torsdag 29 juli 2021

Sista etappen.

Det har blivit torsdag och dags att styra nosen hemåt. Vi  planerade köra från Rovaniemi efter att vi ätit vår hotellfrukost och faktiskt kom vi oss iväg lite efter 9 på morgonen. 

Vi körde mot Kemi , Oulu och hade planer att köra ner via Kokkola då Mikko plötsligt kom på att vi kan egentligen köra via Jyväskylä mot Himos och vara en natt i vår egen stuga. Minns att den var uthyrd rätt mycke nu i juli så jag kolla upp innan vi körde mot  Himos att där inte råkade vara gäster nu. Vi hade tur dom hade checkat ut på tisdag och nästa gäster kommer först nästa vecka. 

Så vi bestämde i flykten att vi kör via Jyväskylä till Himos och läser vattenmätaren , kollar i vilket skick stugan är efter sommarens uthyrning , får tvättat några maskiner byke och sist men inte minst bada bastu. Sen är det skönt med ännu en övernattning efter Rovaniemi, för att köra ända från Levi till Åbo är nog tufft och då vi inte har bråttom någonstans så var det roligt att pausa i Himos i egen stuga.

Vi kör hem på fredag morgon för att sen hinna mysa hemma innan Mikkos och min vardag börjar nästa vecka , kidzen har en vecka kvar av sommarlovet...vart for denna sommar??

Kändes riktigt roligt att komma till Himos igen och visst är min stuga fin då vi jämför den med sjömansunionens Levi stugan där vi bodde en vecka.Sen stugan i Ylläs som min kompis hyrde var också jätte fin.

Skall berätta mera om vår Lapplands resa i några  inlägg framöver. Ni ska få läsa vad allt roligt vi hunnit med och kanske någon får med sig något tips som är på väg till Lapland snart.

Hur kändes det att komma till vår egen stuga efter att den besökts av många gäster nu på sommaren??Kändes helt okej , allt var helt , fint och riktigt ok städat. Inte ett spår av att där antagligen varit  party där under dessa Himos festival veckoslut.



 Det kommer alltid ett check team från Himos center och kollar att allt är ok och fyller på tex toapapper , tvål osv men jag skulle helst göra denna check själv och veta att stugan är i sådant skick som jag vill ha den för att hyra ut den åt följande gäster men det går inte då jag bor så långt borta.

Nu skall jag efter sommaren åka upp dit och göra storstädning och tvätta alla sängkläder innan vintersäsongen drar igång. Det är rätt mycket att hålla reda på då man har en stuga man hyr ut men jag tycker det är jätte rolig hobby och skulle gärna ha flera stugor att hyra ut. Funderade före coronan  på en sk  lomaosake i Yyteri men så blev jag permitterad så det var bara att glömma det. Är permitterad till mars 2022 så nu kan jag inte planera att investera flera uthyrningsprojekt , tiden får utvisa hur det ser ut om några år. För tillfället är jag mer än nöjd hur mitt liv ut och hoppas verkligen permitteringen snart upphör.

Nu skall jag ligga på soffan och njuta av tystnade för resten av teamet skall gå och lägga sig nu. Kolla påslakanen som jag hade med till Lappland , vinter stämning i juli. Fotot taget från ena sovrummet i Himos där det också blev  vinterstämning med dessa lakan.




 Ny dag och sista etappen mot Åbo i morgon.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar