måndag 30 mars 2020

Pyssla och pussla

Tycker det är roligt att vara hemma...många tror säkert då jag reser och far hela tiden att jag är så otrolig rastlös hela tiden...men nej  det är jag inte. 
Visst tycker jag om att resa , se en massa platser och uppleva saker men jag trivs nog också så otroligt bra hemma.

Det är som sagt annorlunda vardagen då man har familj ...hela tiden att göra och någon att prata med , men  skulle absolut klara att vara permitterad 3 månader helt galant fast jag också skulle vara ensam. Jag är jätte social och trivs med folk men kan också lika bra njuta av ensamhet och hemmet utan att känna mig rastlös. 

Idag skall jag visa vad jag hittade på då jag pysslade igår.....jo det var nämligen så  att julgubben ( läs jag) gav åt barnen till julklapp Hobby lera som jag tänkta att dom kunde få användning av uppe på stugan då vi firade jullovet där...men det blev aldrig att öppna dom.

Plötsligt sa det pling och jag kom ihåg igår denna  Hobby massa som jag köpte i affären flying tiger till julen. Frågade av Jaromir om jag kunde öppna den och köpa ny åt honom sen och det var okej. 


 


Nu då jag har tid så kan jag pyssla lite påskpynt fast jag inte brukar pynta så mycket och pyntar jag så vill jag ha all påskpynt i vitt. Tycker faktiskt inte om gult i varken inrädning , blommor eller kläder och gul är väl lite påskens färg. Men vad man ser i så börjar det också dyka upp en massa roliga färger också till påsk...tex fjädrar i pastellfärger , bruna , oranga , beige och till och med svarta fjädrar ...det är ju roligt att lite ta steget utaför comfort zone och låta den gula färgen lite stiga åt sidan.




Likaså påskliljan är inte min favorit blomma men den håller bra ute på balkongen fast det nu ännu är kallt så den får nu vara där. Till sommaren tycker jag om att  ha vita blommor på balkongen eller bara gröna växter.

I alla fall var denna hobby massa vit och har sett på många gör det själv bilder dessa härliga egengjorda påskägg ...som ser ut som äggskal och du kan fylla upp dom med gräs, ljus eller någon blomma beroende på hur stora man lagar. 




Ni hittar mera tips om ni googlar på gipsägg ...för dom är gjorda med ballong och  gipsremsor och kan lagas lite större och får en fin rund form. Men jag använde alltså denna Hobby massa och lagade tre små " äggskals skålar" i olika storlekar och lät dem torka ett dygn och sen fyllde dom med gräs som jag hade i en annan kruka. Men tror att jag ännu skall prova med gipsremsor och ballonger före påsk.




Lite svårt och få gräset in i den illa öppningen för jag la lite folie runt myllan  annars kan jag inte vattna gräset . Om man lagar lite större skål så kan man ju ha gräset  i ett glas och sen placera det in i gips ägget.

Så med lite pyssel får man också tiden att gå då man är ledig.

Igår var det pyssel och idag var det pussel.



Vi har haft en 1000 bitars  pussel hemma ett bra tag som jag köpte en gång på rea för det är ju en av mina favorit städer på motivet...Las Vegas. Så idag plockade Jaromir fram det och började pussla ...jag sökte fram en skiva för att vi kan pussla på den och sen när det är färdigt köpa en ram och ha det som en tavla. Då kan jag se på tavlan och minnas allt härligt jag fått uppleva i Las Vegas för vem vet när jag nästa gång har chans att åka dit.



Så det var vad vi grejat med här hemma ..plus att jag flitigt också använder Netflix...då jag en gång beställt  det måste an ju använda det  nu då jag äntligen  har tid.

Så här går det ingen nöd på oss men säker inte  alla som trivs av denna isolering i synnerhet dom som är ensamma känner sig säkert jätte ensamma ibland.

Hittade en text då jag surffade runt och där stod det så här...

 " Jag har lite i hemlighet varit avundsjuk på dom familjer som i dessa stunder fördriver denna tid med att vara mycket tillsammans.Singel som jag är så har denna speciella tid vi just nu lever i satt mig och fundera på livet. När du plötsligt  blir av med en massa...inte kunna träffa vänner på något cafe, inte gå ut och äta , inte kunna gå på nattklubb ( som tur finns telefonerna) , ingen som du kan spendera din dag med .. så jag lovar att det blir en rätt så ensam känsla...skulle ljuga om jag skulle påstå något annat. Jag har inte känt mig  ensam förut  utan raka motsatsen  och när jag varit ensam har jag kunnat njuta av det. I denna ensamma stund kan jag ännu mera värdesätta mina kompisar "

Fast säkert många just nu har full kaos hemma, barnen gråter , måste hitta på program åt barnen hela tiden , diskhögen växer nästan till taket  och er lugna stund var säkert någon gång i fjol om ens det....men kom ihåg ni har ju varandra hela tiden ni som lever familjeliv. Men alla singlar försök att komma ihåg att stanna inne/hemma så mycket ni kan . Vinkvällar med kompisarna väntar nog framöver. Styrka till alla "

Mycket sanning i denna text ...säkert många som snart börjar krypa längs med väggarna av ensamhet men försök stå ut ...ring vänner , pyssla och pussla ....försök hitta på en massa roligt man kan göra hemma fast man är ensam...kommer nog ljuset i tunneln.

Kanske vi får oss en ordentlig läxa av vad vi nu går igenom och efter det här låter moder jord bestämma takten så att vi inte gör så att  jorden kolapsar .

Kanske vi rentav efter detta börjar inse att vi kan lära oss och leva ett annorlunda liv. Svårt att säga just nu...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar