söndag 16 januari 2022

Mycket inbakat i detta veckoslut

Bloggen fick vila under veckoslutet för nu var det dags för familyfun här i Himos. Jag kom iväg på fredag i bra tid så jag for via Tammerfors Ikea och köpte en lampa ( lampett) som jag skall ha på väggen där man kommer in i stugan.  Har också sådana i vardagsrummet. Nedanför på bilden ser ni vilken lampa jag köpt .





På samma gång såg jag om dom skulle haft gråa tallrikar som jag köpte för ett tag sen och borde få flera hit till stugan. Men så är det så typiskt att dom just nu slutat med den gråa färgen jag köpte hit och har kommit med en mörkare variant istället, Om någon har en serie med den ljusare gråa färgen på Ikea tallrikar och vill bli av med dom så köper jag gärna.

Efter Ikea så styrde jag sen nosen raka vägen mot stugan. Föret var bra och sen är det nog så mycket roligare att köra då det är ljust , var inte ens så mycket trafik på dagen fast det var fredag. Angelica och Robin skulle komma senare på fredagen och Mikko på lördag.

Alltid lika roligt då man från stora vägen ser lamporna i backarna  och vet att nu är man framme , vill alltid innan jag kör mot stugan ta en sväng till backarna för att ta ett foto. Jag börjar ju tamme tusan komma in i en rutin , ni vet så där "följa samma mönster" rutinen. 




När jag knäppt mina bilder körde jag mot stugan för att knäppa på bastun. Stugan var helt i bra skick fast den nu varit mycket uthyrd men alltid är det att fixa för jag vill ju ha allt på mitt eget vis då jag kommer hit. Lika nu då det är corona tider så vill jag gärna själv städa och desi så jag vet att det är bra gjort. Det kommer alltid ett check team från Himos center efter varje kund och ser att allt är i skick och så fyller dom på toapapper, tvål , tändstickor osv plus att dom ser att allt är i skick för följande hyresgäster och kollar som sagt att inte dörrar blivit öppna/olåsta m.m

Men dom har ju rätt bråttom dom också så därför tar jag alltid själv och kollar runt då jag kommer hit .Synd att vi bor så långt borta för jag skulle helst själv städa och fixa efter mina gäster då jag vet att jag kan det ( är ju mitt yrke) och ha det tiptop för dom nya gästerna. Men tyvärr så bor vi för långt borta från Himos.

Angelica , Robin och hunden kom rätt sent på fredag så jag hade tid att plocka och greja i lugn och ro , sen hann jag ännu med att bada bastu. Efter det blev det inte så mycket annat än "pizzaperjantai" och slöa framför tv:n. 


Men som tur blev jag ändå en stund uppe när dom andra gick och la sig med den påföljden då jag skulle dra för gardinerna i sovrummet så fundera jag vad det var för konstigt ljus som flimmrade där ut. Tänkte att jag går ut och ser och tur att jag gjorde det för vi fick se ett så otroligt  fint norrskens spektakel här i Himos . Har faktiskt aldrig råka se norrsken här men nu bjöd det på en ordentlig show. Jag bara säger det att jag hoppas någon gång ha turen att se norrsken upp i Lappland då det är som kraftigast för det måste nog vara något helt magiskt att ligga och se det från någon sk glas igloo när hela himlen flammar i grönt.  Nedanför en bild så får ni se att det var nog också krafrigt här men det var så synd då vägbelysningen var på , skulle synnas bättre om det var helt mörkt. Angelica lyckades knäppa detta fina foto.




På lördag var vi redo för backen , jag var med Angelica i dom mindre backarna medan Robin var modig och sökte sig till dom större , så nu hade dom också säsongen.  öppnad för i år. Vi hade picknick och det är alltid så mysigt att sitta ute och grilla , fast maten alltid smakar så smakar den ännu bättre då man skidat en bra stund och får äta ute.













Mikko och Michelle kom på eftermiddagen och dom hade till och med fått Jaromir med hit till Himos fast han sa att han skulle bli hemma. Så vi var alla så gott som till stängningsdags i backen, jag for lite tidigare till stugan och la bastun på bastun medan dom andra sen for och köpa mat. Det var tacokväll på menyn ikväll.





Det blev nog inte så mycket mer efter det då vi alla var helt slut efter en dag i backen och för dom som kom upp idag blir det jätte kort veckoslut då dom skall tillbaka till Åbo söndag , själv blir jag ända till måndag kväll.

Det är så mycket skönare och plocka undan då jag får greja på här ensam och sen tycker jag det är så skönt att ha allt fixat tills jag kommer hit nästa gång , plus då Angelica har hund så blir det en massa hundhår överallt som jag vill ha bort. Det står på uthyrnings sidan att djur är välkomna så folk vet att denna stuga inte passar om man är allergiker. 

Det blev så tyst då alla for men som sagt jag är en lite sådan vad skall man säga "lonley rider" typ  och trivs jätte bra för mig själv. Min vardag är så full av en massa måsten så jag tackar absolut inte nej till att helt ensam få sitta och njuta av tystnaden. Då jag plockat undan på söndag kväll så blev det förstås bastu igen och sen fanns där ännu tacon kvar som jag gottade mig med , knastrade i öppna spisen , ljusen gav ett så härligt sken och som sagt denna tystnad går nog inte och beskriva.




Jag är på arbetsvecka omgiven av en massa ljud dygnet runt och folk inpå mig hela tiden så detta är nog ett så perfekt ställe att fly till då jag vill hitta lugnet. Visst är det folk i backarna då vi är och skidar men det stör inte mig alls och lugnet får jag då jag öppnar dörren till stugan.

Denna gång behöver jag inte plocka bort sakerna för jag bokade den så att jag kommer hit ännu innan det kommer hyresgäster så jag tar sen nästa gång bort våra egna prylar. Det som är bra är att jag också nu kan lämna skidor , pjäxor och dylikt här , annars brukar vi ta allt med hem i skidboxen om det kommer folk hit.

Många tycker nog säkert det låter jätte jobbigt att hela tiden släpa  sakerna av och an men man blir van. Visst kan det ibland kännas jobbigt  för visst skulle jag slippa lindrigare undan om den bara skulle vara åt oss men detta med att hyra ut är nog en super bra ide i och med när den ändå står tom så kan ju flera få nöje av min stuga.

Efter veckoslutet är det oftast jätte lugnt här då dom flesta söker sig hemåt , därför är det så roligt att jag också har möjlighet att vara här också mitt i veckan och inte alltid bara veckosluten.

Avslutar detta inlägg med hälsningar från ett härligt Himos.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar