tisdag 28 april 2020

Träna tillsammans

Har inte  inte hunnit in på bloggen och uppdatera på ett tag , jag är nämligen helt fast i en Spansk serie på Netflix som heter Locked Up (Inlåst)  , orginal titeln  Vis A Vis. Handlar om en kvinna som hamnar  oskyldigt i fängelse och gör allt för att slippa fri.Helt otroligt hur livet kan vara i ett kvinnofängelse. Detta är ju förstås film men men jag tror absolut det förkommer lika i kvinnofängelser omkring i världen.



Vis a vis (TV Series 2015–2019) - IMDb


I serien ingår hela paketet drama, kriminalitet och thriller...absolut helt i min smak. 


Är nu inne på säsong 2 och avsnitt 1....det finns 4 säsonger så jag har ännu en del avsnitt att se. Det som nu verkligen är härligt då jag har tid är att äntligen kunna se någon serie och det som jag tycker är bra med Netflix serier är att du kan se hur många avsnitt du hinner/ork. Då man följer med en serie i tv:n  så kommer det en timme och så skall du vänta till följande dag eller rentav en vecka innan följande avsnitt visas.

Sen då jag jobbar på sjön så har jag inte direkt kunnat följa med någon serie för på jobb hinner jag inte så mycket se på tv och då jag kommer hem så är direkt vardagen emot mig. Men nu tusan tänker jag ta igen allt ...se på så mycket serier och filmer jag bara hinner under tiden jag är permitterad.

Kommer också vara en framtids hobby någon gång då min arbetskarriär är över ...kommer absolut att satsa mycket av min lediga tid på film och serier. Det finns nuförtiden så otroligt mycket bra serier som gått förbi näsan men som jag nu kommer försöka hinna se.

Det går så bra nu då man inte kan/får göra något så tid finns det hur mycket som helst. Förstås  finns det  alltid att göra  i ett hem , men då jag hela tiden har tid att fixa så tar nog ibland sysslorna slut. Städar ju inte varje dag , byka behöver jag inte varje dag osv...så kan med gott samvete nu se på serier/filmer.

Vardagarna går bra att se på serier medan kidzen har skola och dom vet att jag finns här då dom behöver hjälp med skolarbete. Sen sköter jag luchen åt dom då pausen börjar 11.30 plus att jag tycker det är så roligt att vi nu har tid att alla äta middag  tillsammans .. jag dukar alltid upp med egen gjord sallad och  försöker variera maten så bra det går ( svårt ibland) men frågar ofta barnen mat önskemål och då vet jag i alla fall att dom äter då jag fixar deras favorit maträtter.
 
Sen har vi förvandlat en del av vardagsrummet till vårt hemgym där vi kan göra olika övningar då vi känner för och idag tog jag också vår "Coronatrainer" till vardagsrummet. Har varit emot att ha den där , passar ju inte in att ha ett gym i vardagsrummet men nu tänker jag kliva utanför min comfort zone och godkänna denna stil ett tag framåt.

 Nu skulle det ju inte vara så tokigt med ett extra rum som vi skulle kunna ha som hemma gym nu då det skulle finnas tid för att träna. 




Michelle saknar ju jätte mycket sin simträning plus att där ingår  också för dom sk torr träning där dom övar och håller sina muskler i trim. Så nu är hon jätte glad att kunna torr träna hemma och vi andra har faktiskt börjat hänga på. Jätte roligt att hon är så intresserad av detta så får hon oss med och stretcha och tänja. Så något gott för nog denna Corona med sig i alla fall i vår familj. 

Vi trivs så otroligt bra och vi har så mycket roligt tillsammans så här går det nog ingen nöd på oss. Nu har vi till och med alla börjat träna tillsammans här hemma.

Här sitter jag och njuter på soffan av serier medan många föräldrar är nära på att tappa kontrollen... jag skulle ha all tid att fast någon timme gå ut med deras barn och leka så att föräldrarna fast kunde få någon timme en liten avlastning någon dag och jag skulle  ha lite tidsfördriv och ombyte i vardagen. Finns säkert många här i Åbo som skulle ta emot hjälp.

Nu börjar jag låta som Moder Teresa eller hur....men det är ju typiskt jag. 
 
Det som jag förstås saknar och ni säkert kommer att få  läsa många gånger ännu i mina inlägg här på bloggen  är att resande saknar jag så otroligt och kommer att sakna . Våra härliga familje äventyr , mina härliga ensam semestrar  eller dom  resor som vi bara åker iväg på två man med Mikko och har tid för oss själva.

Funderar mycket om vi alls kommer kunna resa som förr ...då jag  mitt i allt bestämde mig  för ett par dagar i Gdansk eller tex att jag åker över till Californien för 1 vecka. Det har ju varit hur lätt som helst att bara klicka resor till priser som känns helt otroliga .....tex LA tur/retur 230 euro....kommer det bli sådana pris igen?!

4000mil bloggen skrev ett bra inlägg  att vi kanske mera kommer att tänka efter innan vi nästa gång väljer en resa ,  läs här  https://4000mil.se/index.php/idag-skulle-jag-ha-akt-till-mitt-70nde-land-nu-vet-jag-inte-nar-det-ens-blir-mojligt-att-resa-utomlands-igen/

 Lovade skriva om Hawaii och Australien i detta inlägg men det får bli i nästa inlägg.




 
 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar