söndag 5 april 2020

Hemmet är vår borg

Hemmet är min/familjens borg just  nu och vi har det hur bra som helst här hemma. Nu lever vi här och nu och jag känner hur hela jag  mår så bra av detta lugn.  Nu får jag äntligen tänka på mig och min hälsa , att bara få stanna upp och känna att nu är det min tur att få må bra och verkligen vila upp mig. Igen en härlig dag bakom oss.

Men får man i dessa tider säga att man mår bra och är lycklig då man vet att omkring i världen dör folk på löpande band och en massa folk verkligen mår jätte dåligt både fysiskt och psykiskt och en massa folk får slita arslet av sig med att jobba (inom vården ) ....men klart att man får säga att man mår bra. Varför skulle jag gå runt och ljuga att jag mår dåligt , känner  att kroppen  inte på länge har varit så här utvilad som den är nu.


 

 




Men jag/vi har det hur bra som helst här hemma i vår borg , inga väggar som börjar falla över oss ,  mat för dagen , glada är vi och skämta orkar  vi också...det finns dom som verkligen har det mycket mycket värre. Sen har vi börjat med en ny hobby ....att hela familjen gå ut och gå och göra lite övningar på dessa mortions grejer som finns utplacerade på en massa fina ställen här i Åbo. 

Vi hittade också en Frisbee korg på vår vandring så vi blev lite och öva kasta freesbee. Michelles frisbee stannade uppe på korgen istället för inne i korgen. Vi har också en Frisbee golf bana helt bakom där vi bor  som vi ännu inte testat.



Idag for vi ut och gå vi Littois träsk och gjorde några övningar där. Jag sa åt Mikko att detta kan vara en bra början nu då vi inte får resa någonstans att vi på detta vis kommer igång och får en bättre kondition. Sen om vi igen i framtiden får möjlighet att resa så kanske vi rentav provar på något nytt som tex en vandringsresa.



Vi har haft ett härligt veckoslut ...sovit länge , ätit gott ( sushi som blivit Mikkos och min favvo) , haft roligt alla tillsammans här hemma , pusslat mellan varven , Michelle lagade mat åt oss idag och sist men inte minst.....så har vi sett på massor av filmer. 





Mikko överraskade oss totalt på fredagskvällen ....vad gör han ...jo kommer hem med en ny tv. Tack!!! Den tv:n vi hade förut  så där fanns inte Netflix färdigt så vi måste öppna det via Jaromirs spelkonsol ....men nu tusan är det bara och knäppa på Netflixknappen och så är det bara och välja film . Sen kommer man från tv:n in på internet så jag kan ju sitta  tex och se på youtube direkt från tv:n. Kul då vi inte haft en sådan tv förut.

Igår var vi ihop packade på sofforna med filmkvälls godis och såg på filmen " Sune åker på bilsemester". Oj oj då man tänker tillbaka då programmen var svart/vita och det fanns bara kanal 1 och 2.......nuförtiden  finns det så mycket på denna tv apparat och internetvärlden att få se om jag hinner se på allt  jag har tänkt under mina 3 månader ledigt. Kan ju inte bara se på tv/filmer måste också hinna med hemmet ocu våra mortionsrundor.




 Det var en så fin kväll idag och alla dessa fågel ljud omkring ...nu märker man att det verkligen är vår i luften. Tycker ju jätte mycket om att jobba men måste säga inte lider jag nu heller för visst har vi den bästa årstiden på kommande nu....våren.





 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar