måndag 3 januari 2022

Pappa på sjukhus.

Tisdagen kommer med stormsteg som betyder att semester är över för denna gång , är jag utvilad ....svar NEJ!!! Tror nog i den här ålder hur mycket man än vilar/sover så är man lika trött och tror nog också att denna värld vi just nu lever i gör att man är tröttare en vanligt , all den osäkerhet för framtiden som man lite nu som då funderar på mattar nog ut en. 

Men titta så fin färg då solen gick ner i Kyrkslätt 1.1.2022 av detta sken får man nog ny energi.



Sen fick ju papsen Norovirus och ligger på sjukhuset så det gör ju saken inte heller bättre , men på sätt och vis är jag glad att han är där för då är det någon som ser till han 24/7 än att han ligger ensam hemma och inte hinner till toan. Har faktiskt inte så mycket hunnit uppdatera här på bloggen om papsen men inget har ändrat , han blir inte bättre utan snarare har det gått åt det sämre. Han vet inte mera skillnad om det är morgon, dag eller natt och när jag ringer så pratar han helt råddigt tex han skall till Tunnhamn och fiska , sen skall han med buss till Helsingfors med sina arbetskompisar, sen skall han ensam på kryssning.

Jag tänkte om han skulle ha kommit hit en sväng under julhelgen men så blev ju gänget sjuka här hos vårt så det blev inget och nu blev då han sjuk och vet inte om man ens får hälsa på honom nu då denna omrikron och Norovirus härjar på , skulle nog inte ens tänka på att fara dit nu då man inte vet med dessa virusar då dom sprids som en löpeld. Mikko har också haft sin pappa nu på sjukhus för han hade fallit hemma så sådant med våra föräldrar.

Fick för ca 3 veckor sedan textmeddelande från hon som har hand om Laustes hemvård att dom hade haft palaver igen med några typer angående pappa och då hade dom konstatera att han är i bra skick och klarar sig nog ännu hemma så han får inte ens komma i KÖ till något boende , alltså på riktigt!! Därför måste jag nu backa ett steg för orkar inte mera kämpa för min pappa , har hållit på nu i snart 4-5 år då han flyttade hit att vi lägger han i kö , men det kommer att sluta så att han inte kommer att hinna till något boende. Som jag sagt förut dom vill nuförtiden att man skall dö hemma i sin ensamhet. 

Brukar prata med en herreman som har sin mamma i samma trappuppgång där vi bor och hon bor på 4:e våningen , vi har ingen hiss i huset och gumman är 98 år och dom får inte in henne på något boende fast dom hur  försökt. Vart fan är denna värld på väg frågar jag igen en gång?!

Sen tycker jag alltid också det är så trist då julen är förbi för jag tycker så otroligt om den tiden. Mörkt , mysigt , stämningsfullt , julsånger , små julpynt men nu städade jag då undan julen innan jag far på jobb och det blev så tomt. Tycker det är så fint då granen lyser på morgonen när jag kryper upp i soffan meden kopp kaffe och nu är den tillbaka i skåpet för att vänta på nästa jul och det är mörkt i knuten.




Lite små , enkla julsaker lämnade jag ännu kvar och köpte faktiskt några fina julsaker på rea som nästa jul får komma på paradplats. Har några advents stakar som jag gärna skulle köpa nu då dom rear bort allt men då jag inte vet vilken av dom jag vill ha för dom är alla så fina. Måste väl dra långsticka vilken det blir till nästa år eller så köper jag en till stugan och en annan hit hem så har jag båda mina favoriter som jag kan njuta av.

Sen brukar jag också passa på att köpa ljusslingor efter julen då dom säljs bort för halva priset , har till projekt i Himos att ha en hel rönn full med lampor till nästa jul och vem vet då jag kommer igång ifall jag riggar upp belysning i flera träd.

Hittade faktiskt en konstgjord gran i kruka (mellanstor,) från Rusta som jag redan i fjol gärna skulle ha köpt men då hade dom inte kvar den mera då det blev rea , nu hade dom en kvar och det flyttade hem till oss . Kanske den får flytta till stugan nästa jul , det är den som är närmare kameran här på bilden , har inte desto mera veckla ut den utan la den dit och stå vid sängen. Börjar nästa kännas att jag flyttat ut till granskogen.



Har nog faktiskt sovit mycket inne nu på semestern men det känns alltid skönt att sova ute efter jag varit instängd på båten en vecka. Nu blir det lite kortare vecka då Michelle blir konfirmerad på lördag så kommer hem redan på fredag och söndag tillbaka.

Är det fler än jag som springer och köper julsaker då dom börjar rea bort ?? 

Har själv  2 paket som jag väntar på med så fina julsaker som jag beställde för halva priset , gjort verkliga fynd nu på rea dagarna.

Vem vet då jag får paketen om jag njuter av julstämningen ännu ett par veckor för inte kan ju så fina saker direkt packas ner i gömmorna ( fniss).













1 kommentar:

  1. Fin bild den första - med fina färger!
    Trist att din pappa är sjuk, men det är bara att ta en dag i taget.
    Bra idé att köpa vissa saker som nu reas bort efter julen. Ljus är alltid fint. Och annat fint har du också hittat!

    SvaraRadera