lördag 16 oktober 2021

Mycket på gång som vanligt

 Hallåj alla läsaren 

När jag har tid att blogga  så har jag då turen att nätet är så förbaskat trögt igen här på jobb. Finns inget värre då du inte kommer in någonstans utan det bara söker och söker när jag är van hemma att klicka  och så kommer jag in på den sidan jag söker.Skulle ha så mycket som jag borde söka här på nätet och nu finns det tid då jag ligger i sängen  efter jobbet , men kommer ingen vart.

Som ni säkert många vet så närmar sig Halloween,  en av min bästa favorit högtid ( sen julen) . Halloweenfest åt kidzen blir i november men skall väl nog sakta börja dekorera då jag kommer hem och se om jag kommer på något bra tema som jag skall klä ut mig till. Vi skall också åka till Halikko ( Salo) och se på alla fina pumpor när jag kommer hem. Ser att många hunnit dit redan och se på dessa fina mästerverk ,alla fina pumpor som dom har gröpt ur. Vi var dit i fjol och nu läste jag att dom har det ännu nästa vecka då jag är ledig så vi skall nog hinna dit och köpa pumpor så vi får dekorera hemma. Nästa år skulle jag absolut kunna tänka mig fira Halloween i Usa om läget ser bra ut med att resa.

Man hinner med att se många olika ställen på en vecka då man hela tiden är på gång  och gasar på. Vi skall till veckoslutet åka upp till Himos , har inte varit där sen i mitten på augusti då vi hade kräftparty där . Börjar verkligen längta att få åka dit , sitta framför öppna spisen och bara nolla allt efter denna hektiska arbetsvecka. Sen är det inte länge kvar så är det dags att inviga backarna igen för en ny vintersäsong. Vi brukar köpa säsongskort då vi ändå är så mycket upp dit och skida.






Denna arbetsvecka har det varit höstlov och det märks ,  börjar kännas som det var innan  coronan bröt ut , nu ser man verkligen att folk vill resa , vågar resa och verkligen njuter att vara ute bland med folk. Tror nog att dessa kryssningar är något som folk inte tröttnar på , det är nog ett koncept som jag tror kommer och finnas  med länge.


 
Vet  själv då vi tycker om att kryssa , kan bra tänka mig komma ut på en kryssning fast jag är ledig och dessa Karibien kryssningar vi brukar åka på  så skulle vi kunna göra ännu oftare om vi skulle ha möjlighet. Det är något som vi verkligen tycker om och är helt vår grej.

 Men nu skall jag ännu jobba några dagar  innan det blir dags för ledig vecka  och när jag kommer hem så skall jag finslipa min "Kelohuvila" ( läs balkongen) för har beställt en grej som jag skall ha på balkongen för att få den riktiga Lapplands känslan. Ser verkligen framemot för att inreda det sista och jag hoppas det blir så bra som jag planerar. 

Nu är det väl igen dags att säga god natt och hoppas ni haft ett skönt veckoslut  för i morron är det redan söndag och många börjar känna  att den tråkiga måndagen kommer smygande. För mig betyder det närmare min ledighet då måndagen kommer.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar