lördag 8 januari 2022

Konfirmation i pandemitider...hur känns det.

Tänk hur mycket ändrats men man måste väl ibland ta steget ut från sin comfort zone,  nämligen att man är van att fira konfirmation då det grönskas och är sommar istället för  att fira mitt i en pågående pandemi och smällkall vinter.





Men nu fick vi prova det också i och med att Michelle idag (lördag) blev konfirmerad men många andra . Dom hade en förmiddags grupp och Michelle var i eftermiddagsgruppen så kl 15 var det dags att infinna sig i kyrkan. 




Mitt i snålblåsten traskar vi upp för trapporna till Åbo domkyrka för att ta plats i en ledig bänkrad. Fast jag inte som sagt mera hör till kyrkan så måste jag nog erkänna att visst är det något speciellt med kyrkor , denna känsla av lugn då man stiger in genom dörren och för att inte tala om den fina orgelmusiken. Visst är det fint och Åbo domkyrka är nog så otroligt fin.



Sen kom då hela komfirmations gänget intågande och visst är det något speciellt och se sitt eget barn där , vår egen lilla "Lelle" som snart blir torr bakom öronen. Minns  själv hur nervös jag var då jag skulle konfirmeras och tåga upp i kyrkogången. 





Men nog är det konstiga tider vi nu måste leva i , att se dessa vackra ungdomar i sina bästa år gömda bakom dessa förbannade masker. Det är ju den ålder då dom skall få stråla, lysa  och visa sitt bästa jag  och så blir allt så fel att dom måste gömma sig bakom dessa masker. Tycker verkligen det är synd , men ändå var det jätte fin stämning i kyrkan. Jätte fint konfirmationsprogram och en massa fina sånger.

Det som jag mest reagerade över var att dom faktiskt hade nattvard åt alla , tycker i dessa tider dom skulle haft det för konfirmandena men efter att dom fick  sin nattvard så bjöd dom upp alla andra och ni förstår att då rusade det en massa gäng på en och samma gång upp till altare . Dom hade förstås två olika ställen dom delade nattvarden på och nog också avstånd men ändå tycker jag inte det riktigt passade så som läget just nu är. Själv tar jag ingen nattvard i och med att jag är utskriven från kyrkan , känner igen behov för det.

Efter cermonin i kyrkan så ville Mikko att vi och hans bror med familj skulle gå ut och äta så han bokade bord på Kellari ravintola. Själv skulle jag gärna ha skjutit fram denna fest efter kyrkan men visst var det roligt för Michelle att vi for och äta fast vi nu inte bjöd in flera. Skall göra så att sen då Jaromir också blivit konfirmerad så ordnar jag för dom båda en gemensam fest om läget tillåter det sen då det är dags.






Då denna fina fest i dessa konstiga tider var över så åkte vi hem med en lycklig , glad och sprallig tjej som nu var torr bakom öronen. 

Tack till det lilla team som nu fick närvara på Michelles stora dag , bjuder i ett senare skede på kaffe och tårta åt er andra ( släkt , vänner och bekanta till Michelle) som nu inte nu  kunde närvara.


Till Michelle 

Var stolt över vem du är!
Kom ihåg att du alltid
är värdefull och viktig!

Vi önskar att framtiden uppfyller alla din drömmar!

Vi älskar dig !!

Önskar din familj.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar