söndag 15 augusti 2021

Kräftparty i Villa Virta

Har lite inlägg ännu som jag skall uppdatera från vår Lapplandsresa men nu  blir det ett inlägg från vårt kräftparty i Villa Virta uppe i Himos. Brukar varje år ordna åt kidzen ett sk eget kräftparty där dom får bjuda med kompisar , jag och Mikko får tillsvidare vara med på ett hörn men får se efter några år hur det ser ut , tror dom säkert inte behöver oss med till stugan sen mera eller så kanske dom behöver en festfixare och jag får ställa upp.





Jaromir bjöd med några av sina kompisar , passade inte alla han tänkte bjuda men roligt att han i alla fall fick med några , Michelle hade planer att bjuda sin bästis med men tyvärr passade det inte för henne detta veckoslut så det får bli en annan gång. Tänkte att jag skall ordna  åt gänget ett  "Winterwonderland party" i vinter där vi kommer chilla i backen , åka donitser i pulkbacken , grilla korv  och Marschmallows vid dom härliga grillplatserna och sist men inte minst bjuda på en varm bastu efter dagen i skidbacken. Tror dom kommer gilla detta tema och jag gillar ju att fixa så det blir nog bra det med ett friluftsveckoslut.



Fast jag är van festfixare och gillar det så är det nog rätt mycket man skall tänka på innan festen blir , allt från att skriva ner på shoppinglistan vad som behövs , åka och shoppa allt hem , roudande med allt upp till stugan , planerande där , duka fixa , pynta , laga maten färdig så det är en hel del att tänka på. Men har ordnat mycket fest i mina dagar så det går nog rätt så på rutin och då jag tycker det är roligt så är det inga problem. Ibland skulle det ju vara roligt med en hjälpande han då man står där från tidiga morgon till sena kväll och fixar plus att allt skall också städas undan och det brukar också höra till mig.



Får ju vara glad att jag inte varje veckoslut behöver vara festfixare för visst tar det lite på krafterna då man ställer igång. Kräftparty hör till en av mina favoritfester att ställa igång för tycker det är så mysigt med alla små lampor ( mina kräftlampor är favoriter som ni ser på bilden ovanför ) , alla små ljus som man tänder , stämningen då det ljuder skratt och glada toner runt festbordet  är magisk , det är då man får lön för mödan efter allt fixande  då man ser att alla trivs. 

En liten kaffe paus på terassen mellan allt fixande.

Måste ännu tillägga att ni som läser bloggen vet att top1 festen att fixa är absolut Halloween och den är redan i full planering , jag  googlar , antecknar , funderar , antecknar igen och skrapar mig i huvudet och vet att det blir nog bra bara det blir färdigt. Men innan Halloween så skall vi nog säkert ännu hinna med att  äta kräftor , det är så mysigt och passar så bra nu då kvällarna börjar bli mörka att ordna till en mysig family lördagkväll.



Förrän vårt kräftparty började så for killarna och simma och sen fick dom bastu då dom kom till stugan efter det böjade vi mumsa kräftor. Själv bestämde att jag tar nattbastu efter att vi ätit kräftor , skönt då alla varvar ner , somnar och det blir tyst i kojan då börjar min tid för att ladda mina batteri och samla energi .Stämning som vår Villa Virta bjuder på i Himos går nog inte att uttrycka sig i ord. Hoppas på många härliga stunder där framöver, i framtiden kommer jag absolut spendera mycket tid där då jag inte mera behövs på heltid här hemma.


Söndagen är ofta en dag då jag inte hinner njuta så mycket för dagen går ofta till att jag fixar stugan i sådant skick att det går att välkomna gäster dit. Tänkte först lämna våra saker dit men så bestämde jag att vi tar dom med hem  så behöver jag inte ha press att jag måste upp dit och städa tills det kommer nya gäster. 


Medan jag städade och fixade så for resten av gänget och grilla korv upp på Himos toppen , sen då allt var klart så var det att börja styra nosen mot Åbo och invänta vardagen. Har ännu 2 dagar ledigt då jag skall först på tisdag kväll på jobb sen får jag se hur hösten ser ut , bäst att njuta här och nu då ingen vet hur det blir med våra permitteringar.

Då vi kom hem så var det igen att packa upp allt , tycker man inte hinner annat än plocka upp och plocka ner för så snabbt går dessa veckoslut. Då resten av gänget hade släckt lamporna och somnat så blev jag ännu och se på en thriller på Netflix , mysiga tider nu då hösten kommer och jag har massor med filmer/serier sparade som jag vill se. Då filmen var slut så smög jag mig till bungalowen ( balkongen ) och somnade så skönt där ute i friska luften. Tror bestämt att jag kommer sova ute vintertid också i sovsäck som håller kyla och byta lite inredning i vår Bungalow till lite mera vinter tema.Jag trodde aldrig man skulle sova så otroligt gott utomhus men för mig passar det super bra.

Nu är det att ställa in klockan på väckning för jag skall köra kidzen till skolan på måndag morgon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar