lördag 23 april 2022

En dag full med action




Som jag skrev i förra blogginlägget att det tyvärr inte gick att åka slalom detta veckoslut för att dom hade slalomtävlingar i Pohjoisrinteet men jag berättade inte vad dom hade i Länsirinteet .





Där var det ett 2 dagars evenemang , nämligen Snow cross. Alltså wow!!






Skall berätta lite mera ingående om detta evenemang här i detta inlägg och visa massor med fina foton och någon videosnutt vilket drag där var i backen idag. Man får ju inte aldrig upp samma stämning på en video som det är live men ni kan se lite ditåt hur dom gasar på.







Jag visste inte ens om att det var något sådant här evenemang här detta veckoslut utan såg det av en slump på Instagram  och då jag jobbade när jag fyllde år  så passade det perfekt att fira min födisdag med att gå och se på detta. Alltså verkligen synd att inte resten av family är här för dom skulle absolut ha gillat detta lika mycket som jag gjorde.







 Har i ungdomen varit och sett några motorcross tävlingar och varit helt fashinerad från första stund och detta är lite liknande men dom kör cross med snöskotrar (skidoo), helt otroligt bra.  Vill absolut se detta på nytt , hoppas verkligen det ordnas nästa år igen Snow cross tävlingar här i Himos och då lovar jag att INGEN  kommer kunna hyra min stuga det veckoslutet för jag skall absolut själv vara på plats och då skall jag se till att min family också är här. 




Tror inte heller ni skulle bli förvånade om Lissu skulle vara med där och köra skidoo , allt skulle jag villa prova på. Sa till Angelica att jag anmäler sig när dom har Snow cross tävlingar för seniorer, haha!!!

 Har vuxit upp med 2 gamla snöskotrar som min pappa hade och med dom for vi ut på vintrarna till stugan , roligt var det att köra. Men när man ser på  skidona nuförtiden så tror jag nog man skulle flyga av om man skulle dra på gasen , jävla vilket ös det är i dessa nya modeller. 




Men nog är dom så förbaskat snygga, skulle bra kunna ha en sådan leksak här i Himos och leka med på vintern. Tror nog inte jag själv skulle få köra om vi skulle ha en sådan här finns nog andra i familyn som skulle susa iväg med den så fort dom öppnat ögonen på morgonen. 



Men idag såg man nog personer där skido säkert varit deras leksak ända sen dom lärt sig gå , för nog var dom så otroligt skickliga. 

 Detta var en tävling med deltagaren från Norge ,Sverige och Finland  dom yngsta som tävlade var från 7 år och sen fanns det i alla åldrar men senior gruppan fattades ( fniss). Denna lilla kille som jag fick fota var sju år och tävlade i den yngsta gruppen.





Det var både flickor och pojkar som tävlade i olika grupper och dom körde mellan 6-8 varv runt banan som var fixad i Länsirinne. Dom körde upp och ner i backen där det var fixat en massa "hyppyrin" så ni kan gissa att dom flög då dom drog på gasen.





 Några farliga situationer fick publiken också se då 2 skidoon kom för nära varandra och det blev kollision , sen var det några situationer då förarena flög för hårt och tappade balansen med skidoon i luften men som tur steg dom alla själv upp och kunde fortsätta köra igen. 








Man fick också gå runt på deras pit stop områden och se då dom skruvade och fixade skidoona mellan tävlingarna , sen var det intressant att se när  dom skulle köra till backen då  la dom hjul på medarna så dom kunde köra från sandplanen till backen där det fanns snö. Häftigt at se när dom yngsta raggade iväg med sina små skidoon.







När jag gick omkring där så tänkte jag att visst är det intressant  att se hur alla har olika intressen och hobbyn. Dom har säkert jätte roligt dessa team som åker runt på alla dessa tävlingar och träningar , dom blir som en familj i sin egen motorsports värld.




Kan verkligen  rekomendera om ni har möjlighet att gå och se på en sådan här tävling om ni gillar fart och action för det bjuder dom verkligen på i backarna alla dessa duktiga föraren.




Med andra ord var det en lyckad dag som jag lever länge på , skål på det med Mad -Croc dryck som vi alla blev bjudna på.





 Tog massor med video snuttar när dom körde cross ,slå på ljudet då ni tittar. En av dessa videon är när två förare kolliderar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar