tisdag 24 augusti 2021

Sommarjobbet slut , nu hoppas jag på mera jobb i höst.

Så är det dags att igen lämna Grace och åka hem på ledigt , så har en arbetsvecka igen kommit till ända. Bloggande har legat på hyllan tack vare detta förbannade tröga nät som inte fungerar  här ombord , nu skall jag se om jag får ihop några rader och sen får ni se min arbetsvecka i bilder.



Vi har haft fullt upp här på arbetsfronten och det är ju bra att folk mera och mera vågar börja resa. Men tyvärr är hösten ännu osäker på hur mycket jobb dom har att erbjuda , vi är ju egentligen permitterade till nästa år. Har haft turen att få jobba hela sommaren och idag tar mitt sommarjobbs kontrakt slut , men räckte inte länge så fick jag förfrågan om jag kommer nästa arbetspass igen och inte tackar man nej till sådant. Klart jag vill jobba om jag har möjlighet till det och ännu roligare skulle det vara om det småningom skulle bli det normala vecka/vecka arbetssystemet.




Denna vecka har gott så otroligt snabbt och idag är det igen dags att packa ihop för hemfärd. Äntligen får jag sova ute i min Bungalow  ( balkongen) och njuta av den fräscha , krispiga , svala luften , Mikko har sovit där nu medan jag varit på jobb så nu blir det min tur. Har egentligen ingen skillnad var jag sover för jag sover lika bra över allt men måste medge att för mig är sova ute lyx . Mår så bra att sova i den friska luften och känner mig så pigg och utvilad då jag stiger upp.




Men ni vet nog också ett annat ställe var jag gärna sover och det är nämligen hotell , det är nog bland det mysigaste som finns att få stiga in i ett fint hotell rum och krypa ner i en härlig  finbäddad säng. Nu då mitt "sommarkontrakt" tar slut så vill jag tacka mig själv med några nätter på hotell , ni vet ju att jag älskar hotellnätter.   

Det är just det här som är härligt med att ha ett jobb och inkomst så kan man  belöna sig själv lite nu och då med det lilla extra i vardagen. Det som gör det ännu roligare är att jag har ett jobb med mycket ledigt och  jag kan göra lite små road trips mitt i veckan då prisen på hotell är lägre. 

Tyvärr kan inte min familj  komma med dit jag skall åka i morron men på lördag skall jag ordna  åt oss en mysig Venetziansk afton med god mat , massor med ljuslyktor och som avslutning blir det väl filmkväll , någon rolig familje film som kidzena brukar få välja. Skall föreslå att kidzen får baka något smarrigt till efterrätt , dom gillar att baka nämligen.

Nedanför ser ni några bilder från min Spa kväll på Grace igår.



Fast det känns lite vemodigt att sommaren nu är över för denna gång så är det nog också riktigt  roligt att välkomna hösten. Skall småningom försöka få balkongen i höst/vinter skrud men ännu har jag inte fått ihop alla detaljer till mitt tema Lappland. 

Blir man så här då man blir äldre ....börjar nämligen mera och mera tycka om alla årstider som det bjuds på. Längtar redan till en ny härligt skidsäsong i Himos då vi får susa ner i slalombackarna och njuta av ett vackert vintersagoland.






Visst fasen är livet roligt fast vi lever i lite konstiga tider och dom som inte tycker det är  roligt så är det nu dags att börja  leva för detta tar aldrig slut. Vågar man inte nu röra på sig så  sitter man säkert ännu efter 5 år hemma mellan fyra väggar som under den tiden säker tusen gånger fallit över en och gjort man crazy.

 Är verkligen glad att jag nu äntligen kan ta mig till följande fas av att börja leva och vidga vyerna tack vare 2 gånger vaccinerad och ett Europeiskt corona pass.




På väg mot Åbo och hem till familjen.






 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar