måndag 11 maj 2020

Gungande " Meloner "








Så har vi redan kommit så långt in i maj månad att vi firade morsdag igår. Jösses med den här farten har vi snart julafton igen....har inte ens hunnit uppdatera om vår valborg. Dagarna går fast sk  "världen" har stannat om man säger så.

För oss ( familjen) så har detta stannande gjort riktigt gott...vi börjar verkligen vara utvilade. Fast Mikko hela tiden har jobbat så har jag skött allt övriga ...så han har ju inte egentligen behövt fundera desto mera än bara på sitt jobb. Sen har jag inte behövt rusa med kidzen till skolan då dom haft hemma skola så jag har väckt dom och sen kunna fast fortsätta ta mig en nap om jag känt för det.

Har skrivit många gånger att jag är en riktigt sjusovare och sover gärna länge på morgonen ...så tadaaa kan inte klaga för nu har jag verkligen fått  sova ut och känner mig utvilad. Härligt att inte behöva rusa upp yrvaken kl 05.00 och man skall på jobb och inte veta åt vilket håll man skall söka städskrubben.

Nej kommer att ända tills jag blir kallad tillbaka till jobbet njuta av att jag får sova länge och att jag får sova sk hela nätter. För på jobbet är  min arbetsdagen uppdelad och jag sover djupt i många olika korta etapper så kroppen är egentligen  trött hela tiden...känner mig aldrig utvilad.

Så kanske tur i otur att vi måste gå igenom en sådan trist fas som Corona för att min kropp fått vila. Sen är det ju inte alla som har den möjligheten att få nolla sig ...tänker på dessa skötaren som arbetar nästan dygnet runt och får vara oroliga att själv bli smittade ( lyfter hatten). 





Igår på morsdagen så visste dom att den här mamman inte är uppe klockan sju med tuppen ...nej tolv tiden smög dom sig in i sovrummet med kaffe&tårta och fina hemgjorda kort. Jag fick så roligt då jag öppnade Jaromirs kort och tänkte att nu får jag läsa någon fin dikt...suprise...han hade inte kommit på något att skriva så sidan var tom ( fniss).






 Detta foto skickade Angelica via Whats up...tack. Det var ett tag sen det togs.





Vi var samlade i sängen och åt tårta där tillsammans,  skrattade och hade roligt  för det är många morsdagar jag jobbat och inte kunnat fira med familjen, då har vi gjort så att vi  firat sen då jag kommit hem på ledigt. 






Sen var det också en lite annorlunda morsdag för i år ringde jag inte min mamma och grattade för hon somnade in förra veckan, cancern tog henne. Hon tyckte  absolut inte om sociala media så jag respekterar hennes önskan att inte desto mera skriva om henne här . Många har säkert undrat då jag nästan aldrig skrev om  min mamma här på bloggen eller Facebook  men hon ville inte det.

 Hon har det bra där hon är nu och behöver inte lida och tror nog säkert det är nuförtiden lika modernt i himlen som här på jordelivet så nog sitter hon där med en laptop och läser min blogg någonstans på dom fluffiga molnen.






På torsdag är det dags att ta klivet ett steg närmare det " normala"...skolorna börjar. Vi ser framemot det med blandade känslor ...både glada men också oroliga. Men skola är alltid skola ...inte är jag utbildad lärare och kan hjälpa till 100% nu då dom har haft hemma skola. Sen har man ju hela tiden fått fråga :  Är kameran på ?? Ni vet att man inte i misstag kommer rusande med "Melonerna" gungande i kameran och hela klassen sitter där och glor.

Nej hör ni jag tror det gör gott att på sätt och  vis ta ett steg in i en  "normal" vardag fast vi väl ändå innerst inne oroar oss som många andra föräldrar. Men vi får hoppas det bästa och sen har vi sommarlov emot då vi får koppla av utan skolarbeten och kameror här hemma. Tror nog det verkligen varit  jätte jobbigt för många föräldrar denna hemma skola.Nu får vi hoppas på en bra skolstart  och att vi inte behöver läsa några veckor senare om en massa barn som blivit sjuka.

 En sak som vi tyckte att skulle ha varit roligt att göra igår på morsdagen var att gå ut och äta tillsammans....skulle ha velat åka till Nådendal på morsdagsmiddag...men vi nöjde oss med  "pakaste pizza" . Nu börjar jag verkligen önska att restaurangerna småningom får öppnas....saknar att få sätta mig ner till färdigt dukat bord med någon super god matportion framför mig. 




Vart kommer ni gå och äta då restaurangerna öppnas igen? 

Jag kommer rusa till Pancho Villa här i Åbo  och äta en stor portion Mexikans mat och när vi får  resa igen  då vill jag till Gdansk  och njuta av staden och äta Mexikansk mat på Pueblo!!

Som tur så får man jätte goda Sushin i Citymarket så nu har vi på veckosluten gottat oss  med en massa olika varianter...namsi.



Nästa gång vi åker till stugan så skall vi prova Mikkos julklapp ...rökbyttan... och äta rökt fisk. 

Finns mycket gott man kan äta/laga  hemma men själv känslan då du sitter på restaurang och kopplar av , du får matlistan i handen  och bara känner hur snålvattnet rinner då du bara kommit halva vägen på matlistan...det ni ...det kommer kännas så härligt då det blir möjligt att kunna gå ut och äta igen.


// Kram .....hoppas ni alla får vara friska.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar