lördag 29 januari 2022

Nu skall det skruvas

Mitt senaste inlägg "Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv" som jag senast skrev verkade vara omtyckt och jag fick massor med grattis hälsningar på Fb till mitt nya äventyr , mitt nya jobb på Glory. Tack till er alla som tittade in på bloggen och roligt att se att efter alla dessa år som jag bloggat så är läsarsiffrorna som förut ( ibland tom högre) så jag tackar att ni ännu vill titta in här och följa med mina äventyr. Nu har jag ju inte sluppit ut i vida världen och lufta på mig på ett bra tag men då den dagen kommer så får ni nog hålla i er för då kraschar väl hela min blogg då det blir USA för hela slanten.

 Många har säkert pustat ut och tycker det är skönt att sluppit alla Usa inlägg men tror det säkert finns dom som saknat uppdatering från allt härligt jag får vara med om på andra sidan jordklotet då jag är där och besöker mina vänner. Men lovar ni som väntar på Usa inlägg , dom kommer nog förr eller senare men tills dess får  ni nöja er med uppdateringar när vi snusar runt i Finland ,hotellnätter , vinter , slalom , Himos , stugliv m.m

När jag lämnade Grace bakom mig för att börja min lediga vecka så var det bestämt att jag åker  till Himos på veckoslutet och kopplar av där förrän det är dags att kavla upp ärmarna och starta upp Viking Glory. Sen måste jag också till stugan och hämta saker  för efter mig kommer det hyresgäster.Det var meningen att Mikko och Michelle skulle åka till Mariehamn på Michelles simläger men det blev avbokat. Mikko tog emot extra dejour jobb till veckoslutet och kidzen ville inte med till stugan så det blev ett sk eget veckoslut igen. Jag trivs bra i mitt eget sällskap och får absolut inte tiden lång av att vara ensam, ibland är det så förbannat skönt att bara vara själv. 

Tror säkert dom där hemma tycker likadant att det skönt att jag far ibland så dom får dom ha sin kaos ifred och jag  behöver inte störa mig på att ALLT lämnas. Jaromir tycker att jag gnäller hela tiden men jag gör det nog inte utan orsak. Fick höra att då jag är på jobb så lämnas all disk på köksbordet för ingen orkar lägga det i diskmaskin och där står det sen en vecka, samma dag som jag kommer hem plockas det i diskmaskinen. Michelle sa att dom städar alltid sista dagen , sen är det då att komma hem och  torkställningarna står mitt i vardagsrummet fast vi har torktumlare och sen är det jag som plockar in kläderna i skåpen och tömmer diskmaskinen följande dag.

Fast jag annars är full av energi och ser positiv på det mesta så är nog detta något jag stör mig något så otroligt på då alla inte kan dra sitt strå till stacken och hjälpa till och hålla det rent och fint hemma. Som när jag kom hem senast så var Jaromirs papperskorg så överfull att det som inte rymdes dit låg omkring på golvet i hans rum. Helst skulle jag ha lust att bara sitta och stirra hur allt bara blir mera och mera rörigt där hemma men sen vet jag att det ändå är jag i slutändan som får ta tag i saken och börja städa. När jag detta veckoslut är ensam  i stugan skall jag njuta av att jag inte behöver plocka upp efter någon annan än bara mig själv .

Innan jag for iväg på fredag så var jag via Bauhaus och Raiso Ikea och då jag kom till Jämsä så for jag ännu in i Löytötex och sökte det sista som jag behövde till stugan, sen var det bara att köra till slutdestinationen Villa Virta via backarna förstås. Ni vet vid det här laget att det hör till för mig med den obligatoriska "checka läget i backen rundan" och foton. Nedanför ser ni bilderna som jag tog denna gången jag anlände hit.






Dessa vyer  ger mig så mycket glädje och energi så när jag står här och ser på detta så glöms nog allt kaos omkring mig. 

Styrde efter detta nosen mot stugan , skönt att komma fram då det var ny plogat så jag hade bara att bära in sakerna från bilen och sen knäppa på bastun. Hade en del nya inredningsprylar med mig och sen köpte jag en Kallax hylla på Ikea som jag skall ha i sovrummet på övre våningen , så den skall jag nu skruva ihop nu.




 Jag skall planera, fixa , trixa och göra just sådant jag brinner för  nämligen inreda. Hade med mig lite nytt för nu skall julen  bort och  in med nya färger.




Såg  så snygga vaser i Jämsä förra gången jag var här så nu skall jag åka och köpa dom när jag är här. Kommer och bli riktigt fint och sen passar denna gröna färg så bra till våren.

Sen hade ja med mig en sådan super fin sak som jag länge sett på då jag surfar runt bland tusen och åter tusen inredningsbilder . Har försökt se framför mig hur jag får den och passa här i stugan och det blev jätte snyggt , skall ännu ha ett par stycken till hit. I nästa inlägg skall jag visa vad jag pratar om .

Mina röda  filt tossor var så glada att få vara här igen för jag råkade glömma dom hemma förra gången , men nu får dom också njuta av stuglivet .



Idag lördag hade jag bestämt att det får bli en innedag , dom hade lovat så otroligt kraftig storm så jag hade inte ens planer att åka och skida. Njöt av eld i öppna spisen , bada bastu, Netflix och inreda med andra ord precis en sådan dag som jag ville ha.


Lycka är att ha en varm stuga och kunna sitta och se ut då stormen Valtteri drar fram. Får se om det går att öppna dörrarna i morron eller om jag blivit insnöad. Men för mig får det komma hur mycket snö som helst då jag inte behöver bry mig om att fara ut i morron och skotta snö det gör plogbilen då den kommer. Så här får jag verkligen njuta.

Nu skall jag höra på musik halva natten , se på instagram , ordna mina mappar här på datan, boka in lite hyresgäster till stugan och sen skall jag i morron sova länge länge. Måste ännu berätta att ni skall bara veta hur roligt det är med denna stugbusiness hobby , det är helt min grej om man säger så , något jag verkligen brinner för.

Nu blir det väl god morron snart för någon då jag säger god natt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar