torsdag 2 september 2021

ABBA is back ....jag tar er på en nostalgitrip

Är man en ABBA fan som mig ut i fingertopparna och har man avgudat dom i 47 år ja då skall det nog finnas en hel dela att berätta , skulle säkert kanske få ihop till en bok.

















Nedanför ser ni foton då jag skulle åka till Usa och råkade se detta på Arlanda flygfält , jag bara måste föreviga "mötet"  med Abba















Ingen har väl missat nyheterna om ABBAS come back som säkert ingen kunnat vänta sig , inte ens en ABBA fan som jag trodde  det. Har hela mitt liv hoppats och önskat att dom skulle ha gjort en come back tidigare så att jag skulle ha fått se dom live för det hade jag aldrig chans till då som dom var på top.





Men inte dåligt att nästan efter 40 år så kommer dom ut den 5:e november med en ny skiva och idag kom det ut 2 låtar som säkert ingen ABBA fan har missat och inte säkert någon annan heller. Tror nog alla är lite nyfikna att höra hur dom låter efter en sådan otroligt lång paus och hör och häpnad det är ju ABBA som är tillbaka..härliga låtar. Blir ju så förbaskat nåstalgisk då jag hör dessa låtar kan bara tänka mig då jag sitter hemma och första gången kommer lyssna på deras skiva så kommer tårarna att spruta av glädje. Försöker här på jobbet hålla god min , visst är jag otroligt lycklig av denna nyhet men jag kan inte gå runt och gråta av glädje det kanske skulle se lite tokigt ut.


Jag tro nog att jag ännu inte riktigt förstår denna nyhet helt och hållet ännu , men har nog hunnit läsa så gott som ALLA nyheter som nu kommit ut angående deras come back och tänk hur härligt att leva i dessa data tider nu då dom kommer tillbaka för det är så fantastiskt att direkt kunna googla och hitta färska nyheter.

Annat var det förr då jag började min karriär som ABBA fan då fick man först läsa ABBA nyheter i dagstidningar och veckotidningar och ni kan säkert gissa att jag verkligen köpte en massa tidningar tack vare ABBA nyheter. Klippte sen ut bilder /inlägget och sparade och kan berätta att jag har ALLT sparat än i denna dag. 




Har ett så otroligt fint ABBA arkiv sparat som jag aldrig skulle kunna tänka mig ge bort. Får nog tacka alla som gav/skickade på posten ABBA bilder åt mig då jag hade annonser i tidningen att jag sparar på ABBA bilder , likaså min mor och far som lagt ut en helt del pengar på alla ABBA planscher  , böcker och tidningar jag köpte,  skivor , kasetter osv. Men som jag skrev så har jag på äldre dagar skaffat mera till min samling.

Synd att Benny och Björn fattas i min docksamling men då som jag fick dessa två dockor så var jag så ung att jag ville inte ha några pojk barbiedockor för jag tyckte dom var så fula...något som jag VERKLIGEN ångrar idag.




Skrev en gång i ett inlägg att har någon ABBA prylar som dammar i skåpet så tar jag mer än gärna emot eller köper för en rimlig peng och som sagt har någon i dagsläget några ABBA prylar ni vill bli av med så kontakta direkt mig.

När började denna ABBA hysteri för mig ...jo då dom vann Eurovisionen 1974 med Waterloo och efter det fanns det ingen återvändo ännu 47 år senare är Waterloo lika bra plus alla andra ABBAS låtar. Kan säga att de är låtar som man aldrig tröttnar på hur många gånger man än lyssnar på dom....dom blir bara bättre och bättre hela tiden.

Nuförtiden finns det också så fina ljudanläggningar att lyssna musik ifrån så är det helt magiskt att skruva upp volymen , slå på bas och ställa sig upp och dansa / sjunga med.För att inte tala om då man nuförtiden kan klicka på Youtube och man kan se på ABBAs alla musikvideon från tv skärmen.


 





Hemma i min samling finns också deras film "ABBA the movie"  som jag faktiskt hade möjlighet att få se 1979 på bio i Åbo. Det ger jag ett stort tack till min mor och far som kom med mig till Åbo enbart för att jag skulle få se den filmen och hem kom jag med en så otrolig lycka , för mig var det ju världens bästa film och ännu till på det så fick jag bio planschen med mig hem som minne och den finns också i mitt arkiv.




Många i skolan hade sina böcker inplastade med genomskinligt plast men jag skulle ha alla mina böcker inplastade med ABBA papper.



På äldre dagar blev jag ägare till ABBA monopol som tyvärr jag inte hunnit spela så många gånger men det blir väl sen då jag har tid då jag är pensionär.

Nu har jag inte på ett tag köpt någon ny ABBA pryl till min samling men måste nog säga att jag kommer förbeställa deras nya skiva och kommer absolut beställa den som LP.  Har ingen skivspelare hemma men vem vet om jag kanske skaffar mig en sådan och dammar av mitt ABBA LP arkiv det finns en hög av dom kan jag lova.






Har beställt från Japan några av deras deras special skivor som var ämnade för den Japanska marknaden. Dom var jätte populära  där likaså i Usa och Australien gjorde dom succe. Jag kanske borde beställa lite flera ABBA skivor från Japan nu bär jag igen fick ångan upp tack vare denna otroliga nyhet att ABBA är tillbaka.


Mina fina magneter som jag fått till gåva av min kompis...tack Laila.

Önskar jag en dag kommer ha mitt eget lilla ABBA musee där jag har alla mina ABBA prylar framme och kan sitta ner drömma mig tillbaka till året då min ABBA hysteri började. Där skall det finnas en skivspelar så jag kan sitta och lyssna på mina gamla ABBA LP:n men jag måste säkert också skaffa en spelare där jag kan spela alla mina ABBA c-kasetter och sen har jag en hel hög med ABBA cd:n. Sen skall jag göra så i mitt eget ABBA musee som jag gjorde i mitt ungdomsrum ...jag skall lägga ALLA mina närmare 4000 ABBA bilder i olika storlekar på väggarna. 

I mitt sk tonårsrum så fanns det inte plats för alla bilder på väggarna så till slut la jag också dom i taket , på fönstret och till och med på golvet hade jag lite bilder. Ni som umgicks med mig i ungdomen har nog säkert inte glömt "Lissus ABBA rum" alltså det var något så otroligt mäktigt för en ABBA fan som jag att ha ett rum som var fullt med ABBA bilder från golv till tak.


"Ring ring bara du slog en signal"



Här nedanför är några länkar på några ABBA inlägg som jag skrivit här på min blogg

https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2013/03/abba.html

https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2013/05/antligen.html

 https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2013/07/nastalgiweekend-nr2gyllenetider-och.html

https://frn0till100p1sekgasenibotten.blogspot.com/2016/04/fick-traffaabba.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar