torsdag 15 december 2022

Hemfarandagen

Tror nog hemfaran dagen är den bästa för oss sjömän, dagen då vi får gå över landgången och veta att vi är lediga 7,10 eller kanske tom 12 dagar beroende på hur många dagar vi jobbar. Jag är som sagt en hel vecka ledig igen och det känns verkligen skönt.

Jul stress har jag inte haft på många år , har verkligen lärt mig att njuta av väntan på julen. Har till och har börjat göra så att jag köper julklappar helt på slutrakan mot förr då jag redan köpte den första julklappen tidigt på hösten. Det var till och med en jul som jag köpte i stort sett alla julklappar en dag före julafton och det gick hur bra som helst och kan berätta att det blev billigt , allt var i stort sett 50%.

Köpte förra ledigheten lite julklappar i Jämsä då jag var uppe i  stugan och skall köpa dom sista nu på min lediga vecka så att dom får ta med sig klapparna till stugan då dom far dit för som sagt jag far på jobb några dagar före julafton. Några klappar blir hemma för Michelle vill att vi skall alla öppna tillsammans sen då jag kommer hem.

Det kommer att vara en lång och tung jul att måste fira den ensam i min hytt istället för att få ha varit samlade och ha mysigt uppe i Himos. Provade ännu in i det sista om jag skulle ha fått det fixat med att ha fått ledigt i och med att jag inte hade semesterdagar så frågade jag om jag skulle ha kunna ta ledig på egen bekostnad (tjänste ledigt) men tyvärr gick det inte. Det var en flicka som gärna skulle ha jobbat i stället för mig.

Vet redan nu att det inte  blir någon julstämning då man måste jobba, det är ju som en vanlig arbetsdag. Skit tråkigt men egentligen är det mitt val och jag valde att ta min semester för att åka till Karibien och nu måste jag då jobba istället julen, man kan inte få allt. 

Visst skulle det ha funnits ett alternativ att dom skulle ha kunnat komma på kryssning men då jag är ledig så måste jag också hinna sova mellan varven så det skulle nog inte ha funnits så mycket extra tid att umgås så jag lovar dom har det nog mysigare i stugan där dom kan fara till backarna och åka skidor och njuta av den goda energi som denna stuga ger oss. Till ny året är den uthyrd annars skulle vi ha åkt upp dit och firat men i slutet av januari skall vi åka upp dit för att åka slalom och skidsäsongen håller på ända till slutet av april.

Så egentligen skall jag väl inte sura så mycket nu här på bloggen att jag måste fira julen från min familj för det finns dom som verkligen har det värre. Tänk på dom som måste vara från varandra på pga av kriget och vem vet kanske många familjer aldrig mera återförenas. Jag kommer som sagt hem efter min arbetsvecka och så får vi  vara tillsammans och fira ny året.

Nu denna lediga vecka skall jag hållas inne i min egen julbubbla med massor av julfilmer, familjemys, julklapps shopping och sist men inte minst vänta på min egen julklapp som jag beställt och som jag redan älskar. Bra att köpa egna julklappar så får man det som man vill ha. Ni kommer nog att få se bilder på min julklapp här på bloggen kan jag lova.

Har ett par saker till som jag gärna önskar och framförde önskan ikväll då (jul)gubben frågade vad jag vill ha till julklapp.



Denna söta ljusstake köpte jag åt mig i fjol då jul rean började 


Nu sitter jag i skenet av mina fina ljusstakar och lyssnar på julsånger i ett hem som doftar ny städat men det skulle inte ha doftat så här fräscht om inte jag direkt då jag kom hem från jobbet idag skulle ha börjat stor städa. 



                     
Tycker om att gå barfota hemma och det kändes lite som jag skulle ja gått på en sandstrand idag då jag tog av mig strumporna , kändes lite som en flashback att jag traskade runt på någon sandstrand i Karibien ( fniss). Men nu är det som sagt tip/top eller skall man säga tipp/tapp så här i juletid. 



                   
       Denna fina ljusstake är köpt i Jämsä och jag  har en likadan i stugan

 I morron blir det tidig väckning för kör först Jaromir till skolan och sen lovade köra Michelle  ner till Pargas.

På min Instagram är det mycket turkost som min äldsta flicka säger. Jag har ännu lite bilder från vår kryssning som jag skall plocka in dit men sen efter det kommer det bli mycket vita foton. Mina vita jul pynt och snöbilder från Himos som en del redan sett här på bloggen men dom skall jag också plocka in i mitt Instagram arkiv. 

Känner att jag kommer sova gott i natt efter en veckas jobb och sen ännu extra jobb direkt då jag kom hem med att dammsuga bort "sandstränderna" och röja upp så nu säger jag over and out.

God Natt!!

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar