fredag 7 januari 2022

Kom hem mitt i arbetspasset

Semestern var över och hann jobba några dagar men kom hem ett par dagar över veckoslutet. Vi har nämligen en tjej här hemma som skall bli " torr bakom öronen " i morgon . Vet inte om detta ordspråk finns mera men vet i alla fall då jag i ungdomen gick i skriban så pratades det då man blir konfirmerad att man blir torr bakom öronen.



Det har varit ett stort frågetecken hela detta skriftskola projektet, först blev det uppskjutet så dom började först på hösten , "skriba"  lägret hade dom först på höstlovet och nu konfirmationen i morgon i Åbo Domkyrka.

Blev lite förvånad att dom alls ordnar detta nu då situationen är så otroligt dålig , då när smittan hade mindre antal så sköts allt detta upp men nu då vi har nått rekordsiffror så tänker dom ordna denna fest. 

Alltså jag förstår mig inte ett dugg på dessa regler och paragrafer vad man får göra och inte göra. I alla fall så var det först att man fick bjuda med 10 st till kyrkan men nu har det krympt till 6. Men sen vet man inte hur länge man skulle få vänta på denna konfirmation om dom skulle ha flyttat fram den för det verkar ju ändå  aldrig ta slut denna virus mutationen. 

Får se hur det blir sen då Jaromir skall på "skriba"  läger på sportlovet , om det ordnas eller inte. 

Som sagt vi har sagt med Michelle att sen då situationen tillåter så ordnar vi en större fest som hon sen har att minnas i framtiden för detta är ju inte roligt för en tonåring i sina bästa år att minnas detta kaotiska evenemang där allt är begränsat. 

Själv är jag inte rädd men visst snurrar det en massa tankar i huvudet då denna variant far fram som en löpeld och vaccinet verkar sk "dunsta från kroppen" och inte hjälper att skydda.

Sen gör ju saken inte det bättre då jag har ett jobb där det rör sig en massa människor och sen skall man på konfirmation. Borde vara så som en bekant sa att alla borde ta en hemma test före detta evenemang. Själv har jag för många många år sedan skrivit ut mig från kyrkan men går dit nu i och med att det är Michelles fest.

På söndag är det dags att packa kassen och så skall jag tillbaka på jobb för ett par resor så det blir en sk kort  arbetsvecka , kroppen hinner inte ens ta stryk med ett så här lätt arbetspass.


Jag vet inte Lotta om du läser min blogg men jag vinkade idag ( fniss).

Ikväll då jag kom hem hem så blev det bastu/spa , tycker så om att sitta med ljus,  små lyktor och spa relax musik då jag badar bastu lovar att då glömmer man nog alla jäkla virusvarianter som spökar i vår vardag. Sen i bastuvattnet en dos med björkdoft då njuter Lissu. 

Skulle helt bra kunna ha en egen liten spa avdelning hemma för det är något som jag nog så otroligt tycker om och det gör så gott för kroppen att ha dessa avkopplande rutiner. Efter det blev det en saftig pizza , kanske inte så bra för kroppen men gott var det.

På lördag kväll blir det nog en ny spakväll kombinerad med fotbad och kanske jag gör en ansiktspeeling . Man kan nog hitta på mycket roliga saker hemma också  och det bästa efter bastun är att man inte behöver fara någonstans utan kryper upp i soffhörnet. Börjar detta vara tecken på att man börjar bli gammal då man trivs med att sitta hemma i soffhörnet eller åka till stugan och koppla av. 

Bäst att koppla av i hemlandet nu bara för då man ser alla förbaskade regler hit och dit om man vill sig ut i världen så blir man riktigt kollrig i knoppen  när man inte ens förstår vilka jäkla regler som gäller i Finland. Nej nu har jag nog ingen större lust att åka på någon resa och var och varannan dag testa  och oroa mig om jag är positiv innan man skall  flyga hem.  Kan bli en dyr resa om man inte har rätt försäkring eller följer reglerna i det landet du är.  Skulle som sagt haft en resa inbokad till Polen nästa vecka men avstår , nu är det nog inte läge att resa för mig i alla fall . Jag är  verkligen glad att vi fick vår kryssning ombokad , skulle nu absolut inte haft lust att åka till Usa och oroa mig ifall någon i vårt resegäng  testar positivt och sen  plötsligt ryker vi på karantän i Usa.

Men ett ställe som jag just nu gärna skulle åka till är Lappland , men nästa veckoslut blir det Himos och dit är det också alltid roligt att åka. Slalom , bastu och mys i Villa Virta.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar