tisdag 26 april 2022

Viva Las Himos

Vårt eget lilla Finska "Las Vegas" har nu tystnat för en stund , alla skidentusiaster har nu så gott som packat ner skidutrustningen och låter skidorna ta semester till november. Skulle jag varit ledig på Valborg så skulle vi absolut ha åkt upp dit och tagit dom sista åken men nu skall jag jobba. 



Kommer bli en tuff arbetsvecka men bara att se positivt på allt för skulle jag inte ha ett jobb att gå till så skulle jag absolut inte kunna göra allt detta roliga som jag får vara med om.















Det är roligt att se hur detta lilla ställe Himos  blir som ett mini Las Vegas på veckosluten, ett ställe dit folk från när och fjärran kommer och festar , ser på konserer, skidar , kopplar av , har roligt osv. Vi har tidigare kallat Himos för  Finlands "Las Vegas" och nu nämnde Mikko om det igen här om dagen. Ett litet ställe mitt i ingenstans som blivit ett ställe dit folk kommer och hittar på en massa roliga saker. 





Lite som riktiga Las Vegas i Usa dit folk åker för att ha roligt , in the middle of no where där det vuxit upp en stad som är känd över hela världen. Har några gånger åkt flyg från LA till Las Vegas och det är så otroligt roligt att uppifrån luften se hela spektaklet. Först ser du inte något annat än öde mark och plötsligt ser du en hel stad dyka upp där och om man landar i Vegas på kvällen så ser du på långt håll all denna belysning som lyser upp hela staden.


Dom har planer att utveckla Himos med nya hobbyn, som tex planering av en bowlinghall och sen har dom länge funderat på  ett Spa dit som jag absolut  tror skulle lönas. Tror till och med ett spa skulle locka folk dit också då det är lågsäsong , jag skulle i alla fall vara stamkund där under lågsäsongen och njuta av lugnet. 

Så visst kan vi kalla vårt lilla Himos till Finlands Las Vegas , som ändrar helt då det blir veckoslut.

Nu när jag var där så var det party i grann stugorna  men inget som jag stördes av. På söndagen då alla checkade ut så var jag så gott som ensam där och det hördes inte ett pip. 

Så visst är det roligt då det ordnas en massa evenemang året runt här och det blir lite fart i Himos.


Viva Las Himos!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar