fredag 22 april 2022

Känns vemodigt , tårarna bränner.

 Kom fram runt kl 22 på torsdags kvällen , bra väder att köra och inte mycket trafik och så var det ljust nästan ända tills jag kom till Himos. Det är nog så mycket roligare och lättare att köra denna tid än då man sitter på hösten och kör i mörker och regn.

Såg ganska mycket hjortar nu då jag körde upp på kvällen, som tur så har dom byggt en massa staket längs med vägen mellan Tammerfors och Jyväskylä som hindrar en massa älg/hjort olyckor på den sträckan.

Idag var jag full av inspiration att börja plocka undan sk vintern här i stugan och plocka fram lime grönt och välkomna våren. Det är alltid synd sen då jag får allt fint och fixat så är det dags att styra nosen mot Åbo . Men mitt team hemma bestämde att dom inte kommer upp detta veckoslut då dom var här till påsken när jag jobbade så jag kör hem först på måndag  då jag skall först på torsdag kväll på jobb denna gång.


Känner att detta var nog pricken på i att helt få nolla här i stugan efter arbetsveckan och vet att det är en likadan vecka på kommande till valborg så nu skall jag tanka massor med ny energi.




Innan jag åkte till Jämså igår så körde jag via backarna och det är nog så att det nästan kom "tippa linssiin" ( tårar i ögonen) då jag med egna ögon stod och såg att igen en gång var denna skidsäsong förbi. Detta har blivit en livsstil att spendera vintrarna här i dessa backar så visst känns det tomt då det är över igen för denna gång.

Snökanonerna stod alla på rad , slangarna låg i backen i väntan på att rullas ihop, dom sista ränderna var plogade i snön , stor del av backarna är stängda.



 Dom backar som ännu är öppna var bokade för slalomtävlingar så tyvärr kunde jag inte mera skida denna säsong , det var super väder idag så det skulle ha varit så fint att åka slalom några timmar.  



The last stripes for this season.


Men snabbare än jag hinner blinka så är vi nog hela gänget i backarna igen nästa säsong , vem vet hur intresserad vi blir  ifall vi kanske provar på dom stora backarna  nästa vinter ( Alperna) . Vet att jag alltid får stugan uthyrd till sportlovet/vintersäsongen för det är så stor efterfrågan då och så pyser vi själv iväg på nya äventyr. Vi har tid nu under sommaren att fundera. 

Det var ljust i mångar stugor nu till veckoslutet och hördes musik lite härifrån och därifrån roligt att folk börjar vakna upp. När jag pratade med Mikko så hade han varit och cyklat längs Aura å och ända ner till hamnen , där hade varit så mycket folk igång. Vem vill inte vara ute nu då det börjar bli ordentligt vår i luften , tror verkligen folk vill damma av sig denna förbannade corona och börja leva igen. 



Det var också otroligt varmt här i Himos , skönt att sitta ute och dricka kaffe på terassen. Skulle gärna dressat om till klänning eller kjol men det är nog bäst att ännu vara försiktig så man inte får kallt om baken. Så mycket snö har vi inte mera kvar här uppe , men i backarna finns det förstås ännu , isar ligger det nog ännu är i sjöarna så nere i söder kommer nog våren tidigare. Där har väl båt säsongen börjat åt många redan.




Vi kommer faktiskt denna sommar inte ha Himos stugan bokad alls åt oss utan jag kommer hyra ut den. Har redan lite inbokningar då det är en massa festivaler och program här. Vad kommer vi då att göra en hel sommar då vi inte kommer vara här , jo vi kommer vara mycket ute på sjön i Kimito skärgård och fixa/trixa på stugan där. Mikko bytte bort sin båt till en lite mindre så nu skall vi denna sommar  njuta av saltvatten doft ute på havet i södra Finland. 



Hur fina dessa sjöar är här i Finland så vinner inget den finska skärgården...hav är alltid hav. Vi kommer säkert också vara lite ute på Tunhamn denna sommar för det finns nog inget finare än den yttre skärgården med en massa fina bergsklackar.

Hur fint och bekvämt det än är med stugan här och alla bekvämligheter så vill vi ändå göra lite annat denna sommar. Ni vet ju rörliga familjen Virta vill ta ut allt av livet och ha det så omväxlande som möjligt så vi inte ångrar någon sekund sen då vi inte mera kan röra på oss och sitter i gungstolen och minns våra äventyr.

Nu skall jag och mina röda filt tossor ( mina Villa Virta tossor som alltid är med) ta kväller och njuta av bastu , musik, eld i öppna spisen och några grillkorvar. 






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar