måndag 31 januari 2022

Min efterlängtade Pölkky

Så har då stugveckoslutet kommit till ända som blev förlängt med en dag pga att jag inte vill åka härifrån plus att dom lovade sämre före idag än på tisdag. Så varför inte ta chansen och bli en extra dag här då jag har möjlighet och är så mycket ledig. Mitt team klarar sig hur bra som helst hemma i Åbo , kanske bättre då jag inte hela tiden är där och jagar på dom utan dom får sköta komersen själv. Låt dom få njuta i kaosen en stund och perfektionisten jag njuter här i stugan. Kanske det borde vara dags och småningom släppa min "houskeeper" roll hemma och se till att alla drar sitt strå till stacken.




Detta veckoslut har varit helt egnat åt mig själv och jag har gjort sådant jag brinner för nämligen att inreda. Jag har suttit och funderat , planerat , antecknat googlat , igen funderat , tagit en paus i funderande och fortsatt fundera. Det har passat perfekt att göra detta nu då jag är ensam i stugan. Hade med lite nya inrednings saker då jag kom hit så nu har jag fått allt färdig och mina hyres gäster får  njuta av lite nytt.

Mina nya vaser passar super fint hit , har av dom både uppe och här nere.



Var ut en sväng och gick och såg på olika stugor och blev jag ännu mer sugen på att få stugan målad i vår. Nu vill jag absolut att den blir grå , såg en massa olika gråa nyanser på stugor så nu är det då att fundera skall den vara ljus grå , mellan grå eller mörkgrå? Det lär inte bli ett lätt beslut. Nedanför  ser ni lite olika gråa stugor som jag sågpå min promenad.



Stugan nedanför ser ut som svart på foto men den var mörk grå,




Den här stugan finns nedanför oss och den var grön förut men så målade dom den till grå och jag tycker den här gråa färgen är fin. 

Passade perfekt att se på gråa stugor idag då vädret också var så grått. Det har varit ruggigt väder hela veckoslutet så därför har det varit skönt att sitta mycket inne vid öppna spisen. Var inte alls detta veckoslut och åkte slalom det får bli nästa gång jag kommer hit och då är det redan slutet på februari  ( sportlovstiderna). Tills dess så får någon annan njuta i min stuga.

 Många kanske har lagt märke till att jag ofta skriver om min stuga istället för vår stuga och   orsaken till det är att det faktiskt är min stuga ( min stugbusiness). Det var jag som kom på iden att här vill jag ha stuga , det var jag som gav bud på den här stuga , det var jag som tog lån till den här stugan och det är jag som snurrar denna stuguthyrning .Som sagt Himoslomat hjälper också till att marknadsföra och hyra ut min stuga.

Så där är förklaringen att jag kanske använder ordet min så ofta men visst är det ändå sk hela familyns stuga. Vi trivs alla så bra här så jag har nog inte behövt tvinga någon med hit. Alla kommer mer än gärna men nu på sista tiden har kidzen mera haft lust att bli hemma och få rå om sig själva , men vi har så att om dom vill så får dom nog ta kompisar med hit för det finns utrymme.

Innan jag slutar inlägget så lovade jag berätta om en inredningspryl som jag hade med mig och som passade perfekt här  nämligen en Pölkky. Skall nästa gång jag kommer ta med 2st till för vet precis var jag skall placera dom , har haft tid nu och planera. 

Har sett att en del har dom som bord brevid sängen , man kan sitta på dom eller fast ha en vas på Pölkkyn.




 



Sist men inte minst så har den minsta renen fått flytta in i min samling som nu ståtligt  pryder Villa Virta . Jag och mina gäster får vila våra ögon på dessa vackra/stilrena Pentik renar när vi är här . Har länge drömt om dessa men ibland kan det ta sin tid att få sin dröm uppfylld  men man skall inte ge upp hoppet.




 Nu skall jag lägga ögonen fast för att vakna upp pigg och sätta mig i bilen och köra mot Åbo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar