lördag 21 oktober 2023

Vi hamnade här....i fängelse!!

 Från pumpor i Halikko till Kakola fängelse i Åbo , här går det undan. Tack julgubben  (läs Lissu) som gav oss detta presentkort som vi hade 1 år tid att använda.



 Ett år känns långt men ofta vaknar man upp just lite före presentkortet går ut och då blir det bråttom att hitta ett passande dygn att använda det.




Jag är själv på jobb vartannat veckoslut och Mikko är också en del veckoslut fast då han har dejour så ibland kan det vara svårt att hitta en passlig dag för att ta in på hotell. Sen ville vi helst använda det nu på hösten då det börjar bli mörka , svala kvällar för finns inget skönare än att få lata sig på ett Spa då och sen efter det krypa ner i en härlig hotell säng.




Det var Mikko som föreslog att nu när jag kom hem på ledigt ringer och kollar om dom har lediga rum och Spa tider på fredag ( alltså igår) och det fanns det så vi slog fast att nu använder vi julklappen. Försöker ofta köpa julklappar där vi kan göra något på två man eller sen hela familjen , nu passade det inte för Angelica och Robin att komma så dom får använda sin gåva senare. 








Varför inte Michelle och Jaromir fick följa med var att vi ville använda gåvan på veckoslutet och då är åldersgränsen till Spa K18. Roligt ibland att bara göra saker på tvåman efter alla dessa år som vi haft kidzen små och gjort en massa saker som passar familjelivet. Nu kan vi äntligen börja hitta på att göra olika saker på tvåman då kidzena har så fullt upp med sina kompisar så dom märker inte ens att vi inte är hemma.


Det som är bra då man tar in på hotell i samma stad där man bor (staycation) så behöver man inte tänka på långa resor utan för oss är det bara att hoppa i bilen och köra dit på ca 20min , sen det som känns tryggt är att om det skulle hända något med våra tonåringar så är vi i samma stad och snabbt kan ta oss hem. Plus att vi båda två gillar Hotell Kakola, jätte fint koncept och roligt att det finns i Åbo.

Köpte för 2 år sen åt Mikko till födelsedag en hotellnatt i cellen på Kakola (bilder nedanför) , där finns det inget annat en en vånings säng, radio, toalett och lavoar så om man vill duscha så är det bara att gå till dusch avdelningen i ett annat rum.









 Men det var en upplevelse att bo i cellen men denna gång hade vi ett vanligt hotellrum med dubbelsäng, fransk balkong och ett ordentligt badrum. Jätte fint hotell rum och deras inredning är helt i min smak så skulle gärna snart fara dit igen  för det är nog så otroligt härligt med hotell nätter. 








Då njuter jag när jag inte behöver göra någonting och när man lämnar hotellet så är det bara att stänga dörren till rummet och någon annan sköter resten. En sak som vi har bättre hemma än detta hotellrum är vår säng, alltså dessa madrasser var så mjuka och passar inte så bra min rygg. Vår säng som vi har hemma är köpt från Masku och sover nog så otroligt skönt i den , sen när Michelle något tag flyttar till ett eget krypin så skall jag överta hennes rum och laga till min "Womancave" där jag vill ha mitt eget revir och dit skall jag också köpa samma säng som vi har i sovrummet. Dit kan ja sen fly och sova skönt när Mikko skuffar till mig och säger att jag snarkar.

Skall också berätta vad jag tycker om Kakola Spa i sin helhet efter mitt första besök där. Som sagt jag har aldrig förut varit på ett sk vuxen Spa men det var ett koncept som jag verkligen gillar att det finns tider med K18, för när jag far ut och njuta vill jag att det är lugnt och skönt och inte en massa barn som rusar runt , gråter , skriker , sprättar vatten osv. Nu är en tiden är nu förbi för mig efter alla år som småbarnsförälder så nu vill jag njuta av min tid i den sk vuxenvärlden.

Har inget emot barn men om jag får välja att njuta på ett K18 Spa eller ett Spa som är ämnat för familjer så tror jag nog ni förstår varför jag väljer K18. Alltså man märkte direkt då man steg in i Kakola Spa att det var bara vuxna där , stämningen lugn och härlig och det som jag verkligen ger ett stort plus för är att där är förbjudet att använda mobiltelefon. Alla skall få vara där helt privat och sen är det så roligt att se att folk umgås och inte bara sitter och knäpper på sina telefoner som det blir för mycket av i dessa tider. Tack Kakola Spa för detta telefon förbud.



Så därför kommer det inga foton inifrån Spa området bara från Spa aulan,  men jag rekomenderar verkligen att besöka detta Spa i alla fall en gång. Men superfin design med fina pooler och i den stora bassängen hade dom bardisken brevid poolen så du sitter i vattnet och beställer. Likaså hade dom i poolen några bord med stolar där man kan sitta och ta sina drinkar, vi tog varsin Pommac för nog hör det lite till att sitta vid bordet och skåla då vi en gång var ut på tvåman. 

Fast där var rätt mycket folk så var det inte så där "propp fullt" om man säger så, därför är det bra att dom har så att man bokar tid till Spa före man kommer så kan man fråga när det ser lite lugnare ut. Först undrade jag varför dom inte hade jacuzzin men så läste jag på deras sida att dom försöker ha denna Spa så tyst och lugn som möjligt och inte bubbelpooler som för oväsen men i den stora poolen fanns det så att man kunde ligga och det var lite som jacuzzi. 





En pool som jag tyckte jätte mycket om var Saltpoolen, den var bakom en glasvägg och där var så otroligt lugn med lite svag musik, där kunde man ligga och flyta runt och relaxa. Härligt!! Sen hade dom 4 bastun med olika funktioner.

Omklädnings och duschrummet på damsidan var helt fräscht , som ni vet nytt är alltid nytt. Detta Spa har varit öppet ca 1 år och det märks att det är nytt. Mycket stolar hade dom inne på själva Spa området där man kunde ligga/sitta och relaxa , sen fanns det också kallpool. Där var jag flera gånger och doppa mig för tycker det är så skönt för kroppen, vi försöker så mycket vi hinner och orkar vinterbada med Mikko. Här finns många bra ställen i Åbo där man kan vinterbada och doppa sig direkt i havet.




Som ni märker så har jag då bara berömt både hotellet och Spa men hittade jag något fel så 1 minus blir det nämligen priset. Förstår att det är nytt och Spa priserna och allt annat stiger hela tiden men tycket att 39 euro för 3 timmar är lite i högre kant. 

Tänkte att jag vill fara något tag med Michelle dit för före kl 17  på vardagar får man komma in om man är under 18 men 3 timmar för 2 pers 78 euro är rätt saftigt pris. Jämför man Ruissalo Spa så är det 15e/ pers för 3 timmar och ibland har jag till och med fått vara längre för samma pris. 

I Ruissalo ingår Spa i hotell priset men i Kakola måste du betala skilt fast du bor på hotellet (25e/pers för 3tim).

Sen det som jag måste tillägga är att man slipper inte direkt från Spa avdelningen till Hotellet utan du måste klä på dig och gå en bit medan du på Ruissalo kan ta hissen direkt upp från Spa med bara ha badrock till olika våningar där hotell rummen finns. 

Men fast priset är lite i högre kant så vill jag nog till Kakola Spa igen för tyckte jätte mycket om det. Har en hel del Spa på min bucketlist som jag (vi) besökt och Kakola Spa är nog ett av dom finare jag besökt. Men sen har nog Ruissalo sin charm och gillar stället för att man kan simma/doppa sig i havet året runt.

Finns det någon som varit till Kakola Spa , berätta gärna vad ni tyckte om stället.

Klockan närmade sig 22 igår då vi lämnade Spa (dom stänger då) så ni kan gissa vi sov som små grisar i crispiga lakan i "fängelset". Tänk dom som sovit där förr i dessa utrymmen ( fångarna) visste nog inte vad crispiga lakan var , bra om dom ens hade lakan.



Idag när vi vaknade så blev det den traditionella hotell frukosten som ingick i priset och efter vi checkade ut gick vi en sväng ner till Aura å och kollade på Strömmings marknaden. Fina kaffe muggar som dom har.

Det gjorde riktigt gott med en julklapp som denna nu är vi tankat ny energi och nu sitter jag och små planerar någon ny "Elämys joululahja" till hela min familj så vi kan göra något roligt tillsammans nästa år. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar