måndag 8 juni 2020

Liknar en helikopter platta



Ett skönt veckoslut bakom som igen en gång gick alltför snabbt. Man hinner just koppla på stugmood och så är det igen att packa ihop sakerna och styra nosen mot Åbo. 

Mitt lilla land som jag fixat...räcker bra åt mig. Tycker nämligen  inte alls om trädgårdsarbete. 




Jag tycker så otroligt om stugan i Himos och skulle gärna vara där mina lediga veckor men så behöver ju familjen mig där hemma också. Behöver och behöver , kidzen är ju så stora att dom klarar sig bra medan Mikko är på jobb och dom älskar sina datorer så det är mycket spelande som gäller. Inte ser jag mycket av dom förutom då dom är hungriga.

Förra veckan for jag faktiskt till stugan på torsdag och frågade om dom ville komma med  men dom skulle komma med Mikko på fredag kväll. Så jag hann vara en sk extra dag där. Visst är det rätt så kort tid då vi ofta kommer dit på fredag kväll och sen startat hem på söndag eftermiddag....men tids nog kommer vi nog hinna spendera mera tid där sen då barnen är vuxna och har sitt program.




Min ugglefamilj som flyttade till stugan.

Till midsommaren kommer jag åka upp redan på onsdag , vet inte om Michelle och Jaromir kommer med då eller om dom kommer med Mikko på torsdag eller fredag.

Sen är det ju bra då stugan är i bruk året om så behöver vi inte oroa oss att stugsäsongen tar slut utan bara vänta  in nästa fas ,  nämligen vintern då vi får njuta av snö , pulka , snowboard och slalom. I år tog skidsäsongen helt plötsligt slut pga corona så nu hoppas jag att börja åka slalom direkt denna säsong börjar. Nu har mitt knä fått vila och läkas i lugn och ro.

 Sen har  jag helt har glömt att berätta Himos golf lockar ju massor med gäster dit sommartid, har inte tänkt på det då vi inte själv golfar. Men finns det golfintresserade så får ni gärna hyra stugan och komma och golfa. Vi har faktiskt börjar fundera att det kunde vara en sport sommartid som vi kan tänka oss prova på. Vet inte om det blir av denna sommar men nästa år.


Himos Golf - Home | Facebook


På veckoslutet var det två kidz som jublade , Mikko hade lovat köpa dom en trampolin och gissa om dom var lyckliga. Såg  ut som en stor helikopter platta som stod på vår gård då dom började bygga ihop den.




Där kommer dom hoppa och skutta på midsommaren , säkert också roligt för barnfamiljer som hyr min stuga att det finns en trampolin.



Jag jublade också för jag hade med mig lampa och ett bord som jag fyndade på Tori.fi och sen hittade jag på Ikea just en sådan vägglampa som jag sökt , skall köpa två till ännu så blir det just så som jag vill ha det. 

Skulle varit snyggare om jag kunde fällt in kabeln i väggen men nu måste jag ha den så här. Kanske det skulle gå att dra en  kabeln  så den inte skulle behöva hänga ner under lampan , men skall försöka få den gömd bakom gardinen.






Inte lätt att ha inredning som hobby för det skulle finnas hur mycket som helst som jag vill ha. Sakta men säkert får stuginredningen ett litet lyft och den blir just precis min stil.  Mitt nästa projekt är köksinredningen ... men måste nu avvakta och se hur det blir med jobb framöver...nu är jag i alla fall  på jobb igen...lycka.






Titta vilken magisk solnedgång jag möttes av ute på deck ikväll.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar