fredag 2 december 2022

Halloween partyt jag aldrig glömmer

Hur fira man en äkta amerikansk Halloween ombord på Allure of the Seas , fortsätt läsa så skall jag berätta.

Såg då vi gick iland att dom hade börjat dekorera massor redan på morgonen och det var passligt att dekorera då dom flesta går iland.






Som sagt Halloween var samma dag som vi hade besökt Dominikanska republiken och dom skulle ha en stor parad på kvällen på  deck 5 på gågatan för passageraren. Jag tänkte först inte delta fats jag nog hade bestämt att jag klär ut mig på kvällen men sen sa Mikko att far nu med då man får så tänkte jag att okej det är ju en sådan här Once in a lifetime grej som jag får vara med om. Klappat och klart så bestämde jag att jag går också med i paraden på kvällen.

Man behövde inte anmäla sig någonstans utan det var bara att hänge med sen då den startar.

Jag sydde min Halloween dress klar i fjol men jag hann aldrig byta om i fjol för hade så fullt upp med att dekorera så dressen blev i skåpet. Men nu packades den ner i bagaget inför denna resa för visste redan hemma att jag kommer klä ut mig på Halloween kvällen fast visste inte då att jag också är med i paraden.


Inget annan i vårt gäng klädde ut sig men Mikko for och stå här bakom så det var hans halloween foto ( fniss) 



Vi skulle på kvällen åta i Windjammer ( buffen) så jag pyntade mig färdigt innan vi gick och äta och där bjöd dom på Halloween tema då vi kom dit. Dessert bordet var fullt smyckat med Halloween tema , gissa om Lissu njöt!! Yess det var super roligt. Dom hade dekorerat med ett stort choklad spök hus och alla bakelser runt där.





Då vi kom in i matsalen så kom där en servitris (tror hon var från Filippinerna) och fråga om hon fick ta en selfie med henne och mig för hon var helt facinerad av mitt Halloween tema. Så där stod vi i Windjammer och tog några selfien.





Det blev som vanligt att äta så man trodde man skulle spricka och efter det fyllde vi ännu på med Halloween dessert som var bakelser i olika Halloween tema. Efter det var jag så mätt att jag tänkte att nej fan jag orkar inte med någon parad utan går tidigt och lägger mig men tog några koppar kaffe så var jag på gång igen.





Dom missade lite med denna paraden för den skulle börja kl 22 men 22.30 hade den ännu inte börjat så folk blev lite otåliga då vi alla stod där på gågatan och vänta. 

Det som var roligt när man såg på folk så hade dom verkligen satsat otroligt på denna kväll, verkliga fina dresser dom tagit med sig då dom kommit på resa. Såg så otroligt fint sminkade skapelser, skrämmande , roliga dresser så det var roligt att folk verkligen bjöd på sig själva.







Paraden var till lika en tävling där kryssningsvärdarna plockade ut folk till olika kategorier, men det var mera humor och lek än någon allvarlig tävling.



Han med el mopeden var utklädd till Påven och körde runt där bland oss alla. Synd att jag inte hann få ett bättre foto av honom och så hade vi "Trump som fånge" med i paraden.





Efter paraden ordnades det ännu Halloween disco i nattklubben men då var det nog dags för Lissu att lägga gasen i botten och styra nosen mot hytten. Det hade varit en lång dag med mycket program och jetlaggad som man var så kändes det bra att avsluta kvällen med att säga godnatt.





Men en härlig kväll som jag kommer att minnas för alltid och sen den dagen då jag sitter i gungstolen kommer jag minnas denna kväll med glädje. Vem vet kanske jag firar flera Halloween fester ombord på något av RCCL fartyg. Det beror lite hur det passar in för jag bokar inte kryssningar efter högtider som tex jul, Halloween, Thanksgiving osv utan jag ser på rutten och priset. Slår till då jag hittar pangpris och med god tur kanske det råkar vara någon speciell högtid nästa gång jag bokar resa. Detta byte av kryssningen från Februari till Oktober var min lycka, märkte inte direkt ens att det råkade vara Halloween när vi skulle i väg utan märkte det först någon vecka senare.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar