka och gamla att man nästan sjönk igenom , min rygg tycker absolut inte det minsta om mjuka sängar. Inredningen som tex soffor , stolar m.m skulle inte heller varit så tokigt om dom skulle uppdateras. Har hört flera som hyrt denna stuga och gärna önskat lite uppfräschning , men annars var stugan rymlig och på ett lugnt ställe.



Vi hade turen att då vi kom dit var Levi 1:an tom så vi fick vara i lugn och ro ,  till veckoslutet kom det ett gäng killar dit men vi blev inte störda för dom var nästan inte alls i stugan. Men tror det inte är så kul om man kommer dit och vill koppla av och det är ett gäng som festar hela natten och sover på dagarna.

I hyran ingick det 4  Jopo cyklar och en liten snurrebåt som var på trailer om man ville ut och köra båt. Pojkarna var en sväng och cykla men båten använde vi inte . Stugan var en liten bit från Levi centrum så vi använde nog bil hela tiden. Man skulle ju kunna flyga till Kittilä om man hittar bra pris men sen behöver man nog bil där för att kunna röra sig. 








Kan se framför mig Levi i vinterskrud och julbelysning , redan nu sommartid fick jag en känsla av att vara utomlands på någon skidort.



Det vita som ni ser i backarna är faktiskt snöhögar som dom har under plast och sparar till kommande vinter.

 Dom hade gondoler som man kunde åka upp till toppen med  men jag åkte inte , pojkarna for upp med gondolerna och åkte ner med en sk "sommarkälka".





Mysiga små suvenir affärer fanns där men också klädbutiker och matbutiker , olika matställen , Spa , skiduthyrning m.m.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar