onsdag 1 april 2020

Blev utan armar

Blir inte så mycket nu som görs utanför hemmet ..annat än att shoppa mat  och gå ut och gå  så man får lite friskluft ....det är i stort set allt. Hemma finns det nog alltid att göra tycker först och främst att jag inte gör något annat än mat då kidzen nu har hemskola  det skall vara frukost , lunch , mellanmål och middag och lovar att hinner knappt fylla upp kylskåpet så är det tomt igen. 


Tror verkligen jag skall börja med Prisma tjänsten som jag anlitade i fjol somras då jag hoppade runt på kryckor....hemkörning av mat. Då behöver jag inte snurra runt där i mataffären med andra och så är det så jäkla skönt och få kassarna hemburna och jag bara plockar in i kylskåpet. Dom lär ju ha jätte bråttom nu då många beställer mat hem så jag  måste försöka beställa i go tid.






Sen som sagt då jag inte står och lagar mat så plockar jag undan efter alla . 
Det verkar som mina familj plötsligt blev utan armar då jag blev hemma på ledigt. Känns ibland  som jag skulle ha fått ett nytt jobb....houskeeper i mitt eget hem. Kidzen fick nog frukost åt sig men verkar som dom inte vet hur man får diskmaskins luckan upp. Likaså tomma påsar/flaskor lämnas för nog kommer houskeepern sen och fixar bort dom...ibland blir jag verkligen så trött på att  plocka upp efter andra. 




Sen är det väl ändå i slutändan bäst att jag gör själv för skall någon annan hjälpa till så görs det med snigelfart och då kan det vara så att middagsdisken står på bordet ännu då vi skall äta kvällsbiten. Jag är den som vill ha köket uppstädat då vi ätit medan dom andra tycker att allt kan bli kvar tills senare... gänget far hellre och spela/se på tv än plocka undan.

Kidzen brukar berätta att dom veckorna jag är på jobb så är hela hemmet rätt så kaotiskt...disken svämmar över ( fast vi har diskmaskin) , byket brukar vänta på tvätt tills sista dagen innan jag kommer hem så jag brukar mötas av torkställningarna står i vardagsrummet med nytvättade kläder osv.  Bra taktik som hemmagänget har...passar ju bra och tvätta då så vet dom att det är på mitt ansvar att jag viker ihop dom sen då jag kommit hem.

Så jag vet nog att här finns och göra dessa 3 månader jag är hemma om inte jag råkar hitta deras armar och limma fast dom med Super glue så att dom också får hjälpa till  för nu kan jag  inte smita  iväg ett par nätter och varvar ner på något hotell då allt är stängt. Sköter ju också pappas smutstvätt , mat osv. Vet ju att man skall hållas borta från dom äldre men jag kan ju inte lämna byket dit då pappa börjar vara utan rena kläder.

Men annars har jag det nog helt okej...förutom houskeeping i hemmet så har jag nog också min lediga tid plus att jag nu ÄNTLIGEN kan jag sova länge...det är nog så lyx för mig. Har  klockan och ringa så jag väcker kidzen då deras hemskola börjar ....men jag behöver ju inte stiga upp från sängen utan blir där och drar mig och somnar ju om som ni säkert gissar. 



Sen vaknar jag  passligt då det blir lunch tider och så fixar jag mat åt dem...idag gottade jag själv med mämma.


Senare på kvällen tar jag  "min egen  tid"  och då blir det ofta datan eller film . Många bloggare har rekomenderat denna film som heter Contagion som betyder smitta. Denna film är från 2011 ..lär vara skrämmande men välgjord och intressnant.

Här är en bloggare som skrivit ett inlägg om hur pandemifilmer/ böcker just nu toppar högt på tex Netflix ...klicka och läs:
https://4000mil.se/index.php/bocker-och-filmer-om-pandemi/?fbclid=IwAR13q9bxpPusI-4ytd2a4e9cwatxAfZGByamwfBSPha3MHZFfrS5MrNRec4


// Solen steg upp även idag

God natt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar