måndag 12 december 2022

Labadee/Haiti

 Från vinter och snö så backar jag igen till sol, värme och palmer. Det kanske passar bra nu åt dom som inte gillar vintern att få se fina sommar foton och denna gång blir det från  från Labadee/Haiti.



Står på balkongen och ser då solen går upp och vi anländer till Labadee


Efter att vi besökt Dominikanska republiken så var det dags att styra nosen mot Labadee som faktiskt inte är långt ifrån Puerto Plata där vi var. Dominikanska och Haiti är ju egentligen en och samma ö med gräns emellan.


Puerto Plata och Labadee ligger rätt så nära varandra så dom körde otroligt sakta hela natten och så tror jag vi låg ute på redden en stund innan det var dags att  ta iland på morgonen.

På Haiti har RCCL en egen plats som dom köpt och dit kommer inga utomstående turister eller lokalbefolkning utan denna plats är ämnad åt oss som kryssar. En del lokalbefolkning finns på Labadee och säljer suvenirer och sköter om sk musik och olika uppträdanden.Sen finns där olika saker som man kan göra då man är där som tex zipline, vattenskotrar , utfärd till någon ö men dom vet ju nog också att ta betalt för det.



Michelle, Jaromir och Mikko har åkt ziplinen där och Michelle skulle gärna ha velat åka den igen men så bestämde vi att vi tar det nästa gång vi besöker Labadee. För det är rätt dyrt för ca 1 1/2 timmes nöje.



Det som är skönt med dessa Royals egna öar är att dom kommer iland med mat som dom serverar hela dagen då vi är där så behöver man inte åka runt och söka matplatser.


Jag tänkte först att jag blir ombord då vi kommer till Labadee för minns jag rätt så har vi varit där 3ggr redan så det är inget nytt om man säger så men ändrade mig och tänkte att jag går iland en sväng med gänget. Härligt att gå runt och se på svajande palmer och ta sig ett dopp i det turkosa vattnet då man en gång har möjlighet till det.



Men varm var det så otroligt så nog brukar jag ibland tänka på dom som faktiskt inte har chans att prova något svalare klimat. Måste säga att det är så otroligt fint och härligt att kryssa i Karibien men nog är denna vinter också så otroligt fin som vi har i Finland i synnerhet nu då det till och med är snö här i söder.


Men dom som är uppväxta med +30 och uppåt vet inte om något annat utan får vara nöjda som dom har det.


Efter en skön och lat dag på Labadee så var det dags att gå ombord på Allure senast 16.30. Skönt att komma in i en sval hytt och ta en iskall dusch och fräscha upp sig för middagen.



Så var det dags att tacka för denna gång med en sista pose´ brevid Labadee skylten. 

Efter denna ö hade vi en sjödag för nästa ö som vi är på väg till efter denna är  RCCL egna privata ö nämligen Coco Cay i Bahamas.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar