lördag 23 oktober 2021

Tjuren Ferdinand

Onepice

Ordspråket heter  "Man tager vad man haver" och så är det. Nätterna börjar bli kyliga och nu behöver jag vara mera påklädd då jag sover på balkongen än jag var i slutet av sommaren så nu ligger jag där som Tjuren Ferdinand.





Har planer att köpa mig en Onepice men dom är rätt värdefulla så jag måste vara helt säker på vilken jag vill ha innan jag köper för  jag kan inte köpa alla mina favoriter. Här ser ni några av dom som jag gillar och den som är beige så stod det att den är jätte varm och så visa dom en snöflinga så den skulle säkert passa bäst nu i vinter.






Råkade ha turen på min sida häromdan, jag  åkte nämligen till Loppis för att köpa Halloween rekvisita , behöver kläder som jag kan stänka "blod" på  och sådana hittar ja billigt på Loppis. Plötsligt ser jag en Onepice i rosa rakt framför mig för 20e ( som ny) och visste direkt den blir min. Hade äntligen hitta min dress som jag kan sova med ute.



Onepice är ju också bra med det att du kan ha dragkedjan ända upp så den täcker ansikte och jag inte behöver frysa om nästippen.Kan ni gissa hur länge min lycka var jo ända tills jag kom hem för då min flicka såg den så var det kört. Kunde ju gissa det hon ville ju ha den direkt och den var precis hennes storlek så dit for den. Lite harmar det men om jag är ärlig så måste jag nog ha en storlek större än vad denna rosa Onepice är så jag får fortsätta leta eller så kanske jag skickar önskelista till julgubben.


Man tager vad man haver

I alla fall har jag inte behövt frysa ute för som jag sa "Man tager vad man haver" och nu har jag då haft denna mysdress då jag gott och lagt mig.  Denna köpte vi åt Jaromir för några år sedan från Walmart då vi skulle på trick or treat med våra vänner i Usa. Nu kommer den som sagt till bra användning igen , lovar har det riktigt mysigt i denna Tjuren Ferdinand dressen. 










Många vill kanske veta  hur det känns att sova ute då temperaturen sakta men säkert börjar sjunka mot noll men kan inget annat säga än att det känns skönt att krypa under dubbla täcken och massor med dynor. Alltså får se om jag vill sova inne mera och ännu till när balkongen börjar bli färdig inredd så är det som jag skulle ha fått en egen liten  mysig Kelostuga. Nu kan jag nästan säga att jag har en egen liten stuga kombinerad med vår lägenhet.


Övergångsåldern

Sen blev jag och tänka att många kanske tror att jag sover ute för att  jag har börjat lida av "Mummukuume" (övergångsåldern) och vill sova svalt men nej lider inte av några sådana  symptomer ännu i alla fall kanske det kommer senare eller så kommer det inte alls. Sen blir många helt förvånade och  undrar vad Mikko säger då då jag säger att  jag sover ute.

Lovar att Mikko har inte på länge sovit så gott som han gör nu då den snarkande frun sover ute . Kan helt tänka mig att det måste vara förjävligt att ligga och höra på en som snarkar , sen ännu försöka få tag på sömnen på nytt då man vaknat och inte är det ju så tokigt för honom då han har hela dubbelsängen för sig själv. Sen tycker jag om att sitta uppe sent och se på film då jag ändå har en hel vecka ledigt och ofta vakna han fast jag försökte smyga då jag gick och la mig brevid honom. 

Så något annat speciellt är det inte då vi valt att sova så här , vi skratta allihopa här hemma att nu kan vi äntligen säga att vi alla har ett eget rumt och jag har nog det finaste rummet kan kan lova. Finns inget bättre än att få inreda och planer och få det precis som jag vill ha det.

Kan redan se mig sitta i min Kelostuga  med en mugg varm choklad och se då snöflingorna dalar ner och ha "eld" i min lilla öppna spis . Jo ni läste rätt det var just det paketet jag väntat på och nu har jag äntligen min öppna spis på balkongen.

Titta in på bloggen i morgon för då skall jag presentera min stuga  ( balkong) där jag lovar att jag trivs så otroligt bra och kommer nog spendera många härliga stunder i mitt eget krypin.


God natt från Tjuren Ferdinand








  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar