tisdag 25 januari 2022

Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv

Så var det dags att svänga bladet i min livets bok och börja på ett nytt kapitel. Idag var det med lite blandade känslor jag lämnade Grace , det var nämligen min sista arbetsvecka där och nu är det dags för nya äventyr. 

Kvar blev en massa trevliga arbetskamrater  men där har också under dessa corona år kommit en massa nya som man inte hunnit lära känna. Sen är vi ett stort gäng från Grace som kommer börja på Glory så det blir roligt. Sen finns Facebook där det är lätt att hålla kontakten med varandra.



Som ni kan gissa så har min  livetsbok en massa kapitel ( det är en tjock bok) och lovar att det finns en massa äventyr i den boken. Jag har som sagt jag levt mitt liv precis så som jag velat och verkligen fått vara med om en massa roliga saker , visst finns det bland med mindre roliga saker som tex att mista nära och kära men så är livet och vi skall alla en dag lämna detta jordeliv. En del måste vi ta farväl av tidigare och en del senare.



 Visst har det på vägen också funnits lite gropar men dom har ändå inte varit så djupa så jag har så gott som kunnat hoppa över dom och med positiv attityd kommer man långt. Vi vet ju alla att det kommer olika svackor i livet men sen är det helt upp till man själv hur man hanterar dom. 



Jag har suttit och funderat på vad som varit  jobbigast i mitt liv och det som nog tagit mest på mina krafter är kämpande med min pappa ,  en så otrolig lång process som inte verkar få ett slut. Mitt kämpande för honom har räckt lite över 10 år och är ännu inte slut , jag har tyvärr måsta ta ett steg bakåt för annars skulle mina krafter varit helt slut hur mycket energi jag än skulle ha tankat. Han har nu varit intagen på sjukhus och senast idag sa dom att dom vet inget hur det blir framöver för att det finns tyvärr inga lediga boenden för äldre. Så jag vet ju vart det lutar , dom skall med våld ha han hem och bo igen . 






Jag tog beslutet idag att då det inte finns någon annan lösning så kommer vi och sälja lägenheten som han bor i och hoppas det skulle finnas köpare så jag kan säga åt dom att han inte har någon stans att bo mera att nu MÅSTE dom hitta en plats åt honom. 

Som sagt denna process i livet när pappa blev sjuk har varit jätte jobbig men jag har försökt under alla dessa år hitta på en massa roliga saker som gjort att jag fått ny energi och orkat tuffa på framåt.




När jag funderar hur innehållet i min livetsbok ser ut så har jag nog verkligen haft ett inhehållsrikt liv och fått vara med om så mycket och vet ni vad fast man får lite år på nacken så betyder det inte att äventyren slutar här. Det är helt upp till man själv hur man vill leva sitt liv och vad man vill vara med om. Jag drömde ända sen jag fick höra att det kommer en ny båt att få jobba där och nu är dagen snart här då jag med glädje och lycka kommer gå ombord på Viking Lines nyaste fartyg nämligen Glory. 




Hon närmar sig sakta men säkert Åbo hamn så det kommer inte ta så länge innan det är dags att få se skönheten. Det skall bli jätte spännande att få se hur det ser ut ombord , tror precis det kommer vara en "Lissu båt". Ni vet jag som tycker om allt nytt, fint  och bling bling så det kan ju inte bli annat än bra detta nya äventyr på sprillans ny båt.

 Tänk att få ett nytt hem (hytten) där ingen bott förut och få inreda den så där mysig och fin så jag trivs i mitt lilla hem dom veckorna jag är ombord.

Nedanför är mitt gamla hem som jag städat för sista gången och någon lycklig får flytta in i  min hytt 6519.




Sen får tiden utvisa hur allt blir framöver men hoppas verkligen corona skiten ger med sig , att  folk börjar resa och att jag småningom själv får börja resa (längtan till Usa är stor) , hoppas att  folk får glädjen i vardagen tillbaka och att vi småningom ser ljuset i tunneln för nu har detta räckt alltför länge denna konstiga fas i vårt liv. 


Min sista arbetslista på Grace 


Jag försöker verkligen se positivt på detta år nämligen ett nytt jobb på en ny båt , härliga stunder  i Himos , hoppas att världen öppnar sig så vi kan resa utomlands , sen har jag hittat några fina ställen som sagt här i Finland som jag vill se och sist men inte minst så kommer vi säkert också röra oss ute i skärgården denna sommar. 

Det var Angelica och Robins förtjänst att vi äntligen fick tillbaka gnistan att fixa vårt ställe i skärgården än att låta det förfalla helt. Vi har inte hittat gnistan på ett x antal år men nu då vi är flera som drar vårt strå till stacken så kanske det blir riktigt roligt att fixa det fint där och åka runt i den fina skärgården. Dom tycker verkligen om att vara där med sin hund och det är ju roligt att någon är där än att det står tomt.







 

Har också planer att förnya lite i stugan uppe i Himos, beställde en ny soffa dit som jag får  i slutet av februari och så har jag lite små inredningsdetaljer som jag skall köpa med nu då jag åker upp dit till veckoslutet. Till våren måste det fixas lite på utsidan av stugan och jag drömmer ännu om att få den målad grå och jovisst drömmer jag ännu också om min jacuzzi  men kan inte få allt på en gång.

Hoppas ni andra också har en känsla att vi kanske äntlige detta år får börja leva ett någorlunda normalt liv utan en massa regler och begränsningar , men visst kommer det alltid finnas i bakhuvudet rädslan för när nästa stora pandemi bryt ut och världen stängs.

Men nu skiter vi i det och håller tummarna att allt öppnas och vi får börja leva. 

Nu är det som sagt Over and Out för mig på Grace och det skall jag fira med ett superavkopplande weekend uppe i Himos. 



Ha en skön vecka allesammans.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar