onsdag 13 maj 2020

Ett kliv mot det " normala"...skolorna börjar.

I morron tar denna familj ett steg närmare "normala"....Mikko  har jobbat hela tiden så han har haft sk "normal" vardag , i morgon är det kidzens tur att ta klivet ut i det 
"normala"....nämligen att fara tillbaka till skolan sen är det bara jag som ännu får hoppas att mitt 
" normala " kommer snart nämligen att få börja jobba och hoppas verkligen jag har ett jobb att gå tillbaka till och att folk vågar komma ut på kryssningar igen som förr.

I alla fall far ser Jaromir och Michelle framemot att få börja skolan igen och vi har pratat här hemma om att gå dit eller inte....men dom känner sig redo.

Jag skall i alla fall lite backa i tiden i detta inlägg ...jag skall skriva om Valborg och hur vi firade den i dessa Corona tider. För oss blev den inte så mycket annorlunda för antingen har jag jobbat , stugliv  eller så har vi bara varit hemma.

Det har varit mycket skrivande att man nu helst bara skall vara hemma och därför har jag inte skrivit så mycket om då vi varit till stugan för man känner sig egentligen som en förbrytare då man åker dit. Lite sådan känsla att  man ungefär blir mött på gården av poliserna som skickar oss tillbaka till Åbo. Nå inte riktigt  , men ni vet...då det uppmanas överallt att hållas hemma och man åker ändå.

Men vi har packat allt färdigt här och åkt från trappa till trappa så det har gått riktigt smidigt. Nu har vi den bästa tiden emot och vi kommer nog spendera vår ledighet uppe i Himos . Så fort kidzen får sommarlov så åker vi dit och är där så länge tills dom skickar meddelande åt mig att jag skall återvända på jobb. Mikko har inte alls någon semester inbokad ännu så han kommer att pendla upp dit till veckosluten.

Nu till Valborg var vi där 4 dagar och det var nog så skönt och roligt. Vi brukar inte ha något inplanerat då vi kommer dit utan ser hur vi känner ifall vi vill göra något eller ej . Ibland  blir det slö dag , ibland  åker vi en sväng med bilen eller går vi ut och gå. På sommarn brukar det bli stranden och vintern åka skidor. Det är så vi trivs och vill ha det.



Nu råkade det så att Angelica, hennes pojkvän och två deras kompisar hade hyrt en stuga i Himos till Valborg ( stugan  ovanför) så vi åkte en sväng över till dom och hälsade på. 

Dom tänkte först vara i min stuga men då vi skulle vara där så hyrde dom en egen.  Jaromir blev dit en stund och bubbla för dom hade hyrt en sådan stuga med jacuzzi så vi for och sökte han senare.




Skulle själv gärna blivit dit och bubbla  men den var i så flitigt användning av dom så jag hoppade över. 

Angelica hade gjort ett bra deal då hon hyrde stugan ...i och med att det nu är så lugnt uppe i Himos då allt är stängt och det inte ordnas några evenemang så behövde dom inte betala extra för jacuzzin utan den ingick i hyran. I vanliga fall betalar man ca 160 e extra för jacuzzi om man vill ha en stuga med sådan.



 
Igen blev jag påmind att en sådan skulle inte vara fyskam i vår stuga....alltså det så nog så härligt ut då dom satt där och bubblade och hade musik på och vädret var soligt och fint. Sen skickade hon bilder då dom satt där på kvällen..härliga färgeffekter i jacuzzin. 

Kan se framför mig om vi skulle ha en egen jacuzzi....tänk då vi kommer från skidbacken på vintern , trötta i benen av att åkt slalom en hel dag och sen få sätta sig ner i  37 graders bubblande vatten med lite avkopplande musik i högtalaren och en stjärnklar himmel .....det skulle inte alls vara så tokigt.

Vem vet hur framtiden ser ut och  kommer vi inte nu kunna resa på ett tag så kommer vi absolut vara mera i stugan.

 Kanske det inte blir Caribien kryssning för oss på ett tag då man inte har en aning om hur  framtiden ser ut.  Jag kanske istället  borde döpa mitt resekonto till stugkonto nu då man inte vet när man kan resa igen.

Kanske min dröm i något skede blir verklighet, en alldeles egen jacuzzi i stugan....vårt eget lilla 
" Himos Spa". 

Nu då jag inte kunnat boka in någon resa åt mig/oss så köpte jag istället ett nytt vitt köksbord och 4 vita stolar till stugan för köks stolarna som nu är där har  gjort sitt. Jag köpte stugan färdig möblerad och nu om det blir  paus med resande så skall jag köpa lite nytt dit istället och piffa upp den. 

Så där är fint sen ifall någon av er vill hyra den i vinter.







När det nu funnits extra tid så lagade Mikko  mjöd till Valborg som vi tog med och det blev super gott ...det får han ta på sitt ansvar i nästa år igen. Munkkarna köpte vi färdigt . Vi åkte till Himos den 30 april och  lite efter Tammerfors så stannade vi vid en sjö ( Niihamaanselkä) och firade med lite mjöd och munk.

Det var en så super fin kväll så vi satt där en stund innan vi åkte vidare.




I stugan pyntade jag med ballonger både inne och ute och istället för serpentiner så köpte jag vanligt paketband då jag ville ha lime och silver färgat.






Det blev mycket mys framför öppna spisen , bastu varje dag och tid att bara få vara tillsammans och ha roligt .

 Mikko och Jaromir for en dag och prövade på att  gå upp till toppen på skidbacken och ner tillbaka för snön hade smält så mycket nu i backarna att man kan börja träna där. Skall faktiskt  prova i år att gå upp till toppen och ner....bra för kropp och knopp. Bra musik i hörlurarna och let´s go !!! Sen finns där ju massor med fina skogsleder överallt  som vi kommer att prova.

Det blir nog en bra sommar ännu känns det fast det inte kommer vara så mycket som är öppet , men jag har aldrig varit en sådan som gillat dessa stora festivaler på somrarna så för mig gör det nog ingenting att dom inte blir av och det kommer säkert vara lugnt och skönt i Himos till midsommaren nu då det inte får ordnas något där i år. Det lärvara en mega stor grej "Himos Juhannus" med en massa olika artister i flera dagar och massor med folk.

Men vi hade en skön Valborg på alla vis...inget att klaga.













































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar