måndag 9 oktober 2023

Mardrömmen blev sann

 Som sagt det blev en bonus dag i stugan och med att förbindelse båten inte kom så idag fick jag sova länge eftersom jag far med den senare båten som kommer till Tunnhamn 16.35.

Låg ganska länge i sängen och drack kaffe och sen började jag så sakta städa och plocka ihop mina saker för det tar alltid sin egen tid att få undan allt. Som tur så är det inte så mycket att fixa då jag varit ensam där , det är annat då hela tiimet är igång. Typiskt så blev det jätte fint väder då jag skall hem det brukar oftast vara så.



Sen vill jag vara i god tid i och med att det tar en tid att gå ner till hamnen dit båten kommer, så när jag hade fått allt ihop packat , låst dörrarna om mig och kollat att allt är ok så skulle jag göra den sista checken och det är att se att jag har telefonen och bilnyckeln i handväskan. 

Det har alltid varit en av min mardröm att jag står där utan bilnyckel och nu fan blev denna mardröm sann...där står jag ute på Tunnhamn och hittar inte min bilnyckel....shit shit shit. Jag skulle ju ha kunnat söka genom kojan och sett mig omkring  på ställen där jag vet att jag varit men det fanns igen chans till det för måste vara nere i hamnen då Stella kommer för den väntar inte på mig.

Jag for riktigt snabbt in och kolla ett skåp där jag haft min lilla väska och rocken men hann ändå inte kolla så noga ifall nyckeln skulle ha kunnat falla ut från min väska utan det vara bara att rusa iväg mot hamnen och vänta på båten.

Som tur hade jag lite tid att fundera hur plan B skulle bli , först textade jag Mikko för han var på jobb men så tänkte jag att det är nog bäst att ringa. Han var ju inte så sugen på att börja köra av och an efter en jobbig arbetsdag så jag tog luren och ringde P som bor i min pappas hus och frågade vad han grejade med.

Berättade vilken situation jag befann mig i och han som är pensionär och har med andra ord bara tid så kom vi på en lösning att han kommer och söker mig till Kasnäs , kör mig till Åbo och söker bilnyckeln och så kommer vi tillbaka och så kör jag sen då hem vår bil. Så med andra ord blev det non stop Åbo på kvällen innan jag sen var hemma kl 22 och fick böra packa upp. Som tur börjar mitt arbetspass först på tisdag kväll så det var ingen fara men det blev ju sådant onödigt köras.



Det bästa var ju att jag alltid då jag far med den andra bilen har båda bilnycklarna med i olika kassar men just nu så tog jag inte reserv nyckeln med. Ännu innan jag for så sa Mikko att tar du den här med och visar reservnyckeln men sen sa han "nå inte behöver du den" och la den tillbaka i skåpet och jag tänkte inte heller desto mera att ta den med då det var lite bråttom då jag skulle och föra Michelle till Pargas förrän jag for mot Kasnäs.

Men kom i alla fall lyckligt och väl hem , alltid finns det någon lösning, tack P för att du orkade köra mig fram och tillbaka. Skall innan jag åker på jobb ringa till Kansäs och höra ifall någon hittat en nyckel där någonstans för gick lite omkring paviljongen och tog lite foton så tänkte ifall den fallit ur kassen eller om den som sagt fallit ur kassen/fickan i stugan. Vill själv minnas att den varit i min lilla väska eller om jag ändå i något skede lagt den i rockfickan utan att stänga dragkedjan och den sluppit och falla ut. 

Kollade på Stella då jag kom hem om den skulle varit där nere som vi satt med Susse men inte hittade jag den där så antagligen måste den finnas på Tunnhamn i stugan eller då har den fallit från väskan/fickan och jag vet i stort sett var jag rört mig så får väl åka ut nästa lediga vecka och med god tid söka runt.

Det är inte för annat , vi har här hemma 2 nycklar så det är inte så panik men det är en rätt så värdefull nyckel , om vi nu beställer en ny så går den på ca 200-350 euro. Så råkar någon se en bilnyckel i Kasnäs runt paviljongen och ner mot Stella så kan det möjligtvis vara den som jag saknar. 

Det heter ju att "Det som inte är stulet kommer alltid fram " så nu hoppas vi på det bästa. 



1 kommentar:

  1. Oj Lissu, Lissu🙈!!! Men vet du, kusin Pia, hon lyckades låsa in bilnyckeln i bilen en gång, o vet du var reserv nyckeln fanns?!?! Jo i handskfacket, i samma bil!!! 🙊Då kände hon sig lyckad! Kunde varit jag! Hoppas nyckeln kommer till rätta, Stor höstkram

    SvaraRadera