torsdag 16 april 2020

" I strid med Eva"

Hej på er alla ...lite glest med inlägg på bloggen. Men just nu är det hemmet som gäller och det blir mycket matlagande, städa, film umgås med familjen , pussla och en nypa friskluft mellan varven så dagarna är rätt likadana nu en tid framöver.



Men idag var det en lite annorlunda dag....jag blev så förbannad på " Eva"....nu är det ingen person jag blivit i strid med utan min jäkla symaskin!! Kom en hel del svordomar på rakan då jag satt där och visade vad jag tyckte om henne (symaskinen).

Dagen började med att jag fixade lunch då kidzen har paus mellan 11.30-12...Jaromir var med och hjälpte till. 

Sen kollade jag på en film medan dom hade skola.Det var Daniela som rekomendera den på sin blogg ( klicka på länken och se vad hon skrev om den)  http://danielasdagbok.com/2020/april/den-basta-filmen-jag-nagonsin-sett-2.html

Så jag bestämde mig och se på den då jag inte hade något skilt på dagen. Filmen MIRACLE IN CELL No 7 är Turkisk och då jag började se på den så tänkte jag...nåjaaa , kanske vi inte riktigt har samma film smak Daniela och jag . Tänkte faktiskt ge upp ....men som tur så fortsatte jag att se. Den är verkligen värd att se...ni hittar den på Netflix. Det blev många krokodiltårar som rann ner för kinderna.


MIRACLE IN CELL NO. 7

Efter att jag gråtit färdigt och filmen var slut så var det dags att laga middag...Jaromir hade beställt stekt strömming med potatismos...oj vad han var nöjd. Vi andra nöjde oss med malet kötts soppa från igår.

Efter maten såg jag ännu på en film ...jag tar verkligen igen alla år nu som jag inte hunnit se på filmer. Kan nog börja prata om film maraton för mig i dagsläge.







Men det var efter filmen som allt kaos började med "Eva" . Michelle hade en handarbetsuppgift där hon skulle designa  en t-skjorta eller en college till något nytt och hon valde en collagejumper som skulle bli en kass.







Jag var med och hjälpte till då maskinen vi har  inte är den bästa och har krånglat alla dessa år som jag ägt den , men i och med att jag inte sytt så mycket på sista tiden så har jag inte ens tänkt på att köpa en annan. 



Michelle tycker jätte mycket om att handarbeta/sy så kanske det skulle vara på sin plats att investera i en ny maskin så skulle hon och jag kunna sy och designa  kläder åt oss tillsamman. Sydde mycket kläder  åt Angelica när hon var liten , tycker det är roligt. Ännu roligare skulle det vara om man hade ett extra rum där man kunde ha alla sy grejer framme och inte alltid behöva plocka undan...ett sk pyssel/syrum. Blev faktiskt lite sysjuk nu då jag skulle ha hur mycket tid som helst att sy.

I alla fall var jag så förbannad på symaskinen idag att jag skulle ha kunna kasta ut den...Michelle provade sy lite och hon gapskrattade då den inte sydde varken fram eller bak. Hon berättade hur bra och fina maskiner dom har i skolan och hur mycket tyg och garn det finns i skåpen där.

Fick den till slut och fungera efter en massa svordomar men sen packade jag den in i skåpet och kommer nog ALDRIG mera att sy med " EVA " ....vänskapen är slut . 

Men som tur är så är det symaskinen jag  brutit vänskapen med ...alla andra mina Eva bekanta är jag nog vän med ..hej till er alla Evor.

Så det var en lite annorlunda dag ...men roligt med lite ombyte i vardagen.

Nedanför ser ni en variant som Michelle fixade från en långärmad jumper till en kortärmad med fransar..fin till sommaren med vita byxor. Vem vet i framtiden vilka fina kläder hon syr åt mig då jag lägger in en beställning.

Därför skulle det vara roligt nu med en fungerande symaskin då hon för tillfället tycker jätte mycket om att handarbeta och så tecknar hon jätte fint så hon skulle kunna öva på att rita kläder och sen sy upp dom.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar