måndag 25 maj 2020

Mina stugor

Hemma igen efter ett härligt veckoslut på stugan....man blir nog som en ny människa då man får åka iväg och koppla av från vardagen. Vi som ännu till bor i höghus så för oss känns det verkligen som en frihet att kunna sätta oss på stug terassen och ta vårt morgon kaffe.



Vi har ingen strand tomt i Himos  men vi ser lite av sjön från stugan och visst är det så fint då det glimmar i vattnet och fåglarna sjunger på morgonkvisten...det kallas lyx.




 Den stugan som vi har ute på  holmen  där har vi terassen riktigt vid stranden och där är nog en så otroligt fin utsikt. Men för tillfället prioriterar vi stugan som jag köpte i fjol där det finns alla bekvämligheter och finns på en skidort . Stugan på holmen  har varken vatten eller el och dit  måste vi  ta oss  med bil från Åbo och sen med båt. Nu då vi åker till stugan hoppar vi i bilen och kör till trappan.

Då vi var ute i stugan på holmen så hade vi tunnor som vi samlade bastuvatten i och  det var  flera gånger man var lite orolig då man märkte att det inte lovades regn på flera veckor och vattnet i tunnorna började ta slut. Dricksvatten släpade vi alltid med i kanistrar hemifrån så nog har jag släpat på kassar och kanistrar i mina dagar. 

Så just nu känns stuga med bekvämligheter det rätta för oss. Som tex på lördag
 efter vi badat bastu så tvättade  jag en maskin med byke  och på söndag var det bara och packa ner rena kläder i kassen då vi for hem och se in i skåpet här hemma. 


 Men visst blir jag lite nostalgisk då jag hittade ett foto från Bergö stugan , har en massa fina minnen därifrån. Har ända sen barn firat somrarna på detta ställe. Förr var vi hela släkten i gammel stugan men sen byggde pappa och jag en stuga och våra släktingar övertog den gamla. 

Ibland har jag funderat sälja min del , men sen tänker jag att ett sådant ställe får jag nog inte igen. Men det är så synd att ha det år ut och år in att stå tomt och förfalla. Har i flera omgångar funderat att någon kunde vara där och underhålla  så att det inte helt faller ihop ...det är en perfekt plats för sådana som gillar sk " arbetsläger". 

Vi har faktiskt  planer att denna sommar åka ut dit och vara över natt. Minns inte när jag senast varit där...börjar nog vara några år sen.

Senaste veckoslut sökte jag mitt efterlängtade köksbord och stolar från Jysk i Jämsä till stugan i Himos. Har länge sett på detta bord men väntat på ett passligt tillfälle då dom rear ut det och nu kom då min chans , värre var det att hitta stolar. Dom som föll mig i smaken så passade inte min plånbok ( så är det då man har dyr smak) men så for vi tillbaka till Jysk och där hittade jag solar jag gillade och var i den prisklass som passade mig och ännu till så var dom också på rea. Lyckan var fullständig då vi med Mikko skruvade ihop bordet i stugan och på kvällen satt på dom nya stolarna och njöt av en sushi dinner.




Nackdelen är att köket är rätt litet så egentligen passar bordet bättre att ha det mot fönstret men tycker själv det är snyggare att ha det i mitten.



Nu är det igen bevisat hur roligt/bra det är att ha ett jobb att få gå till och man får möjlighet att uppfylla sina drömmar. Som jag skrev att jag har länge sett på detta bord och fått vänta ett bra tag att det blev mitt ....men nu har jag det. Lycka!

Nu ser det ut som mitt jobb börjar komma igång sakta men säkert och jag får fortsätta smida planer och planera för följande projekt i stugan. Nästa kommer att bli ny köksinredning som kommer att gå i samma stil som bordet. Hel vitt  med glansig yta och utan handtag. Gillar vitt och den moderna stilen och det kommer passa utmärkt i vår stuga.

 På lördagskvällen var vi ut och körde runt en sväng för det var en så otrolig fin kväll. Fick en hel hög bilder till mitt foto arkiv.




 Vi körde upp till toppen och såg ut över Himos , otrolig fin utsikt högst uppe.






Här kan ni säkert gissa att jag satt och njöt en god stund. Finns så många fina platser då man kör omkring så det gör inget fast  vi inte har egen strand vid stugan. Blir lite mera variation att åka runt och se en massa fina sjöar.


Himlen bjöd på en massa olika färger den kvällen.


Så om någon vill se lite av mellersta Finland i sommar så bara höra av sig så kan jag se om stugan råkar var ledig ifall ni vill hyra och finns det någon som vill ut något veckoslut i skärgården så går det också bra att få vara i Bergö stugan.

Har läst att nu då folk inte kan resa utomlands så är efterfrågan på stugor stor. Himos  har ju inte någo större evenemang inbokade denna somar pga coronan men ser i kalendern att folk vill  bort från hemmen och gärna hyr stugor omkring i landet för att  se något annat i sommar.

Vi skulle vara sugna i slutet på sommaren att  prova hyra en husbil och åka upp till Lappland , men inget är ännu bestämt.Vi planerar ingenting utan ser hur det känns sen då Mikko har semester. Men då vi inte kan resa utomlands så blir det nog att se lite nya ställen i Finland.





 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar