söndag 1 augusti 2021

Packnings kurs

Så skall vi då köra sista etappen från Himos till Åbo med stop i Tammerfors. Jaromir vår bilfantast hade googlat och hittat en bilfirma han ville besöka  nämligen Porsche. Det är för tillfället hans drömbil och han är så ung ännu så vem vet kanske hans dröm någon gång går i uppfyllelse då han kommer ut i arbetslivet och börjar spara till sin drömbil. Han är en hejare på bilar och vet en massa om olika bilmärken.




Vi så också då dom test körde dom nya spårvagnarna i Tammerfors.

Efter vi sett på bilar så for vi och äta Sushibuffe och sen började vi köra hemåt. Skall nog bli skönt att komma hem och packa upp efter att nästan 2 veckor levt i kappsäcksliv.  Jag har inget emot att resa men så nu reste denna gång så att det  var en massa olika ställen vi övernattade på och ett släpas på kassar fram och tillbaka , sa till slut att jag börjar känna  mig som Kass Alma.

Tycker om när jag reser att ha en sk basplats och därifrån åka runt och se på olika ställen. Som tex när jag brukar vara i  Californien 1 månad så hyr jag ett ställe där jag har min sk basplats ( typ mitt hem )  och inte behövt släpa med hela min bagage samling. Men nu när vi gjorde vår Lapplands resa så var vi på så många olika övernattnings ställen att vi var illa tvugna att släpa alla kassar fram och tillbaka.

Känslan att få packa upp sakerna på egna platser då vi kom hem var nog så skönt. Fortsatte att tvätta kläder då vi kom hem , fick en del redan tvättade i Himos men ville också tvätta dom oanvända kläderna som legat i kassarna under denna semester. Härligt att plocka in rendoftande kläder i skåpet , sen tror jag att jag flera gånger poenterat här på bloggen att jag vill packa upp allt då jag kommer hem efter en resa och då menar jag ALLT.

Vill inte ha en ända förbaskad kass/bagage och ligga flera veckor i någon knut. Det är så skönt att få allt undanstökat direkt så vet du att du har det gjort och behöver inte sen mera gå och dras med att " oj oj ,borde börja packa upp  nu". Vet att många har sina bagage att ligga flera veckor utan att ta någon större stress eller så gör man som  Mikko som inte packar upp något alls utan lägger kassen med innehållet direkt in i skåpet , smutsiga kläder tar han bort men sen resten blir i kassarna tills nästa resa. Förlåt Mikko att jag nämner ditt packande här men du vet vad jag tycker om det ...you drive me crazy!!

Jag sa att innan vi skall iväg på nästa resa så kommer jag ordna en packnings kurs åt honom och köpa en väska som rymmer allt. Då vi brukar resa utomlands så har han nog som oss andra ett bagage som han packar i men dessa inrikes resor som vi nu gjort då vi inte kan resa utomlands så packar han sina saker i IKEA kassar. Jag vet att dom säkert är bra till mycket dessa kassar men att åka på semester med typ 4-5 stycken halv fyllda Ikea kassar det gör mig tokig kan jag lova. Om han nu promt skall ha en Ikea kass som sitt resebagage så packa för tusan en kass full än 5 halv fulla. Så jag tror en liten packnings kurs skulle kunna vara på sin plats.

Nå i alla fall så kom vi hem lyckligt och väl plus att vi var nöjda med allt vi denna gång fått uppleva fast det ibland var lite tröttsamt att leva kassliv. Men som sagt om man inte tar sig ur sin comfort zone så är det inte så mycket nytt som man får se och uppleva och vår stora passion är att se och göra så mycket under denna livstid som vi har här och egentligen är KassAlma livet en liten bagatell mot det vad vi fick se denna gång ...ett superfint Lappland.



På lördagen var vi nog alla överens om att vi kommer ta det lugnt , förstås var det någon som skulle fylla upp det tomma kylskåpet och jag tog det ansvaret på mig , på kvällen var det  bastu , egna lagade hamburgaren och en film som Jaromir ville se nämligen Zootropolis. Han hade sett den men vi andra hade inte och kan verkligen rekomendera till er som inte sett den , en super härlig familjefilm. 

Efter det började gänget bli trötta men nattugglan Lissu hade ingen känning av trötthet så jag fortsatte och se en film Blood red Sky (thriller) som jag bara orkade se till hälften den var kanske inte riktigt i min stil men skall nog i något skede se slutet för annars harmar det då jag inte vet hur den slutar. 

Smög mig sen ut på balkongen försiktigt så att jag inte skulle väcka Mikko för han ville också sova ute , men tyvärr vaknade han i något skede av att jag snarkade så han for in och sova . Jag vaknade i något skede av att det small till ordentligt ett par gånger och regnade så tusan, det var ordentligt åskväder. Men det var riktigt mysigt att ligga under täcket och höra regndropparna smattra på balkong glasen. 


Söndag  och god morgon från min Bungalow,  jag ville ännu få lite hotell stämning så jag steg upp och lagade en ordentlig brunch åt oss,  dukade upp fint och det var verkligen uppskattat av familjen. Det är så roligt att sitta och äta tillsammans för sådant har vi inte tid med då vardagen kommer. Brukar försöka ha till tradition att lite nu som då på veckosluten ha en sk familjefrukost där vi alla sitter tillsammans och äter , det är så roligt att alla sitta tillsammans och diskutera i lugn och ro utan någon stress.




För övrigt var söndagen en soffdag , nämligen vi gjorde inget annat än slöade. medan jag låg på soffan så snurrade det inrednings tips i huvudet. Vi är ju nu redan inne i augusti och följande årstid väntar bakom hörnet , nämligen hösten. Min bungalow (balkong) kommer i något skede och få sig höst tema men jag kommer nog försöka sova ute ännu ett bra tag så därför kommer balkongstolarna få vara i vardagsrummet ännu ett tag  fast dom kanske inte riktigt passar in där. Men piffade på söndagen lite upp knuten där dom står och vips så blev det redan lite höst hos oss



På måndag skall jag åka till Rusta och shoppa lite rea prylar som dom säljer bort  och se om jag hittar något som passar  vårt hem när vi snart byter årstid. Kan säga som så att jag fick en del inspiration från vår Lapplands resa som jag kommer använda i inredningen här hemma nu till hösten och vintern. Skall bli intressant och se hur slutresultatet blir.

Hoppas ni alla njutit av juli och haft det bra för nu är det så att idag får vi välkomna augusti om vi sen vill eller inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar