måndag 25 oktober 2021

En serie som absolut inte passar alla

Man sugs med

Tror ingen har missat att läsa om den nya succen  på Netflix ..den Koreanska serien Squid Game. Jag som en av många ville inte missa den utan se den direkt och har nu sett hela serien på 2 dagar ( 9 avsnitt) , det sista avsnittet såg jag inatt kl 02.00. 

Varför jag tar upp en sådan serie här är att jag vill berätta hur jag upplevde den och vad jag tyckte om den , kanske många andra sett den och vill ge sin kommentar om denna film.

I alla falla kan jag börja med det att den är absolut inte menad för dom som har svaga nerver och hatar blod , den är med andra ord jävligt rå denna serie. Man bara sugs med i detta spektakel , ju längre in i serien jag kom desto svårare hade jag att slita mig lös.

Nu skall vi då tänka att detta är bara en serie men vi skall också tänka hur lite vi vet om vad som händer ute i stora världen  och lika bra är det . Bättre att inte veta allt.


Skräckfilmer

Jag har som sagt ända sen ungdomen sett på allt från skräckfilmer, thrillers , komedier, till romantiska filmer. Har många gånger berättat att Halloween filmerna toppar nr1 på min filmlista men sen har  också intryckt på min lista alla 3 filmer av Hostel.

Alltså vet inte riktigt själv hur jag blev så fast i dessa Hostel filmer men man bara sugs med.  Lite lika med Hostel filmerna  att då du sitter och ser på dom så kommer det samma tankar som med Squid Game  att vem vet vad som händer ute i stora världen som vi inte alls vet om och tur är det.

 Kan säga som så att jag som har sett tusen och åter tusen thrillers och skräckfilmer så är nog Hostels dom råaste filmerna jag sett. Inga filmer jag rekomenderar för dom med svaga nerver för dom är verkligen obehagliga.

Hostel -2005 

När drömresan med vännerna inte riktigt blir som du tänkt dig...Tre kompisar chckar in på ett hostel i Slovakien som sägs krylla av vackra ( och villiga) kvinnor. Till en början verkar ryktet stämma men ganska snabbt inser killarna att något inte står rätt till.




Nedanför lite fakta om varför människor gillar att se på thrillers och skräck


Varför ser man på sådant

Du gillar känslan av att vara rädd
Enligt en studie har personer som njuter av skräckfilmer även en tendens att tycka om intensiva känslor såsom rädsla. ... Och tro det eller ej, men vissa personer tycker faktiskt om känslan av adrenalinet som kickar in i kroppen när man blir rädd. 

Ovanför hittar ni en link med film tips nu inför Halloween om ni vill ösa på med lite spänning framför tv:n.



Squid Game 
Skall fortsätta med den populära  Squid game serien på Netflix det handlar som sagt om  där människor blir inbjudna att spela och frivillgt tar emot inbjudan ,  spelet går ut på olika barnlekar där dom skall kämpa för sina liv. 
Där avrättas dom helt öppet så det är nog inte många som ens klara att se första avsnittet. Till och med jag tyckte det var skit obehagligt dom man helt levde med inne i denna serie. Att tänka sig vad folk går med på då det gäller stora summor pengar. 
Detta är som sagt en serie och ett manus skrivet men visst finns det i verkliga livet också dom som riskerar sina liv för en massa pengar som tex dom som smugglar droger runtom i välden. Dom erbjuds stora pengar och men i slutändan kan det skita sig att du antingen sitter resten av ditt liv i fängelse eller rentav mister ditt liv då du utfört ditt uppdrag. Världen är rå.
I denna serie ser man hur långt en människa är kababel att gå då det gäller pengar , kan till och med döda sin bästa vän för att veta att pengarna kan bli dina.
Det som är lite annorlunda med denna serie jämfört med tex en thriller eller skräckfilm är att du inte behöver sitta och vara på helspänn hela tiden av att någon hoppar fram då du minst anar utan denna serie kan du sitta och se på utan denna spänning/pirr i kroppen.
Den här är som sagt mera så att man sugs med och vill fortsätta att se vad följande spel blir och sen vill man veta vad följande spel blir osv otroligt bra gjord. Blev lite överraskad hur den slutade.
Går inte desto mera in på några detaljer utan antingen ser ni serien själv eller låter bli.Obehaglig är den kan jag lova men jag ger den full pott , med andra ord 5 stjärnor . Med den kommentaren att jag sögs med direkt från början till slut.
Svårt att säga att är detta nu bara en stor hit eller kommer man minnas den lika bra som alla Halloween filmer där det nu är 43 år sen den första filmen gjordes och den är ännu lika populära. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar