torsdag 19 oktober 2023

Pumpkin patch i Halikko

 Så var det dags att trissa upp stämningen inför kommande Halloween , vi for nämligen idag till Halikko på "Pumpkin patch" som det heter i Usa och som redan varit en tradition jätte länge där. Där har dom ju mega stora odlingar på massor av olika ställen , men nu har vi äntligen ett eget "Pumpkin patch" här i södra Finland i Halikko som vuxit sig med åren och som för många  har blivit en årlig tradition att besöka.



I 2 veckors tid har man chans att beundra dessa mästerverk till pumpor , ena finare än den andra och sen finns där hela pumpor om man vill köpa och själv laga hemma. Skall jag vara ärlig så köpte jag ingen pumpa utan tog fram min porslins pumpa som får dekorera hallen i år. 






Jag har så otrolig mycket fina Halloween dekorationer så kanske jag borde ordna ett Halloween party i stugan något tag. Såg också att dom ordnar Halloween fest på Himos arena i år. Det blir bara större och större denna fest här i Finland , många gillar det och en del tycker inte alls om det men siddu Lissu hon ÄLSKAR detta evenemang. I fjol dekorerade jag inte hemma i och med att vi firade Halloween ombord på Allure of the Seas men för övrigt om jag varit ledig från jobb så har jag nog verkligen gått all in med min Halloween dekoration.

Tycker så om att vara i Usa runt Halloween tiderna för där slår dom på stort kan jag lova då det gäller att dekorera inför denna fest. Har sett massor med fina videon på IG och Ticktock där folk nu redan  har börjat dekorerat inför Halloween och då är det inte små dekorationer. Minns en gång då jag gick runt och såg på dessa dekorationer där så hade dom täckt in hela huset med "spindelnät" och där hängde det massor med mega stora spindlar i nätet som dekoration och en massa häftiga belysningar.  

En annan högtid där dom öser på ordentligt är jultiden, alla dessa tusentals lampor och dekorationer som dom riggar upp ute på gårdarna, det är något att se i verkligheten. I år då jag tagit semester i december och vi kommer fira jul/nyår i Himos så skall jag verkligen satsa ordentligt på att laga det det fint utomhus och också inomhus med en massa lampor och ljuslyktor. Sen skall jag också fixa min Vinter pergola där vi kan sitta och grilla Marschmellows och dricka varm choklad ute.

Känsla idag när jag kom till Halikko och såg  dessa mängder av alla pumpor så fick jag en så härlig känsla i kroppen som att jag skulle vara i Usa. Tyvärr är klimatet inte i samma klass som Californien men för övrigt har dom verkligen lyckats bra med hela detta projekt.








Det var massor med fina nya dekorationer detta år och dom lagat det på något vis bättre och kanske en aningen större område där man kunde gå runt. Alltså jag var helt taggad, som ni ser på mina foton så gick min kamera het. Ville dokumentera allt från olika vinklar och fick riktigt fina foton.









Vi körde redan på eftermiddagen mot Halikko för jag ville se området i både dags ljus och mörker , båda har sin charm. Sen en fördel var att komma lite tidigare då det ännu inte var så mycket folk , dom flesta kom sen då det började skymma mot kvällen. 









Bra ordnat hade dom med parkeringar och parkeringsvakter som mycket bra visade vart man skulle köra. Minns dom första åren dom ordnade detta evenemang så så var det verkligen kaos då bilarna körde hit och dit och sökte parkeringsplatser.




Angelica kom körande från Esbo så vi hade träff på området och gick runt en stund tillsammans. Jaromir ville inte komma med för han skulle till en kompis på bastukväll men Mikko , Michelle och jag var taggade för detta evenemang. 






En sak som kanske inte var på vår sida var nämligen vädret, det var jätte kallt i och med att det lite blåste och temperaturen var bara runt 2 grader. Som tur hade jag rätt varma kläder men , vantarna och mössan blev hemma som absolut skulle ha behövas. Så istället att sätta oss där på området och dricka kaffe i kylan  så for vi via Helmi Simpukka brevid motorvägen och tog en fika där innan vi körde mot Åbo och Angelica mot Esbo.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar