söndag 10 april 2022

Dagens fynd

Lugnt och skönt veckoslut har det varit , har verkligen hunnit ta igen mig och vila ut. Jag som tycker om att sova så var den sista som steg upp av oss fyra på lördagsmorgon , brukar säga att på veckosluten då vi alla är lediga så vill  jag att vi ska få sova så länge tills vi vaknar och är utvilade. Jag är förstås den som är längst uppe så det blir automatiskt att min rytm skjuts fram. 

Mikko är oftast uppe redan runt kl 8 fast han är ledig och hunnit med ett par koppar kaffe , Jaromir är också rätt tidig vaken medan Michelle gärna sover länge då hon är ledig. 

När vi väl masat oss upp från sängen så var det dags att styra nosen mot Ikea för Michelle hade på listan lite prylar som hon ville ha till sitt rum. Äpplet faller inte långt från trädet , hon gillar att inreda och det har hon nog lärt sig av mig medan pojkarna i huset inte det minsta är intresserade av att ha det fint och ombonat här hemma. Som jag berättat förut så blir allt där dom ställer ner det och det flyttas INTE förrän jag tappar nerverna och flyttar det själv med andra ord får jag ju hela tiden plocka upp efter dom om jag vill ha hemmet i skick.



När vi kom till Ikea så bestämde vi att äta där på samma gång för vi skulle sen ännu efter det på loppis runda. Vi gillar att gå runt på loppisar och göra fynd. Som tex idag söndag ville Michelle åter ta en loppis runda så vi for en sväng och jag gjorde verkligen ett fynd , hittade en fin vinkaraff. Fast vi inte dricker vin så är den jättefin att tex ha isvatten med cirtonskivor/citronmeliss  i eller varför inte skiva ner lite jordgubbar.



När jag kom hem så råkade jag se i bottnet att det inte var vilken karaff som helst som jag fyndade utan det var Pentiks ( gillar det märket) och köpte den för bara 3 euro. Så igen blev det en dag som jag fick vara lycklig , behöver som jag brukar säga inte vara så mycket att man hittar det dagliga leende på läpparna.

Har lite planer att föra den upp till stugan i Himos nästa gång jag är på väg dit för kan  vara roligt för både mig och mina  hyresgäster att ha en fin karaff att fylla upp med vin /vatten då man dukar upp till middag.

Michelle hade igen en hel hög med kläder för en lite peng och hon var så lycklig , hon brukar också få jätte mycket kläder av sin stora syster. Angelica har nu som då städning i skåpen och då kommer hon med massiv av kläder åt Michelle. Tycker det är så super bra då man kan återanvända saker istället för att kasta bort. Är själv med i en Fb grupp där man får ge bort saker och det är så roligt att se då folk blir glada av någon pryl som inte jag mera behöver. Men man ser att loppisarna minskat otroligt här i Åbo i och med att många nuförtiden säljer/skänker via nätet.

Nu måste jag stänga datan för lovade köra Michelle till skolan , drack kaffe rätt sent så tror det kan ta en stund innan jag får tag på sömnen och klockan är redan mitt i natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar