onsdag 7 december 2022

Besökte olycksplatsen

 Så är det dags att packa ihop och  Villa Virta är färdig  för att ta emot nya gäster. Nu har jag då städat , tvättat gardiner, hängt upp dom, pyntat med julgran ute , lagt upp julbelysning och köpt konstgjorda tall kvistar till mina runda vasar. 



Plötsligt då jag fixar och pyntar kommer jag på att det skulle vara fint med en stjärna i ett av fönstren så när jag kommer till Åbo så skall jag åka och köpa den och ta den med nästa gång. Så att dom faktiskt hade den på rea nu. Har länge sett på just den stjärnan och nu hoppas jag den finns kvar. Vet inte om jag hinner få upp den till julen men kan nog ha den och hänga i fönstret efter julen också.




Det är nog många trådar att hålla i då man har en stuga för uthyrning  men tycker det är så roligt ju så det blir mera som en hobby än ett jobb. Det ju på sätt och vis är mitt andra jobb för jag har ju också inkomst härifrån.

Men som ni redan vid det här laget vet  så har jag stor passion att städa och ha rent omkring mig , att inreda är helt min grej så detta med att hyra ut denna stuga passar mig perfekt. Visst har jag också (lite) hunnit koppla av fast största delen av tiden har gått till att få allt i ordning här.



Sen måste jag säga att det är en rikedom att kunna städa, denna mening hörs säkert lite konstig i mångas öron men det är för många ingen självklarhet detta med att städa.

Helt ärligt så är det många som helt enkelt inte kan städa, en del orkar inte , en del vill inte, en del bara inte märker kaoset och smutsen omkring sig, sen finns det dom som inte ens vet skillnad på alla dessa rengöringsmedel det finns att köpa. Sen finns det dom som kanske är i en livssituation där dom inte till först tänker på att städa, en del är sjuka och klarar inte ens av att städa själv.Det finns som sagt många orsaker att ett hem kan blir kaos.

Minns då Angelica visade en dokumentär som också säkert visats på tv om några killar som hamnat "utanför" livets bana om man säger så och då menar jag att en del av dom använde droger, djupt deprimerade och levde bara inne i sin egen bubbla osv. Minns så väl då dom filmade hemma hos en kille och dom visade runt i lägenheten och i badrummet fanns det så mycket sand att det redan hade börjat bli en 2sandhög" i en knut, dom visade hans säng där dynvaret  var så smutsigt att jag nästan började spy då jag såg allt detta kaos. Kunde redan nästan känna vad det möjligtvis kunde lukta inne i den lägenheten. Fy fan!!

Så det är just med detta jag menar att man skall vara stolt att man kan städa och verkligen har det till en vardagsrutin för det är inte åt alla städning hör till rutinerna. Sen tycker jag man mer än väl skall lyfta hatten åt oss som är inom städ branschen för tänk utan oss hur allt skulle se ut. Tänk er tex ett sjukhus ifall städaren där skulle kasta trasan i knuten och gå ut , det skulle inte gå många dagar förrän det märks hur viktiga jobb dom gör.

Själv måste jag igen en gång såga att jag trivs så otroligt bra då det är rent, fint , ordning och doftar gott i mitt hem. Därför finns det skåp och lådor dit man kan lägga saker istället för att slänga allt omkring sig men dom förvarings ställena har nog inte mitt team här hemma hittat för allt blir där dom lägger ner sina saker.

Sen är det ju också så mycket lättare för den som skall hålla ordning i hemmet om också dom andra skulle göra det. Det var så skönt nu i stugan då jag var ensam där och hade fått allt i ordning så hölls det också så men då jag lagar fint hemma så få jag hela tiden plocka efter dom andra. Har sagt om det förut att jag tycker det är så förbannat trist att plocka upp efter vuxna människor. 

Men nu är det som sagt julfint i både stugan och här hemma så nu passar jag på att njuta så otroligt varje dag så länge det är hålls fint.





Sen fick jag också den härliga Winter wonderland känslan när jag var i Himos. Dom hade snömaskinerna och jobba på för fullt där så det var så otroligt fint i backarna. Fick jätte fina bilder. Dom har lovat ganska mycket snö dit nu inkommande vecka så dom kommer nog snart kunna öppna flera backar.





Jag föreslog med Mikko om vi skulle åka upp till stugan min nästa ledighet då jag inte kan åka med dit på julen men han visste inte ännu om han måste jobba det veckoslutet jag är ledig. Han har alltid nu och då dejour  på veckosluten. 





Det var med tunga tag jag låste dörren om mig då jag skulle börja köra till Åbo , för just nu då jag hade fåt allt så fint pyntat så skulle det ha varit så mysigt och få bli där ännu en extra vecka. Men har bestämt att om jag inte åker på resa nästa gång jag har semester så kommer jag vara i Himos och skida. Mikko har också innestående semester så kan vi fördriva dagarna där sen med att åka skidor. 



På hemvägen körde jag via Loimaa och stannade till en stund vid platsen där 2 ungdomar miste sitt liv för ca en vecka sedan då bilen körde in i väggen med full fart och började brinna. När man såg platsen så kan jag inte förstå hur bilen kunnat få upp så otroligt hård fart på en sk kort sidoväg med egnahems på ena sidan att den for in i väggen och började brinna.. Men där ser man allt är möjligt med för mycket hastighet.




Måste säga att då jag kör här mellan Åbo och Himos så ser man nog sådana otroligt farliga omkörningar i trafiken att det är riktigt skrämmande. Folk tänker bara på sig själva och skiter i hur många andra som kan bli inblandade i en omkörnings olycka. 

Likaså nu då väglaget är dåligt och den första halkan är här så sitter jag nog ofta och funderar att vad rör det sig i huvudet på dessa idioter som tar dessa risker. Nu då jag körde hem så kom det en bil och körde förbi mig och 2 andra bilar ( totalt 3 bilar)  på en plats där du inte hade det minsta sikt. Alltså helt idiotiskt!!

Sköt om er alla , kör försiktigt ute i trafiken och hoppas dessa idioter skulle hållas hemma som är en fara för oss andra i trafiken.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar