torsdag 26 augusti 2021

Om du inte vill läsa om folk som reser så skall du INTE öppna detta inlägg

 Roligt att se många som gillade mitt förra inlägg men nu då ni läser detta inlägg så vet jag att det kommer bli både ros och ris men det bjuder jag på.

Detta är min öppna dagbok där jag vill spara allt härligt som jag får vara med om och i något skede skall jag printa allt till bokform så jag har  fina dagböcker sen att läsa då jag någongång varvar ner...med andra ord aldrig.Så länge mina ben löper kommer jag nog aldrig varva ner.

Som sagt 1 1/2 års längtan fick äntligen ett slut, med ett giltigt Coronapass och vanligt bondförnuft så steg jag ombord på Wizzair planet som igår smidigt tog mig till staden som tog mitt hjärta med storm då jag första gången kom hit. Detta är nu min 9:e gång i Gdansk.Polen är nu ett bra alternativ tills jag kommer iväg till Usa.

Tror nog dom som trängs på någon nattklubb har mera risk att smittas av corona än  jag som är vaccinerad , håller avstånd , sköter handhygienen , bär mask i allmänna utrymmen  m.m  och råkar jag nu ha en sådan förbannad otur att jag nu blir smittad med corona så måste jag i såfall säga att jag haft skit tur som jobbat  1 1/2 på Grace utan vaccin och inte blivit smittad. 

Nu som sagt vill jag absolut inte med detta inlägg provocera , stoltsera eller säga att folk skall börja resa. Alla gör som dom vill men igen en gång vi kan inte stänga in oss forever. Om nu världen säger att vi kan åka med att visa ett corona intyg varför inte då ta chansen för denna epidemi slutar aldrig . Denna epidemi  kommer att komma och gå och  vi måste vänja oss att leva med den. 

Jag som är en passionresare tackar ju absolut inte nej om jag har chans till vaccin och det ger mig möjlighet att resa , jag skulle ju vara dum om jag inte skulle ha tagit den för dum är jag säkert ändå i mångas ögon men Lissu är Lissu och har alltid gått sin egen väg och kommer så fortsätta göra tills mina sista steg på detta jordklot är tagna.

Sitter här på Starbucks terassen i gamla stan och tar mig en Latte och ser mig omkring....Gdans är vaken och folk rör sig , har ännu inte hört någon som pratat finska. Men ingen vågar väl komma hit då jag får den känslan att den finska regeringen mera och mera håller oss som spelknappar och hjärntvättar oss att vi inte skall göra något annat än sitta hemma och bli crazy.

Här turister igång , uteserveringar har kunder , folk shoppar och hämtar pengar hit men i Finland tycker jag dom mera stjälper än hjälper. Öppa upp , låt restauranger  ta emot sina gäster innan ännu fler platser går i konkurs. Då vi knappt får göra något i Finland så är det ju inte förvånadsvärt att folk börjar tröttna och istället reser och här tror jag dom är glada att turisterna börjar hitta tillbaka.

Två av min arbetskompisar njuter nu i Medelhavet på Harmony of the Seas, dom är på 1 veckas kryssning och där febertestas resenärerna hela tiden. Min kompis som är kapten på ett kryssningsfartyg berättade att dom också nu kommit igång med sina kryssningar och passagere finns det.

 Som sagt vi kan inte stänga in oss mera. Jag vet att vi alla ser denna pandemi med olika ögon men för mig har jag nu sett på den tillräckligt , dags att nu börja röra på oss ( fast det har jag gjort hela pandemin inom Finlands gränser)

Många funderar säkert vad min familh tycker om att jag nu tagit steget till sk level 2 och börjat resa. Dom har ingen skillnad , Mikko börjar vara så trött på denna corona hysteri att han lugnt sa då jag berättat att jag bokat resa...åk du bara! Detta var som sagt orsaken varför jag kom ensam för dom skulle inte ha sluppit in i Polen utan vaccin. Mikko har ännu inte bestämt om ha tar den likaså Jaromir vet inte men Michelle vill ta den och om vi kan åka i nästa år på vår efterlängtade Karibienkryssning så senast innan den resan måste dom ta vaccin.

Hoppas ju att Mikko tar vaccin för det skulle vara så roligt att fast komma hit något veckoslut tillsammans och bo på något fint hotell , äta gott och ströva runt i denna  mysiga stad och det som är så otroligtt härligt att det tar 1h 25min att flyga hit , helt super. Till vår stuga i Himos tar det 3timmar att köra.

Nu hoppas jag inte att jag förstört dagen åt många eller någon fått kaffe i strupan då dom läser att Lissu har nu flyttat upp till level 2 och börjat resa. Vem som helst får göra detta om man vill och tror nog att många mer än gärna skulle villa göra annat än sitta hemma men inte vågar.

Checkade in igår på ett fint , nytt hotell och idag skall jag till Spa och njuta i jacuzzin och inte kommet man hem från Gdansk utan att ha shoppat. Detta är min gåva till mig själv efter att jag slitit som fan på jobbet denna sommar/corona tid...ett stort tack till mig själv.

Kommer skriva om min resa här på min egen blogg och ni som  inte kan förstå folk som reser i dessa corona tider så öppna inte bloggen för jag vill inte förstöra er dag.

Men till alla min resesjälsfrenden så skickar jag hälsningar härifrån ett härligt Gdansk och stor kram till min förstående family.





1 kommentar:

  1. Härligt! Njut! Där satt jag för någon vecka sedan! 3e resan i sommar.. Palma o Split oxå..
    Gillar du cocktails ska du absolut gå till Craft cocktails, så bra drinkar. Jag tog båten nedanför Dluga till Sopot, trevlig tur drygt 1 timme.. jaa dit kan man återkomma fler gånger.. just nu har vi lyxen att både Ryan o Wizz flyger från Göteborg :-).

    SvaraRadera