tisdag 31 augusti 2021

Använder öronproppar hemma

Så har det igen blivit dags att packa väskan , skall ju på sätt och vis ut och resa igen men denna gång får jag betalt att jag reser. Det blir en vecka att pendla mellan Finland och Sverige ( jobbet kallar).



Brukar ibland få frågan om jag inte alls trivs hemma och nu kan jag verkligen vara ärlig och svara ...just nu trivs jag absolut INTE hemma och orsaken är remont. Vi bor i ett äldre höghus där dom nu har börjat med rör remont och då kan ni säkert gissa att det är ett jäkla liv från kl 8.30 - 15.30. Ännu har dom inte kommit till vår lägenhet men lägenheterna ovanför oss har remont i full gång och det hörs.

Nu har jag 2 dagar gått runt med öronproppar för dom har borrat, borrat och igen borrat...det lägger nog nerverna på spänn kan jag lova , att sju timmar i sträck höra på detta förbannade borrande. Så det var verkligen tur att jag var bortrest ett par dagar så jag slapp detta oljud och nu är jag en vecka på jobb. 

Mikko och kidzen behöver inte lyssna på detta då dom är på jobb/skolan så dom vet ju inte om vilket oljud jag befinner mig i från morgon till kväll. Nu kommer jag inte ihåg hur länge denna remont skall ta men nog var det väl åtminstone 6 veckor om jag minns rätt. 

Jag berättade att jag skall köpa säng till balkongen och tänkte nu på min nästa lediga vecka börja fixa höst stämning på balkongen men vill jag verkligen höra på detta jävla oljud hela min lediga vecka...nej det vill jag inte så tror nog det blir att fly igen nästa gång jag kommer hem och det skulle bli till stugan i Himos. Där får jag i alla fall lugn och ro om dagarna , kan väl inreda lite höst där då istället för hemma. Vi får se , nu tar jag arbetsveckan till först.




Möttes ikväll av en fin himmel men jösses hur det börjar bli tidigare och tidigare mörkt, det är första September i morgon så visst får vi väl börja prata om höst nu.

Ni skall alla ha en bra vecka och vet ni vad jag läste att man nu kan börja boka resor till Viking Lines nya fartyg Glory som kommer i början på nästa år. Jag väntar med spänning när dom börjar anställa personal dit för tänker verkligen lägga in min ansökan. 

Sa direkt då jag hörde för ett par år sedan att det kommer ett nytt fartyg  att dit vill jag söka och det skall jag också göra. Får hoppas att lyckan är på min sida , sökte nu också då dom sökte personal att åka till Kina och söka hem Glory men tyvärr var inte lyckan på min sida denna gång. Det skulle verkligen ha varit ett sk "once in a liftime moment" som jag absolut inte skulle tackat nej till fast det skulle ha betytt 3 månader i sträck jobb. Men arbetsnarkoman som jag är så skulle det nog passat mig.

Nu säger jag god natt och i morron stiger jag upp 5.30 full av energi .

Kommer ännu i ett inlägg hoppa tillbaka till vår Lapplandsresa i juli och skriva då vi besökte Rovaniemi och Santa Claus Village.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar