torsdag 21 maj 2020

Köp , byt , sälj...rolig hobby



Nu har jag då min "nya" lampa i köket och  nu till veckoslutet skall vi vara uppe i stuga och väntar så otroligt på att få skruva ihop mitt vita snygga bord med vita stolar...shit vad det kommer bli snyggt.



Min kökslampa hit hem  köpte jag på Tori.fi ,  det var en slump att jag hittade den. Den finns som sagt på Ikea och hade planer att jag skulle åka och söka den dit men så blev jag en kväll och snurra runt på Tori.fi och där fanns den. 

Jag har som sagt haft planer på att köpa "Lokki" eller denna Ikeas " Knäppa" till köket.  "Lokki" har jag försökt hitta på nätet för den är ganska värdefull som ny. Hittade den för ett super pris här om dagen på nätet....men tyvärr hann jag inte...det var någon lycklig som hann före mig och nu  har en stilig lampa och hänga i taket. Gissa det harmade.

Men så kom plötsligt denna Ikeas lampa emot mig då jag fortsatte surffa runt på nätet och då bestämde jag att det får nu bli den ....tänk hur bekvämt att köpa såhär ...den var färdig ihop monterad , skick
som ny och lampa ingick. Killen ville ha 10 euro och jag var super lycklig att bara åka och söka den ,  sen hem direkt och  skruva upp den. 





Gardinen som jag köpte jag för ett år sedan på något loppis hade jag glömt bort och  nu hittade jag den plötsligt i skåpet....passar ju super nu till våren då allt börjar grönska ute. Sen finns det servetter , engångstallrikar, muggar och löparen i samma björkserie om man vill duka upp lite festligt.





Jag har faktiskt blivit lite slö med att springa på loppisar om man tänker mot förr då det var mitt stora söndags hobby  att åka runt och fynda för en liten peng. Nuförtiden blir det mera att surffa runt på nätet för att köpa, byta och sälja. På detta vis får man lite över till resekassan eller nu för tillfället då vi inte kan resa så döpte jag den  till stugkassan .
 
 Sen har jag också själv fått tömt skåpen här hemma  av  prylar som jag inte mera behöver men  är någon annans lycka. Härligt då man kan ge  eller sälja grejer så behöver man inte slänga bort.  Det finns sidor där man kan ge bort prylar och  på detta vis får jag  bort vårt gamla köksbord/stolar uppe i Himos...la in på en sida i Jämsä om någon behöver köksbord/stolar och räckte inte länge så fick jag svar. 

Om någon i Åbo eller Helsingfors trakterna har en lampa av märket "Lokki" bredd 
70 cm   som ni vill bli av med så bara höra av sig till mig.  Min flicka bor i Kyrkslätt så hon har möjlighet att söka i Helsingfors med omnejd.

LOKKI-kattovalaisin 70 cm - Kattovalaisimet | Asko


Nu är vi i startgroparna och åka ut till Fiskars och träffa Angelica, Robin och deras hund Winston...dom kommer utåkande från Kyrkslätt.

Det är ju super väder fint väder att åka till Fiskar på utfärd nu då vi alla är lediga idag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar