torsdag 5 oktober 2023

Shit...jag glömde!!!

 Torsdagen började med att jag hoppade i "taxidressen" som är min röda Onepiece och var reda att köra Michelle till skolan eller redo är man väl inte kl 7 på morgonen om man heter Lissu och älskar sovmornar men upp från sängen kom jag.

Det var i alla fall en jätte fin höst morgon jag vaknade till så blev redan av vädret på bra humör. Sen bestämde jag att jag blir i Pargas medan Michelle skriver sitt finska prov och tar mig en kopp kaffe någonstans och åker lite runt och fotar när det var så fint väder . Det var soligt , svalt och en så otroligt fin morgon dimma som gör det lite så där kusligt magiskt.



Råkade hitta en så fin plats i Pargas var jag inte varit förut som heter Körsbärsstranden i Muddais. Kollade på Booking.com och där fanns denna plats men tror den är bara igång på sommaren.

Som tur att jag blev i Pargas för hon var färdig efter 1 1/2 timme och om inte jag skulle ha kört/sökt henne från skolan så skulle hon som sagt ha måsta åka ner med 2 bussar och hem med 2 bussar för just detta prov. Därför hoppas vi att hon blir beviljad körkort så hon inte behöver ödsla tid med att vänta på dessa bussar i synnerhet sådana korta skoldagar som just provdagar.

Medan jag väntade på Michelle så öppnade jag Lippu.fi sidan kl 9 för UMK biljetterna skulle komma till försäljning då och jag hade då bara min telefon som jag skulle försöka boka biljetter med. Såg först bra ut och fick klickade 2 biljetter men då jag skulle vidare så fungerade inte sidan och plötsligt försvann den och när jag försökte på nytt så kom jag inte in. Sen höll jag på hela dagen och öppnade sidan till och från med den påföljden att jag och Michelle blev utan biljetter. 



Läste på Iltalehti att dom hade sålt slut 15 000 biljetter på 15 minuter och någonstans stod det 1 timme och det som harmar är att jag skulle haft ledigt då som dom väljer Finlands bidrag i Tammerfors i februari 2024. Får hoppas att någon får förhinder och kanske vill sälja sina biljetter i något skede så ännu har jag inte kastat yxan i sjön.

Sen for vi på en loppis runda med Michelle då vi kom till Åbo på förmiddagen , alltid lika roligt att gå runt och titta. Michelle fyndade som vanligt men jag hitta tyvärr inget denna gång.  Sökte lite prylar till min hytt för att höja mys stämningen men nu råkade jag inte fynda någonting.

Medan Michelle gjorde sina fynd på loppis så for jag och tog mig en kaffe och igen försökte kolla UMK biljett läget men inga nya biljetter hade kommit till salu men plötsligt kom det en födelsedags påminnelse från Facebook , brukar komma namnen på dom som har födelsedag just den dagen och vem hade födelsedag idag torsdagen den 5:e nå för fasen min egen man!!

Shit och åter shit jag hade ju för fasen glömt hans födelsedag och likaså Michelle så ingen av oss gratulerade han i morse innan vi körde ner mot Pargas. Jäklar det blev bråttom att direkt ringa upp honom och med hög , glad stämma säga Grattis Älskling!



Han sa nog att han hade funderat i morse då ingen av oss gratulerade men inte desto mera poenterat saken, så det blev hastig att efter loppis fara till Citymarket och köpa gåva och sen bestämde Michelle att hon bakar en blåbärspaj med vaniljsås och så köpte vi Donitser. Lagade mat innan han kom hem från jobbet och efter det gottade vi oss med pajen och paket utdelning så slutet gott allting gott. 



Vi brukar nu som då nämna att vi varje dag närmar oss "gamylåldern" och nu  börjar man nog känna sig som en gamyl då man fan inte kommer ihåg sin egen karls födelsedag. Nu sviktade nog minnet riktigt ordentligt men som tur satt vi på kvällen och skrattade åt hela situationen och han var så jätte glad och tacksam att vi ordnade en trevlig kväll med blåbärspaj och paket.

Efter vi firat Mikko så packade jag ryggsäcken för skall till veckoslutet ut till stugan i Tunnhamn. Mysa med eld i öppna spisen då regnet smattrar på fönster rutorna  och stormen viner utanför för dom har lovat ordentlig storm . Stugveckoslut kan vara super härliga också när höst stormarna viner och havet kokar med vita vågtoppar och  man själv sitter inne och myser. Det är så roligt att se hur fin skärgården är dessa olika årstider , vintern är jag inte här för då är det lite knepigt att gå hit över bergen men hastigt ut på våren igen då snön smält.

Detta veckoslut är jag ensam här för Michelle har fullt upp med att var i simhallen detta veckoslut , både träna själv och vara tränare åt dom yngre simmarena. Mikko har fullt upp med sitt jobb och sen skall han och Jaromir övningsköra detta veckoslut. Det är bara på veckosluten som Jaromir hinner köra i och med att han bor i Karis på veckorna pga studierna. Själv ville jag ha stugmys detta veckoslut så nu har vi ett veckoslut då alla får göra just det man vill och det passar oss utmärkt. Som ni redan i detta skede vet så är vi en familj där vi gör allt sådant som vi gillar om det sen är som familj , ensam, på två man osv...härligt då vi alla är överens om att ha det så här.

Oj vad jag längtar till stugan , skall köra Michelle ner till Pargas (skolan) i morron och sen far jag direkt efter det till Kasnäs och ut med förbindelse båten Stella kl 12.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar