tisdag 19 oktober 2021

Inte lyckad kombination.

Tufft tempo 

Min första lediga dag efter denna arbetsvecka har i stort sett gått till att sova , lovar att det känns i alla leder att jag  jobbat och försökt göra allt för våra höstlovs resenärer. Skötte som sagt denna vecka svitana , en sväng i info och hjälpa , i Spa , riva lakan , bädda plus en hel del utöver det  allt detta i ett tufft och hektiskt  tempo så vi är nog så värda denna lediga vecka vi sjömän. 


Vi har 73,5 arbetstimmar på en vecka och i denna arbetstakt som vi körde denna vecka  så vi vet nog vad jobba är. Men i och för sig skall vi vara glada att passagerarena har hittat tillbaka som för oss betyder att vi har jobb ( hoppas i alla fall). Men trött var jag nog då jag kom hem. Jag var så trött att jag hade lagt klockan och ringa en timme försent för jag kör kidzen alltid till skolan och i synnerhet nu då det är mörkt och ruskigt så tycker jag det är tryggare att dom får åka till skolan. Nog skall jag orka ett par år till , sen då dom slutar högstadiet så vet man ju inte var dom börjar studera så sen tror jag att jag pensionerar mig från  "Lissus skolskjuts" och  börjar sova länge på mornarna.

Vad är klockan 

Sover som sagt ännu på balkongen och skönt känns det,  plötsligt kommer Jaromir dit och säger vi skall fara nu och jag var helt att  "VA ..vad är klockan" och klockan var som sagt dags för start. 

Så hann inte annat än rusa upp och hoppa i skorna och kom ihåg med nöd och näppe att ta med hemnycklarna då vi for. Men ögonen sömntrötta så körde jag dom till skolan och bra hann vi och som tur så skulle jag ingenstans efter jag kört dom för ni skulle ha set hur jag såg ut med håret i en  slarvig knut uppe på huvudet en vit mjukis jumper och mina rosa mjukis byxor med renar på verkligen en vacker syn. Det är sk min nattdress då jag sover ute men nu har jag hittat ännu finare nattdress som jag skall använda nästa gång jag sover ute. Det är egentligen Jaromirs dress men passar på mig .

 Skall säga att kidzen tar ett foto så kommer ni få er ett gott skratt. Det heter nöden har ingen lag och istället för att behöva frysa så är denna "pyjamas" super bra. Kanske jag inte ens behöver köpa en Onepice tror den här går lika bra som jag skall sova med i natt ( fniss).

Filmväder

När jag kom hem från min "taxikeikka" så kokade jag kaffe och tyckte det skulle passa bra med Netflix då det var riktigt typiskt filmväder (regn/blåst). Surffade igenom filmer/serier och sparade på min egen lista och skulle se dom 2 sista avsnitten på en serie jag har kvar och hur slutade det  jo precis som ni gissade jag somnade.

Vaknade klockan 14 då Mikko kom hem och var helt yrvaken igen att "VA... vad är klockan" ?? Som tur kom kidzen hem med buss för jag så jag inte behövde åka och söka dom för jag har sagt om vädret är riktigt skit så är det bara och ringa så kommer jag nog och söka. Men u fick jag då morna mig i lugn och ro på soffan efter min förmiddags tupplur. 

Mikko for upp till Björneborg och skulle bli där en natt , han skulle och uträtta lite ärenden och på samma gång hälsa på sin pappa. Så jag blev ännu en lång stund på soffan då han farit . Nu är det nog skönt att M och J är så stora att dom kan ta åt sig själv om dom är hungriga för jag sa att jag lagar mat lite senare. När jag väl masat mig upp och lagat mat så måste jag också masa mig iväg och handla  , då var klockan redan närmare halv sju. Kylskåpet är oftast rätt tomt då jag kommer hem för Mikko bunkrar bara för en dag åt gången mat hem medan jag vill bunkra för hela veckan för jag ork inte varje dag rusa iväg och handla.

Skulle på samma gång söka paketet som innehåller rekvisita till balkongen men då jag kom till posten så hittade dom inte paketet fast jag fått meddelande att det kommit. Så dom sa att jag skulle komma på torsdag på nytt , som tur så är det rätt nära så jag behöver inte köra så långt.


Planeras

Då jag väl släpat in alla matkassar och plockat dom i kylskåpet så tog jag vågrät läge på soffan , började googla och planera tema för Halloween. Bara väntar att jag får börja dekorera , nu har jag bara några dekorations pumpor framme men sen då vi ordnar Halloween fest i november så kommer jag ösa på till max här hemma.



 Rolig då alla är i den ålder att jag nu verkligen kan ösa på lite extra med  skrämmande dekorationer än när  dom var små . Då hade vi snällare tema men nu lovar jag att det verkligen skall pyntas  med fake blod , skelett och hela faderullan som man brukar säga. Skall försöka få det som man skulle stiga in direkt i en skräckfilm. Nu skulle det verkligen vara roligt att ha lite mera utrymme här hemma då jag skall ställa igång med allt detta men nog blir det bra bara det blir färdigt .





Sen hade vi också planer att åka och se/köpa pumpor till Halikko ( Salo)  men får se om vi hinner ser dåligt ut . Michelle skall på skriba kväll på torsdag och sen har vi planer att köra upp till Himos på fredag och Halloween temat i Halikko är slut på söndag. Men vi måste se med vädret om vi kan fara till Himos för dom har lovat snö där på lördag och vi har bara sommardeck på bilen så det är inte så lyckad kombination.

Dags att krypa i min snygga "pyjamas" och ta på mig mina natt tofflor och säger med det god natt till er alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar