torsdag 23 april 2020

Vi leker reselekar med Lego

Här kommer ett bevis på att jag nog verkligen börjar  saknar att kunna röra mig utanför Finlands gränser ( att resa) och att jag nog också saknar min arbetsplats mellan varven.

Men som tur så litar jag på LEGO ...dom kan nog dom. Jaromir  älskade LEGO i ett skede så mycket att det det fanns inget annat på önskelistan då det var jul och födelsedag annat än Lego. Nu har då hans Legon fått kliva ett steg bakåt för nu är det  mycket spelande på datorn som gäller. 

Denna fina Lego buss är inte köpt i London utan den köpte Jaromir då vi var och firade nyåret 2019 i Kaunas/Litauen. 





Vi har alla hans Legon kvar , några är ihop byggda och resten tusen och åter tusen bitar finns  sparade i Ikeas förvaringslådor.

Minns att det inte är alltför länge sedan som jag sökte fram alla Lego tidningarna där det visas hur man bygger ihop dessa saker . Men när vi väl hade börjat sortera alla Legobitar så gav vi upp....det är nog ett så otroligt jobb att börja bygga ihop dessa prylar igen. Krävs tid och tålamod....men nu skulle det ju finnas både och så vem vet när vi slänger ut alla Legobitar på golvet och börjar försöka bygga.




 I alla fall så finns min kära arbetsplats ihop byggd ...Viking Grace...härligt. Så egentligen har jag min arbetsplats ganska nära fast ändå så långt bort.

 Men så länge det finns tro så finns det hopp och kärlek. 

Hoppas verkligen att det kommer en dag då jag glatt  får gå över landgången för att  börja jobba igen och denna situation vi nu befinner oss i ger oss ett lyckligt slut. Vill att detta småningom skall ta slut...längtar ut i världen.





Leka resor med Lego 

Sen en annan sak som ligger denna familj varmt om hjärtat är ju resor ...så det är väl inte  överraskande att det finns ett flygplan med i Jaromirs Lego samling plus en flygterminal. 




Så nu då vi inte kan chilla runt på olika flygfält och sitta i flyg som tar oss runt välden så leker vi reselekar  hemma på vardagsrumsgolvet  istället...det går bra det också.



 Men hur mycket vi än leker resor så är det ju inget som slår att du i verkliga livet kliver ombord på planet och efter en del timmar får landa på ställen som du bara har så varmt om hjärta och alltid längtat att besöka.

Känns så otroligt konstigt då allt fick ett så otroligt hastigt slut. 

Hur mycket fina platser vi än har i Finland så tror jag nog i något skede att dessa skogspromenader och resande bara i Finland börjar räcka ( i alla fall för mig) och jag verkligen vill se lite annat. Redan det att få besöka andra länder/kulturer är ju en så otroligt fin upplevelse för sig som ger så många fina minnen.

I nästainlägg  skall ni få se lite gamla foton som jag hittade från min resa till Hawaii och Australien på det ljuva 90 -talet-














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar