torsdag 7 april 2022

Får man vara glad??

 Tyvärr så blir det inte daglig uppdatering på bloggen just för tillfället , orsaken är ett så otroligt trögt nät på jobbet och att tiden inte räcker till. Just nu är det bara jobb och sova som gäller ombord, om jag råkar ha uppkoppling till nätet så kan det bli lite bilder på Instagram. 

Men nu är jag tillbaka där jag har ett fungerande nät , nämligen hem ljuva hem. Så nu är datan i full användning och förstås skall bloggen bli uppdaterad. Skall skriva några rader om att "Får man vara glad i dessa tider" och jag tycker personligen att svaret är JA!! 

Jag vet att vi alla tycker olika och en del tycker att man inte kan unna sig roliga saker just nu då  det finns folk som kämpar för sina liv i Ukraina , många tycker att vi nu skall ge allt  medlidande åt dom som kämpar på i kriget. 

Men tror nog att alla mer eller mindre nu börja tröttna på alla dessa tråkiga nyheter som har följt oss dagligen nu i  över 2 år , tror att många fler än bara jag gärna börjar längta att får börja  leva så normalt som möjligt igen. 2 förbaskade långa år som det inte gick en dag utan att ordet CORONA var på första sidan och ännu verkar vi få lida med detta ord men det har också kommit ett annat ord som pryder första sidorna över allt nämligen KRIG!!! Sen är det strejk , priserna stiger osv osv....

Skrämmande bilder var du än rör dig , öppnar du tv:n så pratas det krig , öppnar du datan så skrivs det om krig , går du någonstans så pratas det om krig börjar själv verkligen tröttna på allt detta tråkiga och försöker hitta på roliga saker för tycker det mer än väl börja räcka nu. Jag kan inte sitta hemma och gråta över att många många oskyldiga får lägga livet till utan jag lever själv bara här en gång och vill leva fullt ut. 

Det har redan gått 2 långa år då jag och många andra fått ge upp en stor hobby  nämligen att resa så börjar nog verkligen på allvar fundera att jag kan ju inte mera sitta hemma och fundera när coronan är över och sen reser jag. Verkar som denna corona aldrig kommer lämna oss så det är nog bara snällt att börja leva här och nu. Glädas åt roliga saker och framför allt ge lov åt sig själv att vara glad. 



Jag har rätt ytligt skumma över dessa tråkiga nyheter som dyker upp överallt och försöker så gott som varje dag planera in en småningom normal vardag där det ingår resor och en massa annat roligt i mitt och familjens liv. Hart nog redan ett bra tag på allvar igen följt med en massa resebloggar , snusat lite på flypriser , njutit av att se att folk börjat resa och tittat på en massa fina resefoton som folk börjar lägga upp igen. Känns härligt att se att kanske vi ändå småningom vågar börja leva.

Märks nog också på jobbet att folk vågar resa på ett annat vis än för tex 1/2 år sedan och förstås lockar säkert nya Glory många resenärer. Visst vill man gärna se nybygget . Skulle själv gärna åka med Wonder of the Seas  ( Royals nyaste fartyg ) men det får bli i ett annat skede , kommer vi oss iväg i höst så blir det Allure of the Seas vi kryssar med.

Men skall se om jag kommer mig iväg någonstans före hösten, nu har jag intyg att jag har 2 vaccin och också intyg att jag insjuknat i corona och tillfrisknat så det betyder att det är lite lättare att möjligtvis komma sig iväg till Usa snart. Sen snusar jag nog också på priser till Polen för skulle mera än gärna åka ner till Gdansk nu på våren för där är så fint då det börjar grönska. Vet att många skrapar sig i huvudet och tänker att inte kan man resa nu då det är krig så nära inpå här i Europa men nog kan man. 

Onödigt att så mycket tänka på konsekvenserna vad som kan hända , vi blir bara äldre dag för dag och det är ju nu jag orkar , kan resa och göra roliga saker så varför inte "go for it". Vi fick  för 2 dagar sen tråkiga nyheter att Michelles simtränare helt plötsligt lämnat detta jordeliv i en ålder på 17 år så nu tycker jag det verkligen räcker med tråkigheter. Där ser man hur hastigt livet kan vara över så vi måste nog som sagt få vara glada fast det just nu pågår en massa tråkigheter omkring oss.

Lika när vi tänker tillbaka på tiden då vi i stort sett ALLA i hela världen satt instängda och inte fick göra något och ändå hjälpte det inte att få denna corona stoppad , så nu tycker jag oberoende hur vardags situationen ser ut så är det nog dags att börja leva nu. Sen den som vill vara försiktig och hellre håller sig hemma istället för att flyga och flaxa runt i Finland och världen så får mer än gärna göra det för mig för vi väljer alla hur vi vill leva vårt liv.



Idag kom jag hem på ledigt och har varit lite seg efter arbetsveckan  och snart är det dags att säga god natt för det kom ett meddelande att jag är välkommen att  hoppa in och hjälpa på dagiset i morgon. Har 2 daghem vart jag brukar hjälpa till och det är jätte roligt att veta att man behövs och jag ställer mer än gärna upp. Resekassan tackar alltid ja med lite extra klirr för kommer nog en dag då Lissu återgår till det normala resande som jag gjorde före världen stängdes.

Vet att många inte säkert just nu kan vara glada i dessa dystra tider men försök hitta i vardagen en liten ljusglimt så känns det lite bättre och som vi alla redan ser så börjar det i alla fall bli härligt ljusa tider som vi kan glädja oss av.


Själv började jag min lediga vecka med att göra  mig själv glad , for nämligen i morse på den traditionella frukosten till Börsen. Så härligt att gå till ett färdigt dukat frukostbord och ta för sig av alla godsaker och sen ta bussen hem. Lite små lyx och glädje kan vara helt på sin plats   i denna vardag där vi bjuds på mörka nyheter hela tiden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar