måndag 13 april 2020

4 lata påsk dagar

Så börjar då påsken för detta år vara över och vi har haft det riktigt lugnt och skönt.
Påsken är egentligen inte min favorit av högtider så vi brukar inte ha något extra program....men om man vill  resa någonstans så är ju påsken bra för då har barnen 4 dagar ledigt och man kan fast åka iväg på en sk förlängd weekend resa.

Men i dessa tider vi lever i nu så reser man inte någonstans utan hålls snällt hemma och för oss har det gått riktigt bra. Visst hade vi lite i tankarna om vi skulle ha kört upp till stugan i Himos och varit där men så tyckte vi att det är bäst att vi nu stannar hemma och avvaktar. Nog hinner vi ännu till stugan och så länge gränserna inte är stängda till Mellersta Finland så kommer jag nog under mina 3 månaders permittering också njuta av stugliv och lämna Åbo för ett tag.

 Förstås beror allt på  Corona situationen ...om det vill sig riktigt illa så kan detta hålla på ännu hur länge som helst och vi inte på lång tid kan röra oss någonstans.

Läste en artikel i tidningen att   stugförsäljningen är på väg att öka i och med att folk kanske inte på ett tag kommer att kunna åka utomlands och sen då det blir aktuellt att få åka så finns det säkert dom som inte kommer att våga åka iväg på ett tag. Men visst finns det mycket fint att se i eget land.

Läser många resebloggar från Sverige där dom skriver om en massa fina vandringsleder runtom i landet och vi har säkert också jätte fina platser här i Finland. Vi har inte rest så mycket omkring i vårt eget land och inte intresserat oss så mycket om att vandra....men tror absolut här skulle finnas sådana platser som verkligen skulle vara värda ett besök.

Finns det någon som känner till fina vandringsleder i vårt land och  finns  det någon som har tips om platser att besöka i Mellersta Finland så får ni gärna skriva namn på olika ställen.




Nu under påsken var vi en sväng åkande till Ruissalo.










Vi har också under påsken besökt Sattmark och Airisto. Vi stannade inte så länge för vädret var inte det bästa ...blåste och var kallt.










Sen har vi sett på en massa filmer och så fick vi Las Vegas pusslet färdigt och hur tror ni det gick....jo det fattades EN bit av tusen bitar. Men det får nog ändå bli tavla av pusslet fast biten är borta.




Skrattade just då vi pratade här hemma att här blir inte tiden lång ...har en hög med böcker som jag skall läsa och har ännu inte hunnit börja.....nej så länge nätet och Netflix fungerar så blir denna familj inte rastlösa. Nu lever vi hemmaliv till 100%  ...tids nog får vi  börja boka in resor i vårt liv igen ( hoppas vi).


Men jag tror att det är många som har det jätte jobbigt i sådana här situationer som är vana att det skall vara en massa program hela tiden och folk omkring sig helst varje dag och nu inte kan träffa någon än bara  på avstånd.

Till sist....idag på dagen  för jämnt ett år sedan så var jag med om min skidolycka i Himos med den påföljden att jag fick två ledband av i mitt knä, hoppade på kryckor ca 2 1/2 månad , var sjukledig 3 månader och efter det hade jag direkt semester så det blev lång ledigt.

Nu är jag nästa i samma situation men har som tur ingen knäskada men långledigt blev det i år igen pga min permittering. Men som tur behöver jag inte denna ledighet hoppa runt på kryckor utan jag kan njuta av denna ledighet på ett annat vis då jag har två friska ben.

Hade planer att  jag i år ännu skulle ha hunnit prova åka lite slalom men tyvärr så fick skidsäsongen ett snabbt slut...jäkla Corona kaos. Men nu har jag tid till hösten att få mitt knä ännu starkare så jag  kan starta skidsäsongen direkt dom får backarna igång.





















 






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar