tisdag 7 april 2020

Instängda föralltid

Välkommen en ny stressfri vardag...börjar  mera och mera känna mig som en glad pensionär i dessa Corona tider....ni vet  inga tidtabeller och måsten att passa då jag är permitterad. Nu förstår jag då pensionärerna säger att det är så skönt att vara ledig....ja visst tusan är det skönt måste jag också säga.

Tänk hur mycket sk extra tid man får då all denna vardags stress inte finns....som idag har jag flera gånger under dagen satt mig ner och pussla i lugn och ro , minns inte när jag senast har pusslat. Pussla är lite som då man börjar läsa en bra bok....man kan inte sluta. 

Sen en annan positiv sak i denna lite annorlunda vardag är att jag sover mycket mera nu än vad jag annars gör och  känner mig för en gångs skull  utvilad. Behöver inte gå runt och vara ständigt trött....så nu tänker jag njuta till fullt varje dag av alla dessa positiva saker som denna livssituation hämtade med sig. 

Så länge vi får vara friska och klarar oss från Coronan så går det ingen nöd på oss.


Är det inget jag saknar nu då vi måste leva en begränsad vardag ?
 


Vågar jag ens säga eller nämna vad jag saknar.....RESA såklart.
 
Folk verkar ju direkt  stämpla  oss passionsresare om man nämner ordet resa. Har faktiskt  fått höra dessa ord rätt ofta och säkert många andra också som gillar att resa. 

"Det är ju sådana som NI som hämtar detta hit " 


Det är väl så här många tycker man borde leva ...gränserna till alla länder stängda så att folk hålls i sitt eget land ....men tror ni verkligen med handen på hjärtat att folk skulle villa  leva ett sådant här liv...instängda föralltid.  Nej det tror jag inte.

Visst har vi en super fin natur här i Finland och massor med fina ställen att se/besöka men tror nog i något skede folk verkligen på allvar skulle börja längta utomlands. 

Jag längtar redan iväg....

Men jag vet att denna virus absolut inte är att leka med och vet inte heller hur jag kommer att reagera den dag då gränserna öppnas och folk får börja röra på sig igen. Kommer jag att slänga mig över ALLA resesidor och börja klicka hej vilt för att boka in resor i kalendern  eller kommer jag att avvakta och se ...det får tiden utvisa då det blir aktuellt.




Denna text gillar jag...t- skjortan köpte jag för ett par år sedan på Harmony of the Seas.








Börjar nog märka att min längtan att resa börjar vara ganska stor... då jag t.o.m börjat plocka fram kläder som har med mina resor att göra. Det är sällan jag köper något klädesplagg då jag reser som har något logo med tex  " I was in LA" ....men har 
 några som jag köpt  för några år sedan där det står Miami Beach och  Oasis of the Seas och dom har jag faktiskt gått runt med här hemma nu. 

Nu då vi var på kryssning köpte denna fina omlottkjol i Mexico.




Så äger jag ju en Usa keps förstås...skulle väl vara lite konstigt om inte den fanns bland mina outfits.





MGM Grand har jag bott på i Las Vegas och många andra fina hotell.




Pusslet vi pusslar är tema "Las Vegas" och när jag sitter och pusslar så känner jag en så otrolig längtan tillbaka dit .... ser på alla hotell som sakta men säkert växer fram ju flera bitar kommer på plats och  där bland med finns ju också dom hotellen jag/vi  bott på och kyrkan vi gifte oss i finns med på pusslet. Så när detta pussel är färdigt så skall vi ha det som tavla....sökte flera pussel idag på nätet av samma tema men dom som jag ville ha var slutsålda 





Skulle villa ha dessa ...så om någon har i gömmorna  av dom bilder ni ser nedanför och inte behöver så köper jag gärna. 






Sen tog jag fram min lilla boll och drömde om hur det var innan tiden före Corona och man kunde planera in en liten resa eller två eller många.



Sen ordnar jag mina resebilder i olika arkiv och njuter av allt jag förevigat på bilder...härliga ställen jag fått se och uppleva.

Men nu är nu och det går och leva så här också men hoppas inte för all framtid...och tycker någon det är osmakligt att jag  skriver och drömmer om resor i dessa tider så får ni gärna skrolla förbi dessa reseinlägg som ibland dyker upp.

Hoppet och drömmen om RESOR  är det sista jag ger upp i detta Corona kaos!!!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar